Kampreferat 2006 - oppsummering

MK 3 - Konsmo (3-2)  11-3  
Øydna, Bakken L, Fiddan H
 
  4-4-2  
  Bakken M  
  Haga J Rødland J Lislevand F Nygård J  
  Martin V Fiddan H Heddeland S Løland K  
  Øydna Ø Bakken L  
 

Også benyttet: Løland M, Fiddan E

 

Gule Kort: Bakken L, Fiddan H

Røde Kort:

 

60 gode minutter og god innsats

Det ble et begredelig resultat til slutt, men her er vi gode til å se bak resultatene. For i dag var det mye gledelig. De manglende ballbehandlings egenskapene var tydelige etter vår andre økt utendørs, men måten Ørjan satte ballen mellom beina på keeperen etter bare 4 minutter bærer bud om mye lykke i år. Fremspillet fra Sigmund var flott, og avslutninga en 16 åring fullstendig verdig. Rett og slett imponerende. Jens framspill til Lennart som måtte runde keeper var også flott. Dessverre ble det 2 litt for enkle mål i mot, og dermed 2-3 til pause. Vi må også huske tigerspranget til Mats som virkelig var en super redning.
Etter hvilen kom knekken. Vi datt automatisk i den farlige fella hvor vi gav de gamle alt for mye rom. Og herr Sagebakken kunne leke seg på sida. En del kritikkverdige avgjørelser av den avtroppende sjefen kunne snudd dette. Jans hurtighet skulle blitt brukt på motsatt side hvor for øverig Jens gjorde en virkelig hederlig innsats. Og Jørn skulle fortsatt å sparke ut. Men ingeting ble gjort og MK kunne holde på som de ville. Skuddet fra Hallgeir fra 20 meter, etter fint kombinasjonsspill med Ørjan, var nok av det noe enkle slaget, og MK keeperen burde absolutt tatt det, men men... mål ble det. Etter hvert som målene renner inn forsvinner også 30% av innsatsen til samtlige og da blir det stygt. Men vi tar med alt det positive fra spesielt 1.omgang så ser vi at dette laget kommer til å ta mye mer enn bare ett poeng i år.

 
 
 
Kvinesdal - Konsmo (3-0)  7-0  
 
 
  4-4-2  
  Bakken M  
  Haga J Rødland J Lislevand F Åkseth F  
  Løland M Fiddan H Heddeland S Løland K  
  Øydna Ø Bakken L  
 

Også benyttet: Haga K, Fiddan E, Nygård J A, Granås T, Egebø S

 

Gule Kort: ingen

Røde Kort: ingen

 

Kampen:

Men vi glemmer førsteomgangen en evighet, og konsentrer oss hva som skjedde etter hvilen og Arvids kloke ord. Vi flytta laget mye høyere på banen, forsvaret blei ei lang lang rekke. Midtbanen jobba sammen, og vis skapte noen målsjanser mot Svein Kloster i midtforsvaret. Det ble likevel med Tellefs store sjanse, og et par mindre avslutninger av Sigmund, Morten og Ørjan. Mads storspilte på streken, og reddet oss fra langt styggere sifre, med et par skikkelige tigersprang. Ingen tvil om at han skal kåres til banens beste etter denne kampen. Ellers hyggelig med en hardarbeidende Siggi tilbake. Han legger skikkelig press på midtstopperne etter denne kampen, og viste at han fungerer bra sammen med både Frank og Jørn. Backene våre Jan og Kjetil kom etter hvert mye framover på banen,  i beste Cafu og Carlos stil. Dette blir et fryktelig viktig våpen for oss hvis vi kan få det til. Morten begynner å vokse seg større. I første omgang var han omtrent den eneste som turte ta ballen ned på bakken. Sigmund og Hallgeir begynner å vokse sammen på midten, men det mangler mye ennå. Tellef var absolutt et postivt innhopp. På en dag vi ikke klarte å spille gjennom Lennart eller Ørjan i særlig grad, ble Tellefs ballbehandling viktig. Tydelig inspirert av den krasse kritikken av utlendingene på forumet, tok han tak i ballen og gjennomspillet til Hallgeir var nydelig og også den eneste hallsjansen vi hadde i første omgang. Erlend sliter med gnagsår, men viser i korte trekk de fighter egenskapene som fortsatt mangler litt hos laget som helhet. Jobber for mye en og en. Et par treninger nå så vi får satt forsvaret skikkelig, og midtbanen arbeider enda litt hardere, enda litt mer sammen, og tør spille enda mer ball, ja da skal vi redusere tapene kraftig. Kanskje til og med... Nei tør ikke si det.... ta poeng.

 
 
Konsmo - Farsund 2 (0-3)  0-10  
 
 
  4-4-2  
  Bakken M  
  Haga J Lislevand F Egebø S Haga K  
  Jeppestøl Fiddan H Heddeland S Vrålstad M  
  Øydna Ø Løland M  
 

Også benyttet: Fiddan E, Ødegård J, Bakken L, Løland K, Nygård J, Rødland J

 
Gule Kort: Lislevand F
Røde Kort: Fiddan H (2 gule)
 

Utklasset av effektive Farsyndere.

La oss starte hyggelig. De første 25 minuttene er klart årsbeste. Vi klarte å sette et høyt press på dem, og kjempet å sleit skikkelig bra de første minuttene. Spesielt Kalle, Morten og Røde Hallgeir gikk skikkelig til i starten. Vi turte holde ballen på bakken og trille litt ball. De store sjansene ble det ikke, men Farsund klarte heller ikke å skape noe som helst. Så kommer feilene. 2 enkle plasserings feil pluss en midtbane spiller som ikke ble plukket opp av vår midtbane, og vips 3-0. På 3 sjanser. Det er til å få flere grå tenner av. Likevel gikk vi offensivt til verks i andre omgang, og la om til 4-3-3. Da startet også fadesen. Jørn går inn i en grei duell inne i 16 meteren. Med en grei sklitakling vinner han ballen. Og er på vei ut av feltet med den da dommeren har blåst. STRAFFE??? Og verre skulle det bli. Hallgeir legger inn en klokkerein sklitakling og måker ballen ut til corner. STRAFFE!!! og Hallgeirs første gule. Omgangen raser i vei med 2 straffer til, den ene riktig i dømt, mens den andre skjer på utsida. Merkene etter taklinga taler sitt tydelige språk. Et frispark skal dømmes der forseelsen begynte, men dette avfeier dommeren som: "Det spiller ingen rolle om det var utenfor." Og slik fortsatte det. Her kommer et knippe av avgjørelsen og uttalelsene i etterkant.
* Erlend blir avblåst for noe han ikke forstår. Han spør fint om hva han gjorde galt.
"Du var mest borti han. Det er feil det også"
*
Kjetil har en mann i ryggen, og full kontroll på ballen, da motspilleren tar et så godt tak i trøya til Kjetil at skjorta står som et seil. Dommeren blåser. Frispark til Farsund. Da stod 2. og 3. klassingene på sidelinja og lo.
* En av spillerne våre påpeker at på alle straffene er det Farsund spillerne inne i feltet i det straffen blir tatt, og etter regelboka skal den da taes om igjen.
"Nå må ikke du pirke så veldig" var svaret hans på det.
Det topper seg når Hallgeir nok en gang går ned og vinner ballen klokkereint i ei sklitakling, og blir belønnet med sitt andre gule.
Flere kåmiske uttalelser:
"Jeg var skråsikker på alle avgjørelsene mine. I alle fall to av straffene."
"Du hadde aldri kontroll når du gikk inn i taklingene dine. Du skulle hatt det røde mye tidligere."
"Det spiller ingen rolle om du er først på ballen og vinner den, når du er alt for sein."

