Kampreferat 2005 - oppsummering

Konsmo - Farsund 2     (1-5) 2-11
Nygård J, Vrålstad M

laget: 4-4-2
Fiddan H-
Haga J, Rødland J, Åkseth F, Lislevand F-
Nygård J, Vrålstad M, Valand S, Løland K-
Ødegård, Helle

subs:
Løland M, Abrahamsen C

Ingen kort

Ung serieåpning!

Det blei en tung åpning på årets sesong for et rekord ungt mannskap. Med en gjennomsnittsalder på 19,84 år, ble keeper debutanten Fiddan og Jon virkelig gamle bjellekuer.
Og det gikk som det måtte mot et av divisjons antatt beste lag.
Det hjalp heller ikke enormt mye når vår egen Paulo Maldini, i Jens Arve Nygårds skikkelse, kranglet ballen i mål etter bare 50 sekunder. Dette var forøverig hans første fulltreffer i sin kamp nr 35.
Større uttelling for Martin som nettet i sin andre kamp for Konsmo.
Så mye mer sier vi ikke i denne omgang, men gleder oss litt til sesongen virkelig begynner mot Fjotland på fredag.


Fjotland - Konsmo   (5-0)  10-2
Vrålstad M, Fiddan H

laget: 4-5-1
Helle-
Haga J, Lislevand F, Åkseth F, Rødland J-
Løland M, Nygård J, Fiddan H, Vrålstad M, Løland K-
Hobberstad S

subs: Bakken T E (skadet etter 5 min)

Gult kort: Fiddan H


Yngre fortsettelse

Det er ikke til å prøve å legge skjul på en gang. Vi ønsker våre helter fra Bergen velkommen hjem. Forsvaret lekker som en sil, og vi mangler i øyeblikket vinnerinstinktet. TOTALT.
De første 7- 8 minuttene bør glemmes forter enn du kan si "Verdens verste selvmål laget på noen fotballbane i verden av Jørn". Freddy la en mann i bakken, og i frustrasjon smalt Jørn ballen knallhardt inne ved stolpen.
Og det ble ikke bedre. Har aldri sett noe så puslete i mitt liv som de første 4 baklengs. Etter hvert tetta vi litt igjen, men når heller ikke Vegard har dagen i mål, er det vel kun verdt å nevne våre 2 mål.
En vakker heading av Martin fra et Kjetil L hørne. Dermed gjør sitt andre mål for året, og et straffespark ekspedert i mål av Fiddan. Stein H ble lagt i bakken etter en fin vending. Dermed har Fiddan endelig brutt sin straffespark vegring. 3 straffer 1 mål nå.
 

Konsmo - Lyngdal 3   (0-4)  0-9

laget: 4-4-2
Rasmussen-
Haga J, Lislevand F, Fiddan H, Åkseth F-
Abrahamsen C, Valand S, Håland J E, Vrålstad M-
Hobberstad, Ødegård

subs: Rødland J


Ingen stor kamp med noe som etterhvert bare ble 9 mann på banen. Og.... Kim Edvind Rasmussen gjorde sin etterlengtede debut i mål, uten en eneste feil. Flott.
Martin og Jørn nye på ei skadeliste ikke "Perry" i RBK hadde misunt oss. GRUSOMT:

Sagt på stadion:
"Nå må mest Espen (Bakken) spille seg inn igjen!"

(Jørn, etter 30 baklengs på 2 kamper.
Og ja... Han bad om å bli tatt seriøst)

Konsmo - Feda   (0-3)  0-7

Laget: 4-4-2
Bakken T E-
Haga J, Bakken E, Haga K, Lislevand F-
Abrahamsen C, Fiddan H, Valand S, Løland K-
Rødland J, Løland E

subs: Fiddan E, Løland M, Åkseth F, Hobberstad S

En liten smule av forbedring å spore, men likevel var vi sjanseløse. Gutta fra gifteskulen øhh bøøøh gifteskulen i Bergen  var altså ikke frelsere likevel.

