Oppløftende treningskamp

Det ble riktignok et knepent tap i årets første test for "nye" Konsmo, da Farsund tok turen over heia, men spillet gledet både spillere og publikum i de første 60 minuttene av kampen. Det mest imponerende var nok likevel utvilsomt at samtlige baller fortsatt var i garasjen etter kampen, selv om jeg tror de forsynte seg av dopapirsekken. Med mange nye spillere ser Capello stor viktighet i disse testene, og han smilte rimelig fornøyd etter kampen.

Det var likevel lite som tydet på at Konsmospillerne hadde full kontroll i åpningsminuttene, da Farsund scoret på sine 3 første målsjanser. Men der vi tidligere kunne ha kollapset med slik motgang viste i stedet Geir vei, med årets mål, da han lobbet den vakkert over en rimelig overgira-på-utrusning av en keeper og satte inn 1-3. Etter dette begynte den nye formasjonen som egentlig skulle være en 4-2-3-1 formasjon å gli over i en 4-1-2-1-1. Med nykommeren David Nilsen etter hvert som bindeleddet mellom forsvar og midtbane, kunne Tommy og Ørjan få boltre seg mer framover på banen. Det ble det ikke så rent lite krydder ut av. På topp reduserte Pål til 2-4 med nok en lobb over den samme hissig-på-grøten keeperen. De fleste ville nok muligens ha annulert målet som følge av en høy støvel. Dommer Capello anså det likvel sannsnyligvis som fullstendig ufarlig siden støvelen var FOR HØY, og kun til sjenanse for forbipasserende fly og Jan Viblemo. 

Etter pause varte finspillet like lenge som regnet holdt seg borte. De siste 20 minuttene var egentlig bare om å gjøre å holde seg varm. Det inkluderte likevel kveldens viktigste hendelse. Nemlig at pål valgte å ta sitt eget straffespark. David raste, med god grunn. Policyen er enkel. Den som blir lagt ned skal ALDRI ta straffen selv. Ingen var mer fornøyd enn David over at han faktisk bomma, og slikt hadde det blitt børspoeng av. Pål scora forresten nok et mål, og var en konstant trussel på topp. Og 100 måls Christian fikk også smaken på nettmasker, selv om Capello (som blåste hele 3 straffer) korrekt annulerte. 

Mange debutanter i dag. Jakka gjør en veldig god andreomgang i målet. Er sjanseløs på de fleste av baklengsene, og kunne dessverre ikke kopiere strafferedningen mot Hægebostad. I forsvaret regjerte Hagen og Nygård i midtforsvaret, mens en svært så gammelrusten Hallgeir sleit fælt med venstrekanten sin i en uvant backposisjon. På andre sida fikk John Olav sitt etterlengtede comeback etter den stygge gymsalskaden. Og i år har han faktisk fotballsko. Tanksen kan bli viktig i knokkelkamper utover. Ellers fikk Simen sin debut, og viste ofte et stort fotballhode. En klok spiller, som bare trenger å kjenne litt på nivået. I ryddejobben var David kanskje banens beste, mens Geir gjorde en strålende kamp i venstrekant posisjon. På høyrekanten fikk fjorårets keeper, Andy Capp Ougland, sin utedebut. Og viste at han med sin store fart kan bli en farlig mann og ha med å gjøre. Tommy fikk etterhvert taket på midtbanen, hvor også Juan Øydna i 10'er rollen slo lengre assister enn Capello trodde var mulig. På topp var Pål også meget god.

Stian J P Ettersen viste også prov på sin enorme lungekapasitet, og løper og jobber mer enn de fleste. Har utviklet seg veldig i Hægebostad, og med litt mer ro, kan han komme til å sette sitt preg på mange kamper i 6.divisjon. På kanten fikk vi også stifte bekjentskap med atleten Thomas A. Han er meget godt trent, og gjør innimellom noen helt fantastiske ting medd ballen. Et spennende kjøp. Christian Nepstad fikk også noen minutter, noe IKKE TK, som var på et Drogba besøk, fikk. TK har meldt overgang til Marnardal, men papirene er ikke i orden ennå. Derfor håpte han nok på noen minutter. Det hadde han nok fått hadde han ikke regnet vekk i siste liten.

Mange unggutter manglet i kveld. Vi har mye morsomt i vente dersom dette laget fortsetter å spille på denne måten. Det ble nok spilt mer langs bakken i kveld, enn det laget fra 2000 gjorde i løpet av en hel sesong. Kunstgresset begynner nå for alvor å sette sitt preg på spillet, og jeg må si... Publikum er i ekstase. 

På torsdag venter Åseral. Kan vi følge opp?

Konsmo - Farsund 3-5 (2-4)

mål: Nepstad P (2), Haddeland G

Powered by Bullraider.com

Ekstra informasjon