"Jeg tror du får betale dommeren. Dette er så pinlig dømming å se på at jeg ikke orker å være her." Lokal tilskuer 15 min ut i andre omgang. Det må nevnes at stillingen var 0-7. Og det var ikke spillet han var pinlig berørt av. Det syns jeg summerer opp kampen. Det skal sies at det ble stygge sifre, og skal ikke godtas at vi sprekker så fullstendig, men når humøret blir stjålet ut av spillet, ja da kan det nesten unnskyldes. Beklager ivrige Konsmo fans. Vi skuffer dere radikalt.
(det skal taes med i beregningen av forfatteren hadde trukket ned rulle gardinet i andre omgang, og nok ikke var fullstendig fokusert omkring alle hendelsene i kampen)

 
 
Feda - Konsmo (2-0)  3-0  
 
 
  4-4-1-1  
  Bakken M  
  Haga J Granås T Egebø S Haga K  
  Øydna Ø Heddeland S Vrålstad M Løland K  
  Jeppestøl  
  Løland M  
 
Også benyttet: Fiddan E, Rødland J, Lislevand F, Åkseth F
 
Gult Kort: ingen
Rødt Kort: ingen
 

Løland Brothers show til ingen nytte!

Det ble en fornøyelig, dog frustrerende kveld i Feda, med utrolig mye oppløftende spill fra hele laget. Den nye dirigenten som Den Tause Majoritet hadde presset fram, Tellef, fikk etter hvert veldig god kontroll på sine saker sammen med Siggi i første omgang og Frank i den andre. Dessverre var det ikke uten noen avgjørende innkjøringsfeil. De fikk mål på utrolig viktige psykologiske tidspunkt. Det andre 8 sekunder før pause. Og det siste like etter at vi hadde fått et annullert mål ved Jørn. Dermed hjalp det ikke at Løland brødrene leverte sine beste kamper for klubben. Ballen ble nektet kjæling med nettmaskene av en veldig god Feda keeper. Men vi må nok dessverre også si på grunn av varierende dyktighet fra våre potensielle målscorere. Vi brant rett og slett en haug med gode sjanser. Kjetil L kom ofte til innlegg på venstre sida, Martin klarte nesten å drible seg helt gjennom i midten ved et par anledninger, og på høyre sida vekslet Ørjan og Kalle på å skape farligheter. Morten var alene med keeper 2 ganger. Jørn hadde en kanon som strøk tverrliggeren. I tillegg hadde også både Ørjan, Sigmund, Kalle og Kjetil gode muligheter scoringsmuligheter. Og da vi endelig ble tildelt straffe, klarte ikke Kalle å være kald nok til å kjøle ned en kaldblodig Feda keeper.
Siggi gjorde forresten årets redning da Feda kom alene gjennom tidlig i kampen. Først klarte han å klarere på streken, så havna ballen i beina på nok en Feda spiller som utrolig mok satt den rett på Sigg som fremdeles halveis lå på streken. En utrolig situasjon han til slutt rydder opp i.
0-3 ble et forferdelig urettferdig resultat i en kamp vi skal glede oss over at vi stod på og produserte målsjanser gjennom hele kampen. Den nye forsvarssjefs poteten med kjemperaua kom seg flott gjennom sin første virkelige ansvarskamp. Det må også skrytes av Kjetil H som virkelig turte trille ballen på venstresida, og han lot seg heller ikke skremme av at mini spissen brukte tannregulering. Det klarte han til og med å le godt av.  Det kan heller ikke forbigås at Frank (1.97) vant sin første hodeduell etter han kom inn. Mot spissen som raget minst 145 centimeter over det høyeste gress strået. Mats var stort sett arbeidsledig i andre omgang, men viste våkent spill da han flere ganger kom på flotte utrusninger. 15 år og et stort talent.  Mye positivt mot et veldig dårlig lag.

Sagt på stadion:
”I da va d døballan som svikta”

(Dødballeksekutør Kalle)

 
 
Konsmo - Fjotland (1-1)   1-1  
Ødegård J
 
  5-3-2  
  Bakken M  

                        Haga J     Egebø S       Granås T     Lislevand F   Haga K

 

          Jeppestøl K       Fiddan H         Vrålstad M

 
  Øydna Ø Løland M  
 
Også benyttet: Ødegård J, Fiddan E, Rødland J, Løland K, Heddeland S, Bakken L
 
Gule Kort: Granås T, Løland K, Fiddan H
Røde Kort: Ingen
 

Arvids formasjonsendring gav årets første poeng

Så kom endelig dagen. Selv om det ble den 20 kampen på rad uten seier, så ble det altså første gangen vi kunne gå av banen med et poeng i pungen. For det ble de lange ballers kamp, i alle fall i 2.omgang.
Arvid valgte å kjøre på det defensivt trygge og valgte en noe overraskende 5.3.2 system. Nå skulle det tettes skikkelig igjen i låvedøra, og alle de unødvendige havresekkene i nota skulle bort. Det tok 2 minutter før Kjetil beina ballen i magen til en Fjotland spiller, og videre inn i mål etter en corner. Følelsen var kjent og det tok 5-7 minutter før vi klarte å riste av oss følelsen av et nytt kommende stortap. Utrolig nok klarte Tellef og ta tak i forsvaret, og sammen med en glimrende Siggi, og en meget opplagt Frank tettet de effektivt igjen bakover. Det som kom på kantene tok Jan og Kjetil seg mesterlig av, og vi klarte også ved et par anledninger å skape farligheter framover. Som da keeper forærer ballen i beina til Hallgeir som kan sette den i det tomme målet fra 30 meter… ”Skyt skyt skyt skyt” blei for mye press for kapteinen, som svakt plasserte den utenfor. Samme mann hadde også to avslutninger til mot mål, uten særlig hell. Så var det tid for litt magi. Siggi bryter nydelig. Spiller til Sigmund som slår en utmerket pasning gjennom til Jon. Gamlefar venter og venter og venter og venter ut keeper, før han sikkert setter den i mål. Aldeles nydelig 4 min før pause. Like etterpå ødelegger Tellef sin Gary Lineker statistikk når han tar tak i trøya til spissen som hadde vendt ham vekk. Gult kort.
I andre omgang skulle vi gå ut å gjøre det samme som i første, men som kreftene forsvant likeså ebbet tankene for å spille fotball ut. Vi begynte å pole ballen hvileløst framover, uten å komme etter i særlig grad. På midten ble det store rom, dessverre bare for Fjotland spillerne som lekte tikken med en fortvilet Hallgeir. Men… Forsvaret hadde bygd veggen, og når den en sjelden gang sprakk i tapeten, ja da ordna en utrolig god Mads opp. Gang på gang kom han uredd ut og plukka. Og ved et par anledninger redda han også mesterlig fra streken. En strålende kamp, som viser hvor stort potensialet er.
3 min før slutt var det like før Ørjan fikk ei lang tå på et glimrende angrep satt i gang av Lennart og Jon. Dessverre har ikke Ørjan 49 i sko, og dermed strøk skuddet utenfor.  Dermed holdt fortet, og poenget var i boks. Aldeles nydelig.

Sagt på stadion:

”Æ kan ikkje fatte at æ holdt han. Æ he aldri holdt noen før. Æ hade jo holding”
(Tellef i vantro etter sin egen manøver som sannsynligvis redda et baklengsmål.)