Feda - Konsmo  (6-0)   15-0

Laget: 4-5-1
Smedsland E-
Lislevand F, Bakken E, Haga K, Åkseth F-
Løland M, Fiddan E, Valand S, Nygård J, Løland K-
Hobberstad S

subs: none

Kjellis blåste til pause to minutter før pause pga. medynk. Og i tillegg skrøt han av Espen si pasning.
Vårt nye kjøp Stein Hobberstad skadet kneet og er ute resten av vår sesongen. Kanskje vi får se han til høsten.

Konsmo - MK 3   (0-1)  0-3

Laget: 4-5-1
Bakken T E-
Haga J, Bakken E, Nepstad S, Lislevand F-
Fiddan E, Fiddan H, Haga K, Rødland J, Løland K-
Helle V

Subs: Smedsland E

Gult Kort: Helle V

Klart årsbeste. Mye positivt i første omgang, men selv ikke da Trond Erik kom fram og vi la om til 4-4-2 fikk vi ballen i kassa. Likevel. Stor innsats og godt humør.
Even stod fram som en av banens beste, sammen med vårt nygamle trygge midtstopperpar i Steinar og Espen B. Klart mer moro enn på lenge.
 

Håland - Konsmo   (0-0)  2-0

laget: 4-4-2
Løland E-
Haga J, Bakken E, Nepstad S, Lislevand F-
Vrålstad M, Fiddan H, Haga K, Valand S-
Helle V, Bakken T E

subs: Åkseth F, Egebø S, Fiddan E, Løland K, Løland M, Rødland J, Smedsland E

Gult Kort: Egebø S, Nepstad S
Rødt Kort: Åkseth F


TV KAMPEN
Det begynte mandags morgen da vår manager vår får telefon fra NRK SØRLANDET om å gjøre en reportasje på det som i følge Agder fotballkrets tabeller var Sørlandets dårligste fotballag.  Og slik gikk det til at de som ikke egentlig kunne på kampen måtte lokkes med TV, mens de man visste ikke ville like det, heller ikke fikk beskjed. En taktisk genistrek av MR. Fiddan som dermed plutselig hadde  18 mann tilgjengelige.
Selve kampen ble igjen årsbeste, men det er ganske utrolig at ikke Trond Erik, Hallgeir eller Stian klarer å sette sine kjempesjanser i 1.omg. Femte kampen på rad uten scoring er verre enn at vi ikke klarer å ta poeng. I følge NRK, og de burde jo ha greie på slike ting, gjorde Konsmo tidenes beste førsteomgang. Vel... Dei om det!
Reportasjen høstet i alle fall mange lovord, og vi jobber med å legge den ut her på nettstedet.
Mot slutten hardnet kampen skikkelig til, og taklingen til Freddy er noe av det styggeste, ja noe av det styggeste jeg har sett. Dermed i garderoben med ham, og 2-0 på straffen. Surt, men likevel en meget artig kamp av BONDEHÆREN fra KONSMO!!!!

Lordens - Konsmo   (4-0)   6-0

Laget: 4-4-2
Åkseth-
Haga J, Bakken E, Haga K, Lislevand F-
Fiddan E, Fiddan H, Nygård J, Løland K-
Ødegård J, Helle V

subs: Smedsland E

Neppe Gule Kort

Back to the future
Og så var vi tilbake der mannskapet hører hjemme. Ja akkurat: Hjemme. 12 mann. Og med nok en ny keeper. Freddy denne gang.
Likevel klarer vi å spille oss til mange sjanser mot et av de svakeste lagene vi har møtt. 2 gode spisser ødela likevel, og det ble nok et tap.

