0-2-1 mot Otra

NaglestadlookenChampions League stemning da Otra IL hadde sitt aller første møte med det kunstige lyset på Helle i torsdagens treningskamp. Kampen ble spilt over 3 omganger, hvor 2 endte uavgjort og den siste med et knepent tap. Ingenting å furte over for Konsmos unge menn.

 Og det startet på aller aller aller beste måte for et årvåkent Konsmo lag. Med et nydelig brudd av Geir på midten fikk han satt opp Parwez, som på utsøkt vis flikket videre til kantspiller på Pål. Skuddet var ikke av Zlatanklasse, men keeper var utspilt, og Capello fikk førnøydrykket sitt i ansiktet. 1-0, og de to P'ene er i ferd med å finne hverandre.

Capello sverger til en 4-5-1 variant under oppkjøringa, for å vinne kampen på midten. De første 30 var det mye positivt og spore inne sentralt, da det var 3 tette og ei badehette stort sett gjennom hele omgangen. Vi ble riktignok litt lave, og det gav den dype midtbanespilleren tiil Otra muligheten til å sette opp sin MEGET gode venstrakant gang etter gang. Vi skal være ærlige. Både Lukaz, Danny og Rick måtte in action for å forsøke og stoppe ham, uten å egentlig være i nærheten. Men likevel ryddet midtstoppere Hagen og Filiphoe stort sett unna i samarbeid med keeper Jakka. Samme Jakka gjorde et par stårlende redninger de gangene det glapp litt. Og framover var vi også svært farlige. Parwez hadde nok sovet dårligere hvis det faktisk var Champions League, for siktet hans må ha fått seg en liten trøkk av et par tunge sykdomsuker. To meget fete mulighet fant dessverre ikke veien inn i nettmaskene denne kvelden. Men hva gjør vel det. "Det er ikke i mars de skal sitte" runget det taktfast fra hjemmesupporterne, som har stor tro på mannen med klubbens klart beste avslutningsteknikk. "Parvew er ei ketchupflaske. GARANTERT! Når det først løsner, så kommer det til å løsne noe så inn i det grønneste. Vi skaper flere gode muligheter, men direkte ufortjent var det likevel ikke da Otras frispark fra 18 meter ble skrudd vakkert i bue over den ikke alt for høye Konsmomuren. 1-1 i første kamp.

Så gjorde Konsmo en 12-13 bytter. Og økte snittalderen med 34 år. Det endte dessverre med den svakeste av omgangene, og et midtbanepress som ikke satt like godt. Nå ble vi alt for høye i presset, og selv om vi stoppet gjennombruddspasningene til vingen, fant de nå en ny måte og spille opp på han. "Vi fikk VELDIG MYE PLASS på miodtbanen" sier Otras kaptein etter kampen, som dessuten var mektig imponert over den "hissige spissen" vår. Vi skapte enkelte sjanser i denne omgangen også, men ikke like mange. Og dessuten havnet det to baklengskarameller i sekken også. Simen O tok over keeperplassen til Jakka, men kan ikke lates for 0-1 målet. Den har allerede en modig Lucaz takk på seg. Står man på stolpene så står man der for å stå i veien. Man dukker ikke! Selv om keeper står like bak. Lukaz har lært, og det håper jeg alle andre også gjorde. For vi SKAL IKKE slippe inn mer enn 3 cornermål i år. Det er et like hårete mål som ryggen til Jakka, leggen til Cato og rumpa til Capello. Men kan de bli glatte, bør dette gå like glatt. Simen viste forresten at han virkelig blir en utfordrer til Jakka i år, med sin lange rekkevidde. Han må plukke opp noe av galskapen en-mot-en av Jakka, så kan jo Jakka plukke opp noen av styltene til Simen.

0-2 husker jeg rett og slett ikke. Men andre omgang endte altså med tap. Fortjent nok.

Omgang tre startet litt som andre sluttet, og vi virket litt signe rett og slett. Men gledelig er det at vi hever oss igjen det siste kvarteret. Og selv om Øydnas fisspark ikke nådde Pål, så fant han Hallgeir litt senere med en fin ball i mellomrommet. Fiddan leita etter hodet til Pål, men kant i stedet ankelen. Det var godt nok for Pål, som blåste inn 1-1. (Danny har betalt en del kroner for å unngå å skrive om 0-1 målet her, så da er jeg selvfølgelig stor nok til å la være)

Hele 19 mann var i aksjon, og da kan vi ikke forvente oss at alt går på skinner. Og når Tommy har løpt i trapper i ei uke, så mangler vi plutselig et par legger der også. Av de positive tegnene vi tar med oss, må det være at midtatopperduoen ser spennende ut. Ankepunktet er at de er for like, og begge gjerne vil fram i midtsirkelene og brekke en nakke. Finne de ut av når de skal falle, og når de skal trykke så blir det bra. I tillegg har vi flere på backup her. Cato var så godt som feilfri i sin backomgang, uten at det betyr en dritt. Han vil jo ikke spille der den pæra. På midten fortsetter David og være plasseringsmester, og Geir har rett og slett en utrolig motor. Vi har Thomas med farten, som enten blir best som back eller kant. Vi har ikke helt funnet der hvor han kan bruke superfysikken helt ennå.

Men kantene ville vi visst ikke bruke. I alle fall ikke etter oppskriften. Back fortsatte og spille opp på kant via linja.

OPPSKRIFTEN ER: INN OG UT. Back spiller ballen til sentralmidtbane. I det bakc spiller ball, starter ving løpet, slik at sentral midt kan slå ut igjen. PLIS!!! Det er ikke mulig å motbevise at det IKKE funker. For vi har forsatt ikke prøvd det.

Parwz vil ha harde baller i beina. Pål vil ha baller i bakrom eller på hodet. Sentrale midter VIL ha ballen inn sentralt. Backene VIL enten stå bra i støtte, eller ta en overlap...Ougland vil ha i beina mens han er i fart, og Peter vil vel egentlig også det. Andy Capp, Peter og Marcin vil gjerne dra av en mann. Det må de få lov å prøve på, så lenge det skjer noe ganske fort etterpå.

Snakker vi om disse tingene, samtidig som vi SNAKKER i kamp, ja så er vi der.Det blir jevnt i år også, men det er ingen  tvil at Otra kom med et sterkt lag. Konsmo har mye oppspart styrke."We are singing when you are winning" sang den kvinnelige engleflokken på sidelinja. The Fat Lady sings too.

 

Powered by Bullraider.com

Ekstra informasjon