”Bli godt når Espen kjem. Han he jo både fart og rødt hår”
(Jan etter at det kommer fram at Espen er tilbake i neste kamp)

 
 
Håland - Konsmo (3-1)   6-2  
Bakken E, Vrålstad M
 
  5-3-2  
  Bakken M  

                        Haga J     Egebø S       Bakken E    Lislevand F   Haga K

 

          Heddeland S      Fiddan H         Vrålstad M

 
  Fiddan E Løland M  
 
Også benyttet: Fiddan E, Løland K, Bakken L, Øydna Ø
 
Gule Kort: Ingen
Røde Kort: Ingen
 

Årsbeste av de fleste

Det ble en forholdsvis fornøyelig kveld i Mandal denne torsdagen, sjøl om det som vanlig begynte på verst tenkelige måte. Baklengsmål på grunn av noe slapt keeperspill etter bare 6-7 minutter. Og 2-0 blei det også før det gikk opp for oss at fordi om vi tok poeng så var me faktisk ikkje Hellas ennå.
Men me kom stadig mer inn i kampen, og Håland skapte stadig mindre. En opplagt Erlend på topp la ned en enorm innsats, og når ballen også satt bra i beina, ja da smiler heile tonnet. Men det ble Espen de fleste snakker om etter denne kampen. Med et vidunderlig frispark reduserte han til 1-2. Han skrudde den vakkert i krysset til høyre for keeper. Og glemte vi han på fjorårets mål, ja så er i alle fall dette en soleklar kandidat i år. Men dette var ikke all svartmagien Espen hadde opparbeidet seg på talentfabrikken i Bergen. Et fantastisk raid i andre omgang, hvor han også fikk løfta hodet og så Martin ligge der alene, gjorde at Martin på nydelig vis plasserte ballen ved siden av en utrusende keeper med det alle trodde var utsiden av foten, men som han selvfølgeig er dum nok til å innrømme var et reint tåskudd. Av andre høydepunkt må vi jo nevne tigerspranget til Mats. En utrolig redning, som Sjefen setter på en 3.plass over tidenes Konsmo redninger. Med spranget fikk han slått et hardt og velplassert skudd til corner. Likevel slår den ikke de to fantastiske reaksjonsredningene til Richard og Leif. Men Mats kan komme til å gjøre flere slike, hvis han fortsetter den kjempefine utviklingen. 
Veldig gledelig innstas av både Sigmund, Ørjan og Martin som virkelig la ned et godt stykke arbeid og nok presterte årsbeste alle sammen. Også Stian gjorde en meget god jobb på en uvant venstreback plass ettersom Kjetil måtte gå ut tidlig med skade.
Nå er det bare å glede seg skikkelig til de 3 neste kampene, hvor vi faktisk har tro på at det er mulig å ta 9 poeng. Møt opp folkens, for alle er på beryktede Helle Stadion.

 
 
Konsmo - Lyngdal 2 (2-0)   3-2  
Ødegård J (3)
 
  4-4-2  
  Granås T  
  Haga J Bakken E Egebø S Haga K  
  Heddeland S Fiddan H Lislevand F Martin V  
  Fiddan E Ødegård J  
 

Også benyttet: Løland M, Nygård J, Valand S, Løland K,

 

Gule Kort: Løland K

Røde Kort: ingen

 

Bestefar hat trick sikret første trepoenger på 21 kamper.

Så var ventetida endelig over. Lyngdal 2 kom til Helle Stadion med 11 mann og vi så vårt snitt til å ta rotta på gamlekara. Selv om ingen vel vil komme å si at tempoet var høyt, klarte vi i alle fall å mobilisere det lille ekstra som skaffet oss en 2-0 ledelse til pause. Og det ble Jons dag.
Selv om også keeperangriperen vår faktisk må gis en stor blomsterkvast. For både på 1-0 og 2-0 var det lange utspill som startet angrepet. Det første header Sigmund nydelig videre til Erlend, som slår et innlegg som går så nær keeper at han blir tvunget til å fiste den. Det gikk ikke så bra ettersom den faller ned på skulderen til Jon, og videre inn i mål. Etter dette har vi flere store sjanser etter hjørnespark. Stian knaller Hallgeirs corner via tverrligger og ned på streken. Dessverre er ikke dommer enig om at den har vært over, og ikke Stians første Konsmo mål. Og Kjetil L's corner treffer en totalt umarkert Sigmund som ballen dessverre sklir av den svette glinsende kroppen hans, ehh mener panna, og dermed ingen skikkelig avslutning i det hele tatt. Men du verden så med sjanser vi plutselig skaper på hjørnespark. Så var det Tellefs utspark igjen som finner Martin. Han flikker videre til de nyfødte hårlokkene hos Morten, og vips så var Jon alene med keeper igjen. Etter scoringen redder Frank også et baklengs med en vidunderlig sklitakling i siste liten inne i straffe feltet. God innsats fra sin nye midtbanerolle på den lange mannen, som nok presterte årsbeste.
Vi får streng onkel-beskjed om å holde unna de første 10-15 av andre omgang. Det går fryktelig galt, og vi slipper L2 inn igjen i kampen på en corner markeringsglipp. Så er det Hallgeirs tur. For en gang setter han fart mot målet. Jon og Morten lurer med seg forsvarerne slik at det blir et kjempehull han tar i mot. Alene med keeper svikter han likevel. Det harde skuddet treffer keeper midt i trynet, slik at han blir liggende. Og det ebber bare ut med en resultatløs corner. Så er det Tellefs tur til å varte opp med en helt fantastisk redning. Alene med ham på 7-8 meter litt skrått får han nydelig reagert med de samme refleksene som han ikke klarer å kontrollerer når gassen sprenger på i tarmen. Rett og slett utrolig. Et par viktige inngrep til i en periode vi sliter, og dermed var gleden i den løse raua tilbake. Og når Jon får lirke inn sitt tredje for dagen, nok en gang etter strålende gjennomspill fra Morten Tilretteleggerdottir bør seieren være sikret. Utrolig viktig.
Selv om Lyngdal fikk en unødvendig redusering var det ikke nok, og da den siste corneren ble heada unna kunne vi strekke armene i været for en seier. Aldeles nydelig, og oppdrag 1 av 3 er fullført. Siggi står fram som kanskje den mest solide i forsvaret, og ser ut til å finne veldig bra ut av det sammen med Espen, som i følge L2 spillerne er et forsvar alene. Også backene fungerte veldig bra i dag. Stian kommer inn og gjør jobben når Haga-brothers blir slitne til 19,5 i stil. Holum..... COME ALONG!

Sagt på stadion

"Hørt sånn en forbanka sladrehank"
(Kjetil H snurt etter Frank J etter at han avslører at Kjetil har juksa med oppmerkinga på mållinja. Like etter stod det: Frank er en kødd med merkespray inne i målet.)