Konsmo - Lordens   (1-0)   2-3
Bakken E, Løland K

Laget: 4-4-1-1
Fiddan H-
Nygård J, Bakken E, Nepstad S, Lislevand F-
Løland M, Abrahamsen C, Vrålstad M, Løland K-
Ødegård J-
Fiddan E

Subs: Helle V, Smedsland E

Gule Kort: Ingen

Maximal uttelling med svekket lag
Bondehæren begynner å nærme seg toppformen. En ny bra gjennomført kamp hvor vi var i føringen 2 ganger, men måtte til slutt kapitulere.
Med Espen og Steinar bak, og en keeper som man faktisk kunne stole på ville sparke ballen til midten, fant vi tilbake til en viss trygghet. Og dermed kom også målene.
Først Espen B som løftet et frispark fra midtbanen mot hodet til Steinar. Han var heldigvis litt for sein, og ballen spratt i bakken og forbi en heller svak keeper. Utligningen ble et lite antiklimaks for den keeperen med flest minutter i år (200 min i mål). Espen kom borti skuddet som fikk en lei skru på det våte gresset, og Hallgeir klarte ikke å holde den. Ballen var på vei mot mål, og selv om han rakk igjen ballen, endte det bare opp med at han slo den i en motspiller og i mål. Synd.
Etter det header selvfølgelig Steinar i tverrliggeren, før Kjetil Løland endelig treffer klokkereint på ballen fra skrått hold. Flott scoring.
Derfra og ut var det en jevnspilt kamp, men to rakse Lordens mål gjorde likevel at de hentet hjem alle poengene. Surt, men bedring i vente.

Sprangreid - Konsmo    (1-2)   2-2
Nepstad C (2)

Laget: 4-4-1-1
Nepstad S-
Haga J, Bakken E, Egebø S, Åkseth F-
Vrålstad M, Abrahamsen C, Haga K, Rødland J-
Fiddan H-
Nepsatd C-

subs: Nygård J

gult kort: Rødland J

ENDELIG......
Med en angriper som faktisk fremdeles veit hvor målet står, kom endelig poenget. Christian fortsetter sin unike statistikk med 2 nye mål. Nesten rart denne mannen bare har 14 av 20 i avslutninger på CM.
Vi tar en tidlig ledelse etter et nydelig gjennomspill fra Jørn, og Christian løper fra forsvaret og setter den sikkert i kassa. Like etterpå har Christian igjen kommet seg gjennom og blir revet ned, men Jens er der og er veldig nær og score sitt 2 mål. Så var det tid for litt Nepstad magi igjen, da han flott vender rundt og smeller ballen i krysset fra 18-19 meter. Nydelig utført.
En scoring på en corner gjør at Spangreid har kontakt ved halvtid.
2. omgang blir vi etter hvert trykka langt tilbake, uten at de klarer å skape det heilt store. Espen B sammen med resten av forsvaret holder ganske pottetett foran den svært så hjertesyke keeperen vår. Likevel fikk de nok en scoring etter dødball. Et par store sjanser i sluttminuttene kunne ikke forhindre at vi endelig sneik til oss et poeng. Og vips så var alle planer om å legge ned laget forduftet som dugg for solen.

Konsmo - Spangreid   (2-2)   3-4
Fiddan H, Ødegård J, Nygård J

Laget: 4-4-1-1
Løland E-
Lislevand F, Nepstad S, Haga K, Rødland J-
Haga J, Fiddan H, Vrålstad M, Løland K-
Ødegård J-
Helle V