 
 
Konsmo - Holum (1-0)   2-0  
Heddeland, Bakken E
 
  4-4-2  
  Granås T  
  Lislevand F Bakken E Egebø S Valand S  
  Heddeland S Fiddan H Vrålstad M Haga K  
  Løland M Løland K  
 

Også benyttet: Haga J, Nygård J, Jeppestøl K, Ågedal A, Fiddan E, Ødegård J

 

Gule Kort: Vrålstad M, Egebø S

Røde Kort: ingen

 
"Puskas" helten i bunndramet

Det ble som forventet en meget tøff og hard kamp mot Holum. På forhånd latterliggjort av motstandere, men vi visste at de nok hadde manet seg skikkelig opp til denne kampen, akkurat som oss. Og det startet meget svakt for Konsmo. Holum tok tak i kampen, og viste mye mer klasse enn vi hadde trodd. Midtbanen var teknisk god, og skapte problemer for vår, som ikke virket helt pigge. Tempoet var lavt, men Holum styrte kampen, uten å komme til særlige avslutninger. Etter hvert kjempet vi oss inn i kampen igjen, og endelig kom cornermålet. Morten flikka den i tverrliggeren, men på returen dukka sexbomba fra Vigmostad opp og banka inn sitt første Konsmo mål med keiva. Herlig og viktig. Målet fikk oss inn i et bedre spor men det bølget fram og tilbake, uten de virkelig store sjansene. Tellef tok seg av et glimrende frispark fra Holum, like etter at Hallgeirs skudd fra 18 var ikke hardt nok. Jon var på flere skuddhold uten at den ville inn. Det fortsatte å bølge og Konsmo spillerne bølget ut og inn. I løpet av de første 25 min hadde vi byttet hele 7 mann.  Etter hvert fant Hallgeir ut at han kunne vinne alt i lufta på midtbanen, uten at vi kom til de store sjansene for det. Vi gikk til pause litt frustrerte over å få til lite godt spill. Bare den tilbakevendte sønnen Andrè fikk godkjent for innsatsen sin i første omgang. Og den var en kriger verdig.
2. omgang ble omtrent som den første. Forsvaret vårt hadde full kontroll på fantasiløse spisser, og Espen løp opp det skulle løpes opp. En meget godt gjennomført kamp fra forsvarets side. Jan våkna også skikkelig i dag, og var med framover mer enn Cafu på Brasil. Dessverre ble det med hans "heading" på et hjørnespark. Nok en gang viste dommeren store svakhetstegn med mange merkelige avgjørelser, og lite myndighet, som fort kunne ført til stygge situasjoner.
Til slutt kom den alvorlige sitasjonen i kampen, riktignok litt uforskyldt, men det hadde Jons skulder vanskelig for å godta. Ut av ledd. Iherdige forsøk på å få den tilbake igjen mislyktes. Veldig synd for gamlingen som virkelig var i form. Det påfølgende frisparket gikk riktignok i mål, etter at Espens første forsøk gikk i muren. Sigmund fikk lagt tilbake og Mortens lure løp inn foran keeper var nok til at han ble forstyrret og lurt, og dermed gikk den rett i mål. 2-0 og kampen var avgjort. Seieren i bunnkampen betydde alvorlig klatring på tabellen, og burde også ført til mer glede i leieren. Men den er dessverre litt fraværende for tiden, og det håper vi å gjøre noe med så fort som mulig. En seier på 22 forsøk, og plutselig var vi ikke glade for en ny en. Unge Øydna var i alle fall sjokkert over mangel på smil over seieren, og det må vi ta som et faresignal. Men mot Spangereid skal smilene være tilbake.

 
Konsmo - Spangereid (1-1)   2-4  
Vrålstad M, Øydna Ø
 
  4-4-2  
  Bakken M  
  Haga J Bakken E Egebø S Haga K  
  Heddeland S Fiddan H Lislevand F Ågedal A  
  Løland M Vrålstad M  
 

Også benyttet: Nygård J, Løland K, Fiddan E, Bakken L, Øydna Ø

 

Gule Kort: Øydna Ø, Lislevand F, Ågedal A

Røde Kort: ingen

 

30 min i samme seng som Tornerose

Dessverre fikk det som virkelig så ut som skulle bli en flott kamp av Konsmo, med mange fine kombinasjoner og spill langs bakken og på kantene, nok en en gang bli ødelagt av pausen. Det må sitte i topplokket til spillerne når det gang på gang skjer at vi faller som et korthus like etter pausen. Innsatsen var totalt fraværende. Gutsen var borte, og viljen til å vinne hadde trukket i ned i den blaude myra. Ikke før Ørjan dukka opp og skapte håp om poeng med sin 2-4 redusering. Inne i 5 meteren var han mye kaldere enn det kapteinen sjøl var i første omgang, da han regelrett bomma på åpent mål med venstre beinet fra 6 meter. Han kjente lysten til å finne spaden.
Men før det igjen hadde Spangereid tatt ledelsen etter at vi sov på et raskt tatt frispark. Hallgeirs gjennom spill til Martin sendte han alene gjennom, og igjen holdt han hodet kaldt og scora. Sjøl om det nok må settes et stort spørsmålstegn om hvem som var sist på den ballen, Martin eller forsvareren. Uansett viktig av Martin, som måtte gå ut med skade etter en grisetakling ikke lenge etterpå. Kvelden flotteste angrep kom ved fint småspill mellom Sigmund og Hallgeir, hvor sistnevnte kom seg helt til dødlinja, og slo ut på Andrè på bakerste. Han lada kanon og traff bra, men dessverre ble skuddet blokkert. Et par ganske ufarlige langskudd, og en stor sjanse med en god avslutning fra Kjetil L, gjorde at vi burde ledet ved pause.
Så skjer det igjen. Kanskje vi burde sjekke drikkeflaskene, for makan til døde greier vi presterer de neste 30 minuttene skal man lete lenge etter. Ikke før "the comeback kid" (tilbake etter treningsopphold i Sverige) scora, og Jens (som i sin siste kamp for året virkelig fikk vist fram hva han kan når han er skadefri) satte i gang trommestikkene sine klarte midtbanen å våkne. De siste minuttene kjører vi over Spangereid, og skaper flere muligheter enn resten av kampen til sammen. Dessverre blir det med Hallgeirs andre kjempebom fra 6 meter, denne gangen med hodet. Utilgivelig, og veldig lite med søvn på den karen den påfølgende natta. Etter at Forsvaret har måtte tåle litt kritikk for noen av kampene, og angrepet fikk skylda mot Feda, er det på sin plass at midtbanen tar skylda for at det ikke ble poeng i kveld. Det er utilgivelig å sovne slik, og når også det er midtbanespillerne som står for de avgjørende bommene, ja da må det jo bli ei Onkel Arvid skyllebøtte på dem. Likevel... veldig gledelig slik vi framstår de siste 15 minuttene, og klarer vi å ta det med oss ut av sommervarmen, blir det enda flere enn de 7 poengene vi står med før elgjakta skytes inn.
Vi takker dessuten for innsatsen til Jens Arve for i år. Militæret skal gjøre en mann av ham.
GOD SOMMER ALLE SAMMEN.

 
Konsmo - Feda (2-1)   4-1  
Nepstad C (2), Fiddan H, Heddeland S
 
  4-3-3  
  Bakken M  
  Haga J Egebø S Granås T Haga K  

                                          Heddeland S           Fiddan H          Lislevand F   

                                Løland M                          Ødegård J                    Løland K

 

Også benyttet: Øydna Ø, Nepstad C, Bakken L, Jeppestøl K

 

Gule Kort: Ingen

Røde Kort: Ingen

 

Klasseforskjell gav årets største seier

Det var et revansjesugent Konsmo lag som skulle ut å gjøre bot for det forsmedelige 0-3 tapet mens vi bygget tak over Feda. Og det klarte vi til gangs. Selv om Feda hadde gått videre på bortemål i en eventuell europacup kamp, viste vi at vi kan skape sjanser på løpende bånd, og denne gangen også det viktigste, nemlig mål. men det startet usikkert. De små raske spissene var vanskelige å få tak i, og forsvaret slet med å falle av riktig. Samtidig gjorde et HØYT press store avstander mellom alle ledd. Dermed kunne Feda score en gang, og hadde også mulighetene til å legge på til 2-0, men en god og rask Jan og en sikker Mads sørget for at så ei skjedde. I stedet begynte vi også å skape sjanser, og Sigmunds første er vel en av de aller største i år. Kjetil H tok et sugende løp oppover venstresida, kranglet seg inn i feltet, og fikk etter hvert slått til en Sigmund som hadde rukket en svømmetur tilbake til feriekolonien i Bulgaria, før noen Fedabuer hadde vært oppi ham. Likevel bredsider han ballen utenfor. Litt daft og usikker åpning, men så kom forvandlingen i form av en liten pjokk på 15 år. Ørjan, populært kalt Unge Øydna, kom inn på midtbanen for Frank og la ned et enormt stykke arbeid. Han jobbet og sleit og løp og taklet. Og vips så ble unggutten et forbilde for hele laget. Det pleier å smitte, så også nå. Kampforløpet ble snudd på hodet. Nå kjørte vi kampen fullstendig, og de lange planløse ballene fra Feda plukket en hodesterk Tellef enkelt ned. Sjansene kom på løpende bånd. Christian burde scoret, og da Hallgeir på merkverdig vis fikk kranglet seg ned til linja, ble overraskelsen for stor for Jon som ikke heller fikk den over streken. Nok et Christian forsøk ble reddet på streken, før endelig... Et flott innlegg fra Jon fant en flyvende Christian, som på ekte halvbrasilansk vis utlignet. Så var det Hallgeirs tur til å bomme på nok en heading fra en flott Kjetil L corner, men nok en gang sklir den av hodet. Men sekunder før pause slår Lennart en nydelig corner mot bakerste stolpe. Der henger Hallgeir og kan endelig skalle inn sitt andre mål for året. Og dermed en viktig ledelse til pause. I andre omgang fortsetter kjøret i 25 minutter. Nok til å score nok en gang på et et utspill som havner i beina på Christian, som enkelt runder den samme keeperen og scorer sitt andre. Helt etter kontraktens krav. et snitt på 2 mål i hver kamp gir nemlig gratis løvsteik. Han er helt utrolig på å komme i gode scoringsposisjoner. Litt rusten virker han likevel, så vi kan nok forvente enda mer kos fra den nykokte far. Etter flere sjanser, blant annet en kanon av et langskudd fra Kjetil L som smeller i oversiden av tverrliggeren, og alt for mange skudd forsøk fra kapteinen, blir det med Sigmunds suser som går via keeper og i mål til 4-1. En vidunderlig åpning på høstsesongen. Veldig gledelig også at Lennart virker å være tilbake på beina, selv om han sammen med Lille Løland kun har to kamper igjen med det vakre, dog litt perverse, emblemet på brystet. Også veldig gledelig at midtstopper paret fant hverandre og utover i kampen, og at backene stadig er på offensive raid. Mads stode forresten en av sine beste kamper. Ingen tigersprang, men veldig flink til å plassere seg, og veldig offensiv og gode utrusninger. Vi klatrer videre.

 
Konsmo - MK 3 (2-3) 2-3  
Nepstad C, Bakken L
 
  4-3-3  
  Bakken M  
  Haga J Egebø S Granås T Ødegård J  
             Heddeland S          Fiddan H                Lislevand F  
         Bakken L                  Nepstad C                   Løland M  
       

Også benyttet: Løland K, Øynda Ø, Jeppestøl K, Fiddan E

 

Gule Kort: Haga J

Rødt Kort: Fiddan H

 

- Rutinen vant igjen

Det ble et knepent tap mot gamlekara fra Mandal i kveld, men som vanlig når forfatteren blir utvist, blir referatet noe mangelfullt. Likevel fikk vi en drømmestart, da Christian bestemmer seg for å smelle ballen i vinkelen. Et nydelig og overraskende skudd fra kanten av 16 meteren føk inn i venstre kryss for keeper. En herlig åpning. Men i stedet for å kjøre over MK begynte vi å slå lange baller, uten initiativ i det hele tatt. Så dukker plutselig en Mk spiller som har hatt picnick mellom forsvaret vårt og Mads i 10-15 sekunder. Minst 5 meter soleklar offside, og til og med MK spilleren var litt flau etterpå. Så er det Christian som valser gjennom to tre liggende MK spillere som fortvilet sparker etter ham. Han smeller ballen i det samme krysset, men da har dommeren funnet på at nå skulle han ha frispark. Frisparket smeller Christian i, ja du gjettet feil, det andre krysset. Skuddet smeller i tverrliggeren, spretter 10 meter til værs, og treffer tverrligger på nøyaktig samme sted, og spretter dermed over. Så klarer MK helt unødvendig å score to mål. Slappe markeringer og uoppmerksomt forsvarsspill gir dem tomåls ledelse. Før vi endelig bestemmer oss for å spille langs bakken. Mål i første forsøk, da Kjetil L, ( i sin siste kamp før treningsåret i talentfabrikken på Bildøy) spiller nydelig gjennom Morten, som flikker til Christian, som igjen finner Lennart på bakerste. han banker ballen under keeper, og vi er med igjen i kampen. Perioden etterpå kjører vi over MK, men så... Hallgeir går litt voldsomt i en takling på utsiden av seksten meteren. Han kommer for seint inn, og i det motspilleren som løper i kneet hans prøver å snakke på ham et gult kort, begynner Han å inni hodet å godta det, selv om det ville vært strengt. Da så dommeren trekker opp det direkte røde, skjønner ingen på Helle stadion et fnugg. Den eneste som kunne vært enig i at Hallgeir setter knottene i skrittet på MK spilleren måtte vært Christiano Ronaldo. Litt skjønn bør også taes med i avgjørelsen. Tviler på MK spilleren hadde vært oppe og prøvd å avslutte angrepet hvis han hadde 8 potter rømme og to kverner fotballsko i produksjonsslangen. For det er det som er begrunnelsen. At Hallgeir satte knottene i skrittet. Med gråten i halsen tusler han i garderoben, vel vitende om at det kan bli 3 kampers karantene hvis dommeren blir trodd. Dette tok litt av brodden ut av Konsmo som ikke klarte å heve seg igjen før pause. Selv om enorm innsats i andre omgang ikke klarte å veie opp for den 11.mannen var det bare upresise framspill som ødela for seieren. Christian og Jons løp var preget av frustrasjon når 2 av 20 baller faktisk var brukbare. Erlend kunne utlignet i sitt comeback etter flueskaden, men skrudde ballen 43 cm på utsiden av stolpen. Christian hadde også en god avslutning, men keeper bokset unna. Dermed ble det et SURT 3-2 tap, mot et lag vi burde slått. Lyngdal 2 er neste. Alle husker hvem vi tok årets første seier mot. Dere får glede dere.