Subs: Nygård J, Abrahamsen C, Løland M, Ågedal A, Åkseth F

Gule Kort: Fiddan H, Åkseth F

Unngikk nesten Spangreid revansj!
Men bare nesten. Etter en meget bra gjennomført kamp med flotte scoringer, og spesielt ei glimrende redning fra keeperen som endelig med rettmessighet kunne kalle seg 1.keeper igjen, holdt vi altså på å stjele poeng fra dem igjen.
PÅ stillingen 0-1 tar Jan med seg ballen fra sin nye midtbane rolle hele veien oppover langs linja. Fiddan lusker med oppover, og når det perfekte innlegget fra Jan slåes, har han timet opphoppet og hodestøtet perfekt. Hardt i mål med hodet fra 16 meteren??? Er det mulig. Fra publikum ble det etterpå fortalt om at det nesten så profesjonelt ut. Fortjent utligning.
Like etterpå er Jan igjen fremme en tur, og smeller ballen i undersida av tverrliggeren fra 25 meter, men dessverre spretter den ut igjen.
Etter nok et Spangreid mål, var det Jons  tur til å lage et flott mål. Han reiv seg løs med ei kraft finte, og vippet ballen elegant og forsiktig forbi en utrusende Spangreid keeper.
I 2.omgang fikk Spangreid 2 mål og vi sleit fælt de første 20 minuttene, før vi igjen kom inn i kampen. Og da Andre's nydelige innlegg treffer pannebrasken til Jens var det klar for mer jubel. Flott heading, og ny spenning i kampen. Ike etterpå kunne Jens scoret nok et mål da han driblet seg vei inne i 16 meteren, og nevner vi at også Steinar og Christer brant hver sin store sjanse skjønner vi at det lukter litt fugl. Håper på en flott sesong avslutning likevel. Noen flere poeng hadde smakt.
 

Lyngdal 3 - Konsmo   (7-1)   15-1
Fiddan H

Laget: 4-4-1-1
Fiddan E-
Haga J, Lislevand F, Fiddan H, Rødland J-
Nygård J, Vrålstad M, Nygård J, Abrahamsen C-
Ødegård J-
Hobberstad S

Subs: Øydna Ø, Åkseth F, Løland M

Gule Kort: Løland K

Overraskende nok er det ikke så mye å si. Vi ble noen nummer for unge mot gamle rutinerte spillere, som scora på det aller meste. Fiddan H fikk tatt straffe hevn på Lyngdal keeperen fra thriller kampen i 2001. Men skjønt hevn og hevn. Stillinga var 6-1.
Ørjan Øydna debuterte og imponerte med oppofrende spill i beste bondehær stil. Ellers var det Martin og en illsint Kjetil Løland (som på drog seg et gult kort!!!) som kanskje imponerte mest. Vi hadde våre sjanser, men det ville vel blitt noe rart å si det var en ufortjent seier.

Sagt på vei til stadion:
"Æ det virkelig ingen på KRIK som tege sæg ei øl???"

(Jon Ø heilt ut av det blå. Uttalelsen skapte stor ståhei i Bondehæren )

 

Farsund 2 - Konsmo   (3-1)   4-1
Bakken T E

Laget: 4-4-2
Granås-
Haga J, Rødland J, Lislevand F, Nygård J-
Fiddan E, Fiddan H, Vrålstad M, Løland K-
Bakken T E, Hobberstad S

Subs: Løland M, Abrahamsen C, Åkseth F, Øydna Ø

Gule Kort: Fiddan H, Løland K

Flott forsvarskamp uten de rutinerte midtstopperne
Vår 10'ende sisteskanse ble Tellef Andrè Granås. Tidligere Vindbjart keeper, nå Bosman spiller. Slikt blir det prøvespill i Konsmo for. Et par mesterlige redninger til tross, det ble et nytt tap.
Veldig gledelig var det at midtstopperparet Jørn og Frank Joar virkelig gav svar på trenerens trussel om å la dem måtte spille midstoppere resten av sesongen. For nå må de det. Veldig gledelig spill også fra Jens og Jan på backene. Midtbanen ble bedre balansert, og hadde Trond Erik og Stein vært på flere treninger med ball, hadde resultatet sett enda bedre i. Det ble med Trond E første for sesongen fra straffemerket. Nok en gang var det vår nye potet(sekk) Stein som ble lagt i bakken.
Et par minutter før slutt slet Trond Erik seg løs og kom seg helt ned til dødlinja. Inne foran mål skulle Ørjan kontrollere nervene som tidenes yngste Konsmo målscorer. Dessverre holdt de ikke helt og Keeper fikk slått til corner.... Tror det kan bli et lite mareritt på den unge gutten i natt. Men nok en gang var han kjempepositiv, sammen med vår nye midtbanedirigent, Martin. Mange unge som gjør lysten til å satse  til neste år også litt sterkere:

Sagt på stadion:
"Å gjør du då? Drite du bare i det eller???"