 

Lyngdal 2 - Konsmo

 (1-0)   6-1  
Granås
 
  4-4-2  
  Bakken M  
  Lislevand F Bakken E Egebø S Haga K (c)  
  Øydna Ø Heddeland S Granås T Løland M  
  Bakken L Nepstad C  
 

Også benyttet: Fiddan E

 

Gule Kort: ingen

Røde Kort: ingen

 

- Ukonsentrert andre omgang ødela poeng mulighetene

Selv om resultatet tyder på at forfatteren er en idiot, var det faktisk en jevnspilt batalje på kunstgresset i Lyngdal. At Lyngdal gikk til pause med ledelse uten å ha skapt en sjanse kan de nok takke Mads for. Årets første skikkelige keepertabbe var et faktum. At Lyngdal vant 6-1 selv om de tapte sjansestatikken 9-10, var imidlertid ikke Mads feil. Han forhindret i stedet enda styggere sifre, med flere gode involveringer. Men dessverre forsvant også konsentrasjonen hos forsvaret i andre omgang. Flere kjempestore rom og kjøkken ble avdekket av sultne og effektive Lyngdal spillere, og de utnyttet sløvt markeringsspill ved 5 anledninger. Heller ikke intensiteten var tilstedeværende, dog var Christians lyst på ei gratis løvsteik. 6 store sjanser sløste han vekk med en noe forstrukket beinmuskulatur. Den største hadde riktignok Erlend, som stod på tre meter, og fikk ballen i fanget, uten å score. God redning vil nok han si, om vi gadd å spørre han. Det gjør vi ikke, for han var mer opptatt av å spise en heil pizza i løvsteikas land. Sigmund og Ørjan gjorde spede forsøk på å dra i gang igjen laget etter pause, men det var ikke nok. Bare løpetidsmaskinen Tellef får godkjent. Og det er da også den vordende brudgommen (som får sin Lene lørdag 19. August), som får æren av å score kampens siste mål. Lennart mente han hadde den målgivende pasningen, og Erlend ville ha sin del av æren, ettersom han mente hans løp laget åpningen Tellef scoret sitt første for helgen. Flere kan det fort bli, vår kjære brudgom. Lykke til! dette er en kamp som vil bli fort glemt.

 
Konsmo - Kvinesdal 2 (0-1)  1-2   
Lislevand F
 
  4-4-2  
  Bakken M  
  Haga J Bakken E Egebø S Haga K  
  Øydna Ø Heddeland S Fiddan H Lislevand F  
  Nepstad C Løland M  
 

Også benyttet: Ødegård J, Fiddan E, Ågedal A, Jeppestøl K

 

Ingen Kort

 

- Strålende andreomgang holdt bare nesten.

Det ble en dramatisk kamp på Helle stadion denne tordenskrall truende torsdags kvelden. Himmelens sluser sendte ned bøtter og spann, og gjorde at Konsmo nok en gang avslørte tekniske problemer på ei regnvåt matte. Og første omgang bar stygt preg av veldig mange feilpasninger. Vi glemte igjen det at å spille gjennom sentral midten er effektivt. Likevel slapp ikke Kvinesdal til i det hele tatt. Kjetil stengte deres høyresida totalt, og i midten ryddet Espen og Siggi opp i god gammal stjernestil. Og Jan fikk heiel Øydnahavsjøen å boltre seg på. Gang på gang kom han i innleggs posisjon, selv om det i dag ikke ble uttelling. Uttelling burde det blitt når Ørjans gode innlegg finner en venstrevridd Christian som ikke tør skyte med høyre. En enorm sjanse. Sigmunds heading og Mortens gode enkeltmanns prestasjon gjorde likevel at vi noe skuffet måtte gå til pause med 0-1, etter at midtbanen sovna noen sekunder. Mads tro også til med nok en strålende redning, så sånn sett var det en jevnspilt omgang. I andre omgang derimot er det nesten bare et lag på banen. Likevel kommer 2-0 målet etter utrolig passivt spill av hele Konsmo laget inne i boksen. Til slutt spretter det svake skuddet i ei tuste og over en sprellende Mads. Ingen tabbe, men uhell. Selv om vi styrer andre omgang, og spesielt midtbanen med Kalle og Hallgeir dominerer med ballen i beina, klarer vi ikke å spille oss til de store sjansene. Men en corner blir veldig farlig, og så kommer Super Erlend inn. Tre ganger kommer han til gode innlegg, og selv om Jon misbruker den første, klarer Frank i sin 44 kamp endelig å sette ballen i buret. At det i tillegg kommer via hodet er intet mindre enn imponerende av unggutten, ettersom han faktisk ikke brukte det for første gang før i sin 37 kamp. Veldig gøy at han endelig fikk det målet han jaktet på siden Morten stjal målet hans mot MK i fjor. Målet kom bare to minutter før slutt og selv om Ørjan og Hallgeir ledet an i en imponerende innsats for å få utligningen, ble vi aldri skikkelig farlige. Christian ble snytt for et klart straffe, og et frispark i veldig god posisjon. Likevel er hele laget i godt humør etter å få sett heile den nedre delen av Erlends kropp under lagbildet etter kampen. Neste kamp kan det komme til å løsne igjen.

 
 
Farsund 2 - Konsmo (1-1)   3-1   
Fiddan H
 
 
  4-3-3  
  Bakken M  
  Haga J Egebø S Bakken E Haga K  
             Heddeland S          Fiddan H                Lislevand F  
         Ågedal A                  Jeppestøl K                  Løland M  
 

Også benyttet: Fiddan E, Øydna Ø

 

Ingen kort

 
- Keepertalentet reddet oss nesten

Konsmo gjorde en absolutt godkjent kamp på et vått, og utrolig sleipt nyklippa gress i Farsund. Forbedringen fra 0-10 tapet i vår var total, og klubben i vår rumpe kunne faktisk ha sneket med seg et poeng hjem til bygda i vår stomp. Men i dag ble mangelen på tung skyts i toppetasjen dessverre for synlig igjen. Laget lo litt av laguttaket, og at vi skulle satse med formasjonen 4-3-3. Men leppene ble fort limt igjen etter hvert som Konsmo trillet ball i hatt med Farsund spillere. 4 kant spillet mellom Kjetil, Hallgeir, Ørjan og Morten på kanten i andre omgang var en seier i seg selv. Utropet fra keeper likeså. Nye ballbesittende Konsmo hadde opplevd at noen følte seg utspilt. Hvem trenger poeng i en sådan høytid? Uansett tar vi med oss alt det positive fra andre omgang, og deler av første. Vi turte spille ball langs bakken, vi fikk god orden på forsvarslinja, og vi fikk fram tigeren i vår unge keeper. Litt besluttsomhet i front kunne vi ønsket oss, men dog. Morten, som gjorde en god figur på venstrekanten hvor han begynner å finne seg mer tilrette,  skjøt utenfor alene med keeper. Sigmund kunne scoret på et tidlig hjørnespark. Men likevel er det Kalle som hadde de to største. Den i første var stor, men Kalle var ikke i balanse og avsluttet et glimrende angrep på høyresida, med et hælspark i stolpen. Men i andre omgang var den enda større. Han fikk ballen servert fra Sigmund i knehøyde. Var riktig vendt mot målet, og traff den helt ok. Den rullet mot mål, men smalt i stolpen, før den traff keeper og igjen rullet mot mål. Dessverre rakk keeper akkurat tilbake i tide, og reddet på streken. Surt for Kalle som aggressiv og god i ny rolle på topp. Han fortjener snart sin første goal. En stor sterk spiss hadde derimot Farsund, og han headet dem i føringen på grunn av en tellefeil på midtbanen, som igjen førte til en markeringsglipp av Espen. På det andre målet kom de igjen rundt på kantene, hvor Haga brothers sleit i første. Dessverre åpnet andre omgang akkurat på samme måte, med Siggi som var litt for seint ute i markeringen. Etter dette tett forsvaret bra igjen, og det lille/store som slapp gjennom tok Mads seg mesterlig av. Også innleggsklypa var innsmurt med superlim fra fabrikken. banens bestemann. En annen som stod fram var kapteinen. Hallgeir fikk æren av å sette inn 1-2 reduseringen etter et godt frispark av Espen, som Kalle headet ut igjen til Fiddan. Med sitt ildrøde hår var hodet likevel kaldt nok til at han klarte å bredside ballen mellom ballane til keeper og i nettet. Da våkna vi og trodde det var mulig med poeng. Dessverre forteller det du har lest at slikt ikke ble tilfelle. Hvis ikke du begynte i slutten da, får å se hvordan det endte. I så fall er du bare dum for resultatet står jo på toppen. Oppløftende spill tross 3 viktige spillere ute, og de 4 siste kampene kan bli en dans. Er snart på tide at marginene triller litt vår vei nå igjen.