(Vår keeperdebutant Tellef da han fikk rede på at Erlend hadde sluppet inn 15 i forrige kamp)

Konsmo - Fjotland   (1-2)   1-3
Fiddan H

Laget: 4-3-3
Ruud-
Haga J, Lislevand F, Rødland J, Åkseth F-
Ødegård J, Nygård J, Vrålstad M-
Bakken T E, Fiddan H, Løland K

subs: Fiddan E, Løland M, Hobberstad S, Abrahamsen C, Øydna Ø

Gule Kort: Ruud E

Fiddan mål i 100
Hallgeir feirer sin kamp nr 100 med mål. Frispraket fra Jan finner hodet til Jon som stusser til Fiddan H, som setter den første på keeper, for så å banke inn returen. Reduseringen til 1-2 sendte oss inn igjen i kampen.
Flere store muligheter ble skuslet bort, og ei kontring etter at 100 års mannen ble stempla stygt, gjorde at Freddy fikk kjempetreff. På mannen selvfølgelig. Og dermed STRAFFE! Og vår 11.mann i mål, Erik, kunne ikke forhindre 1-3. Også han stod en god kamp.
Igjen fungerte forsvaret MEGET bra, og Espen får nå nesten jobb med å spille seg inn igjen. Jens kjempa og jobba meget bra på midten sammen med Martin og Jon. Og på kantene løp både Kjetil, Trond Erik og innbyttere mer enn noen gang før (omtrent) Vi bør ikke skjemmes over det vi presterer for tida! Men Stein...... Hvordan det er mulig å bomme på den.... Det er det bare jærbuer som veit.

Sagt på stadion:
"Nå må mest Espen (Bakken) spille seg inn igjen!"

(Jørn, atter en gang, men denne gangen begynner han i det minste og nærme seg sannheten)

MK 3  - Konsmo   (7-0)   16-1
Løland M

Laget: 4-5-1
Åkseth F (Nygård O V i 2.omg)
Nygård O V, Lislevand F, Rødland J, Haga J
Fiddan E, Løland M, Fiddan H, Vrålstad M, Løland K-
Øydna Ø

subs: Haga K (ekkå tid i slutten av 1.omg)

18,5 år ble for ungt
Vi hadde i realiteten ingen mulighet, men ble dessverre alt for defensiv i tankene, og dermed kunne de bare høvle over oss. Jørn og Frank gjør en meget god jobb i midtforsvaret i 30 min, men så begynner målene og renne inn bak en likevel solid Freddy.
Odd Vegard Nygård debuterte på høyre back og kom brukbart fra det den omgangen han spilte. Men selv om alle våre unge debutanter har fått en tøff debut de siste årene viser Martin, og i dag og Morten, at det blir spillere av dem for det.
Morten fikk æren av å sette ballen i det tomme buret på overtid, etter en frekk lopp fra midtbanen av Frank J. Franken kjente blodet bruse og løp for og selv sette den litt mislykkede lobben i mål, men Morten var raskere. Morsomt også at MK keeperen klikka totalt på dommeren og mente det var offside, men Morten løp fra egen halvdel. Flott. Ørjan hadde en knall vanskelig oppgave på topp, men jobbet og slet så bra at han nesten kom seg til store sjanser ved flere anledninger. Kan bli en stor spiller det også.
Vi trenger 2 ting for å satse til neste år. PLEASE HELP!!
- en lagleder på sidelinja
- en fast keeper
 