Sagt på stadion:
"Hei gutter, nå spiller de rundt med åkke"

(Fortvilet Farsund keeper etter at Konsmo fikk betalt for 4kant oppvarmingen sin, da Morten, Ørjan, Hallgeir og Kjetil kombinerte nydelig, og herr Haga avsluttet med et godt innlegg)

Fjotland - Konsmo (2-1)   3-2   
Nepstad C, Haga J
 
 
  4-3-3  
  Bakken M  
  Haga J Egebø S Bakken E Haga K  
             Heddeland S          Fiddan H                Øydna Ø  
         Ågedal A                  Nepstad C                  Løland M  
 

Også benyttet: Fiddan E, Lislevand F, Jeppestøl K

 

Ingen kort utrolig nok

 

- Fjotland slo seg til knepen seier.

Vi kom til kampen så uendelig mye tidligere enn neon bortekamp. Brukte alle de 35 ekstra minuttene på å komme inn i et enormt døvt modus, og klarte aldri å våkne i en kamp Fjotland fikk lov til å bruke all slags triks og stygge taklinger av en dommer som mente "vi spilte jo herrefotball". Vi kunne selvfølgelig slengt oss på bølgen, men klarte ikke å ta i det nødvendige taket. Dermed vant de en kamp de skapte 4 målsjanser i. Like mange som Martin var alene med keeper i andre omgang. Christian kunne også gitt oss en drømmestart etter bare 1 sekunder da han snappet opp et dårlig tilbakespill, men det endte kun med corner. Etter å kommet under 1-0 klarte vi likevel ikke å heve oss tilstrekkelig før Unge Øydna kjempet gjennom en ball til Christian som i en tøff duell klarte å overliste keeper. Etter dette hadde Øydna igjen litt små sko ved to anledninger. Sigmunds heading ble reddet på streken. Det ville seg bare ikke. Andre omgang starta verst mulig da et håpløst offside mål ble godkjent. Og et litt for billig 3-1 mål burde drept kampen. Martin hadde en godsvart dag på jobben. 4 ganger var han gjennom. Han kom nærmere hver gang, og siste gangen satte han ballen i stolpen etter et godt Christian innlegg. Så ble Christian tatt inne i feltet for tredje gang, og da var det tid for Jan Banan. 95 kamper uten mål, og så var det slutt på klubbens verste måltørke. Gratulerer. Straffesparket presset han ned, og selv om keeper var på den, var ingen på stadion noen gang i  tvil om at han ville putte den. Det nærmeste vi kom etter dette var Jans flotte innlegg til Hallgeir som brystet ballen videre men skuddet som ble avfyrt noe for tett på keeper gikk like utenfor. Martin skal ha en mye skryt for sine raid og gode initiativ på venstresida. Han og Christian kombinerte fint ved flere anledninger. Ellers opptrådte Espen veldig bra i forsvar, sammen med den vanlige rekka. Midtbanen fikk aldri tatt skikkelig tak i denne kampen, eller fikk aldri ballen ned på bakken. Bakerst stod Mads og var sjanseløs på alle målene, og frustrasjonen måtte medle seg ettersom det ikke kom flere skudd på mål. Et surt tap mot et lag som bare slo laaaaaange drittballer fra egen keeper. Og når vi heller aldri kom skikkelig i gang med banespillet på den traaaaange banen, ja da ble det nok et knepent tap. Fyll nå Helle stadion for kampen mot Håland. Det er mulig å slå dem. Det er skråsikkert.

Sagt lenge etter at vi forlot stadion:
"Du?? Æ skjønte ikkje åffer alle va så fryktelig nefor ette kampen. Æ trudde det blei 2-2 æ!"

(Kalle i en telefonisk samtale med Sjefen 2 timer etter kampslutt)

 
Konsmo - Håland (1-2)   5-4   
Ødegård J, Nepstad C (3), Bakken L
 
 
  4-3-3  
  Bakken M  
  Haga J Egebø S Bakken E Haga K  
                      Ågedal A          Lislevand F              Øydna Ø  
                Ødegård J                Vrålstad M          Nepstad C  
 

Også benyttet: Fiddan E, Bakken L

 

Ingen kort

 

- Topplaget ble slått

Årets siste heimekamp ble en festaften for et Konsmo lag som i utgangspunktet stilte noe redusert. I mangelen av de faste midtbanespillerne, var det tid for å legge det store ansvaret over på Frank og Ørjan. Og etter en del overtalelse steppet også Andrè inn på den siste plassen. Og det var en innbitt trio som tok tak fra første spark på ballen. Taktikken til Arvid var enklere enn på lenge. Laget som plutselig spilte ballbesittende skulle begynne å pole baller igjen. På ei gressmatte lang som et langt hår men skapt for baller i bakrom, slo taktikken til. Spesielt i andre omgang. Og når Andre til slutt meget motvillig gikk med på å være tro mot trenerne så vi muligheten. Og de tok den. De tre løp, taklet og headet til trædve i stil. I angrepet skulle Martin prøves som midtspiss for å gi mere bakromsmuligheter for Christian. Det slo dessverre ikke til, selv om han hadde vår kanskje største mulighet i første omgang utenom målet. Men den lille touchen var ikke nok til å overliste en god keeper. Målet kom etter at keeper gav retur på Espens harde frispark, Christian satte den i stolpen, og ballen skvatt ut til Jon som enkelt kunne sette den i mål. Dessverre fik Håland et veldig billig mål like før pause slik at vi gikk litt slukøret til pausevannet. Litt amper stemning ble etter hvert roet ned slik at vi forstod hvilken god omgang vi hadde gjort. Men bedre skulle det bli. Men ikke før det skulle bli verre. 1-3 ble det nemlig og frykten for at luften skulle gå ut var til stede. Så stengte forsvaret vårt fullstendig igjen. Samme mann som herjet med Kjetil i Mandal, kom ikke forbi ham en eneste gang. På andre sida opprettholdt Jan samme statistikken. Og Espen og Siggi nøytraliserte den gode klassespissen fullstendig. Så fortsatte midtbanen og løpe og løpe, og til slutt traff også pasningene. En nydelig pasning fra Kjetil sendte Christian alene gjennom. Kaldt og rolig fra nesten død vinkel satte han den mellom beina på keeper. Vi var med i kampen igjen. Så spilte Unge Øydna en nydelig gjennombrudds pasning til Christian. Han vender nydelig. Blir hektet og ville fått straffe. Men han holder seg på beina, og banker ballen i lengste. Et herlig mål og vi hadde kommet tilbake. Men det stoppet ikke der. Dagens flotteste mål kom etter et nydelig innlegg fra Christian. Perfekt på hodet til Lennart, som vakkert header til side for keeper. Og vi var i ledelsen. Utrolig. Så forsvinner Lennart ut med blod over alt etter et ublidt møte med dagens Håland klovn. 5 sting på ble det på Tønsbergmannen. Håland klovnen fortsetter like etterpå med å lage tidenes dummeste straffe. Først takler han Christian. Når så Christian reiser seg for å løpe etter ballen, presterer klovnen å låse beinet sitt fast i Christians skritt. Dermed satt han fast, og straffe. Selv om Ørjan stod på lista over straffespark takere, hadde han klaget så mye over at han var sliten at Sjefen ikke turte slippe han til. Da tok Christian ansvar igjen, og satte straffen midt i mål. Og dagen var komplett for ektemannen som feiret at han hadde fått en plass å bo. Med tre mål og to målgivende. Og hvem sa han ikke var viktig??? Gratulerer også til Espen som blei 24 på fredag. En strålende lørdags ettermiddag, og troa på en seier i prestisjekampen mot Håland ble ikke noe mindre. Men det blir tøft. Utrolig tøft.