Konsmo - Håland   (1-1)  2-5
Granås, Bakken E

Laget: 4-3-3
Løland E-
Haga J, Lislevand F, Rødland J, Haga K-
Bakken E, Fiddan H, Vrålstad M-
Øydna Ø, Granås T, Løland K

subs: Løland M,Ågedal A,Fiddan E,Åkseth F,Jeppestøl K

Ingen Kort

Bare nesten nesten nesten
Serieavslutningen gikk bare nesten slik vi håpet på. Men til slutt klarte Håland utrolig nok og snu kampen på 5 minutter. Etter et tidlig mål fra Keeper Tellef. Utligningen var et vakkert skudd Løland bare ville skulle gå inn. Like før pause selvfølgelig.
I andre omgang skapte vi nye sjanser etter at vi flyttet Espen fram og brukte farten hans. Det resulterte i et mål, og et par kjempesjanser. Martin hadde 2, Espen sjøl hadde 2, og til slutt vår debutant Kalle... Hvordan det er mulig å brenne de 2 sjansene han fikk er utrolig. Trener tar kritikk for å ikke ha sjekket denne spillerens målteft skikkelig før han ble kastet innpå. Men men.... Da Espens skulle lagt på til 3-1, kom i stedet Håland med sine 5 minutter. Et par små øyeblikks glipp hos et meget solid forsvar, og så var kampen avgjort.
Men igjen... Forsvaret med Jørn og Frank i spissen legger ned en kjempejobb, og det lover bra foran den neste sesong.... Hvis det blir noen neste sesong. Men med talentfulle unggutter som Martin, Ørjan, Morten og Odd Vegard, sammen med de som virkelig har hatt ei fin utvikling i år. Da tenker jeg spesielt på Jens, Jørn, Frank, Freddy, Stian og Kjetil ser jo framtida mørkelys ut. Få tak i en trener, igjen vil jeg si... Få tak i en trener. Få tak i en keeper. Det må til.
Så takk for i år Gutter. Alle som føler de har stilt bra opp. Og det er heldigvis de fleste.
I desember bestemmer vi Konsmos skjebne.

Oppsummering 2005: Kamper, Mål, Gule, Røde

Lagledere: Hallgeir Fiddan 9.plass        1 poeng

Navn

K

M

G

R

Merknader

Hallgeir Fiddan

15

4

3

 

 

Freddy Åkseth

15

 

1

1

 

Frank Joar Lislevand

15

 

 

 

 

Jan Haga

14

 

 

 

 

Kjetil Løland

13

1

2

 

 

Jørn Rødland

13

 

2

 

 

Morten Løland

12

1

 

 

 

Martin Vrålstad

12

2

 

 

 

Jens Arve Nygård

11

2

 

 

 

Erlend Fiddan

11

 

 

 

 

Christer Abrahamsen

9

 

 

 

 

Kjetil Haga

9

 

 

 

 

Espen Bakken

8

2

 

 

 

Stein Hobberstad

7

 

 

 

 

Vegard Helle

7

 

1

 

 

Jon Ødegård

7

1

 

 

 

Trond Erik Bakken

5

1

 

 

 

Even Smedsland

5

 

 

 

 

Stian Valand

5

 

 

 

 

Steinar Nepstad

5

 

1

 

 

Ørjan Øydna

5

 

 

 

 

Espen Løland

4

 

 

 

 

Sigurd Konrad Egebø

2

 

1

 

 

Andre Ågedal

2

 

 

 

 

Tellef Andre Granås

2

1

 

 

 

Kim Edvind Rasmussen

1

 

 

 

 

Jan Erik Håland

1

 

 

 

 

Christian Nepstad

1

2 

 

 

 

Erik Ruud

1

 

1

 

 

Odd Vegard Nygård

1

 

 

 

 

 Karl Ove Jeppestøl

1

 

 

 

 

 Marius Vrålstad

 1

 

 

 

 

TOTALT

16

17

 12

 1

 

Add a comment (0)