Sagt på stadion:
"Æ kan ikkje, og æ vil ikkje spille midtbane. Æ nekte rett og slett"
(André før kampen)

"Nå MÅ du bytte meg ut snart. Heilt gåen"
(
André i første omgang)

"-------"
(André i andre omgang. Heilt i svime)

"Hallgeir, kjør bort bilen min her"
(André etter kampen. Bilen stod på andre sida av gjerdet)

 
Holum - Konsmo (0-1)   2-2   
Vrålstad M (2)
 
  4-3-3  
  Bakken M  
  Haga J Egebø S Bakken E Haga K  
                      Ågedal A          Lislevand F              Øydna Ø  
                Ødegård J              Nepstad C            Vrålstad M  
 

Også benyttet: Fiddan E, Fiddan H, Heddeland S, Løland K, Nygård J

 

Ingen kort

 

- Flau forestilling forærte Holum sitt andre poeng

7 Holum spillere gjorde jobben sin. Psyka oss ut til å tro at dette skulle bli lett. Og det blei det. Christian slet seg til dødlinja, slo 45 ut, og der var Martin. Flere store sjanser til tross. Bare 1-0 til pause. Holum skapte ingenting. Men så.... Den første halvtimen i andre omgang er det verste vi har gjort i hele år. Og... Holum scorer de to letteste målene de har gjort. Ført dribler spiss kødden seg gjennom hele forsvaret, og en litt slapp Mads må også katapultisere. Men det Mads og resteen av stadion dessverre kjem til å huske best er 2-1 målet. Et skudd midt på mål fra 30 meter. Mads feilberegner totalt og det ser nesten ut som han flytter seg. Off off!!! Likevel, Mads spiller seg opp og gjør to flotte redninger etterpå. Vi skaper også alt for lite. Og innsatsen... ja det er et fremmedord på lik linje med ballkontroll og tøffhet. Det virker som om underbuksa er smurt inn med sirup. Et par sjanser skaper vi riktignok, og Erlends tåskudd etter litt fram og tilbake inne i feltet burde gitt oss alle poengene, etter at Sigmund nydelig spilte gjennom Christian, og Martin igjen er våken på returen, og scorer sitt andre mål for dagen. Men likevel.... Tviler på smilene hadde vært store selv om vi hadde vunnet. Nå har vi en sjanse til på å forbrenne fett og få ut gresslysten av skoa. Spangereid skal møtes med glød innsats og tæl i siste kamp. Hvis ikke... Ja da blir vi NEST sist.

Sagt på stadion:
"Vi tar poeng på en ræva dag. Det kjennetegner et godt lag"
(Hallgeirs desperate forsøk på å finne noe positivt)

     
 
Spangereid - Konsmo (1-0)   4-0  
 
 
  4-5-1  
  Bakken M  
  Haga J Egebø S Bakken E Haga K  
   Ågedal A       Heddeland S             Fiddan H                 Øydna Ø Lislevand F   
            Vrålstad M  
 

Også benyttet: Fiddan E

 

Ingen kort

 

- Ineffektiv avslutning på en ujevn sesong

Nesten utrolig var det at Konsmo laget måtte gå av banen uten mål. Kampen er langt fra den verste vi har spilt, og både Hallgeir, Martin, Erlend, Espen og Siggi hadde gode avslutninger som ikke ville over streken. En god keeper stoppet det. Etter å ha ligget under 1-0 til pause, var vi enige om at dette kunne gå veien. Men når så Spangereid likeså godt score 3 mål i løpet av de første 15 minuttene går livet ut av kondomen. Likevel tar vi oss brukbart sammen, og burde absolutt redusert et par ganger. Den største muligheten hadde nok Hallgeir da Siggi sendte han alene gjennom med keeper med en fantastisk gjennombrudds pasning etter et godt raid. Dessverre klarte han ikke å vippe den over keeper, og det ble full kollisjon. Mot slutten ble Espen kjørt fram som spiss og jaget som en gal på alle baller, uten den helt store uttellingen. Siggi gikk fram på midtbanen, og et forsvar bestod av 3 utkjørte midtbane spillere med krampe i beina. André på høyreback, og Hallgeir og Franken i midtforsvaret. Utrolig nok uten flere baklengsmål. Tross surt resultat, var vi sånn passe glade og fornøyde rundt smilehullet da vi gikk i skitne og sensuelle udusja i bilene. Alle var enige om at 14 poeng var bedre enn 1, og at vi hadde tatt et riktig godt skritt. Arvid Nepstad har ikke fått nok skryt for sin innsats. Før sesongen var det spørsmålstegn om hvor mye han kunne være med, men han har sannelig stilt opp på samtlige kamper, og sørget for at vi hadde en sjefsfars figur som holdt orden på den enorme mengden av innbyttere. Takk skal du ha. Mer hyllest følger.

Men slik endte altså år 2006. Med nest siste plass, og et par virkelig gode kamper. Til neste år er vi enda et år eldre, og lysten på å opprettholde (les forbedre) formen er virkelig til stedet hos ringrevene Siggi og Kjetil. "Bowie" er en spennende nyervervelse, som vi er spent på hvordan går i pøs med Christian. Og et ungt lag kan fortsatt bli mye bedre. Tror faktisk vi lærte ganske mye i år, og hvis vi gidder å trikse litt med løping i vinter, kan neste år bli en kamp i toppen. Vi har jafall god tro på det.

HA HA Holum. Dere blir aldri bedre!

 

Navn

K

M

G

R

Utmerkelser

Frank Joar Lislevand

18 1 2  

samtlige kamper

Jan Haga

17 1 1  

 

Sigurd Konrad Egebø

17      

 

Erlend Fiddan

17      

 

Sigmund Heddeland

17 2    

 

Mats Bakken

16        

Kjetil Haga

16      

 

Ørjan Øydna

16 2 1  

 

Hallgeir Fiddan

15 3 2 2

 

Morten Løland

14      

 

Martin Vrålstad

12 4 1  

 

Kjetil Løland

12   2  

 

Espen Bakken 11 2    

 

Lennart Bakken

11 3 1  

 

Jon Ødegård

9 5    

 

Karl Ove Jeppestøl

9      

 

Tellef Andrè Granås

8 1 1  

 

Andrè Ågedal 8   1  

 

Jens Arve Nygård

7      

 

Christian Nepstad

7 7    

 

Jørn Rødland

5      

 

Stian Valand 3      

 

Freddy Åkseth

2      

 

         

 

selvmål

         

TOTALT

18 31 12 3 oppdatert 2006

Add a comment (0)