Kampreferat 2008 - oppsummering

Kvås - Konsmo (0-4) 1-6  
Nepstad C (2), Øydna Ø, Løland K, Rafoss T, Løland M
Laget: 4-4-2:
Bråtveit G-
Haga J, Løland M, Rafoss T, Lislevand F-
Andersen T, Øydna Ø, Ødegård J, Abrahamsen C-
Nepstad C, Løland K

Subs: Fiddan H, Klepp F, Håland R

 
Øydna Ø
 
 
DRILLOFOTBALLENS INNTOG

Vi ble møtt av skiltet: Parker på bedehuset! Dermed måtte vi traske over et laaaangt jorde for å komme bort til banen. Da vi kom og så banen, snudde vi og varmet opp på jordet i stedet. Det var mye jevnere. Skal være kort i kritikken, men banen var en SKANDALE! At nå Kvås har ligget brakk i 4 år, og ikke benyttet sjansen til å bedre på den er en GÅTE. Og en SKANDALE. Liker å bruke CAPS LOCK når jeg er SINNA. Så dere som har igjen 10 kamper i denne grisebingen med et stort kumlokk på midten. Det er bare å lade Drillo foten. For her må det lempes!
Og det gjorde vi til gangs. Lempet og lempet. I et enomrt bakrom ettersom Kvås hadde bestemt seg for å stå særdeles høyt. Torleif tok plass i midtforsvaret med Morten, med to oppgaver. Ta utspark og ellers sparke ballen så langt han kunne. Det ble en suksess. Den forlengede armen (og beina og kropp og nakke red anm.) Bjørn Arild hadde tatt seg den frihet og vrake kaptein Fiddan, og lot Jon og Ørjan spille sentralt. Det angret han ikke på.
Men det var Christian som starta showet. 2 ganger fikk han gode stikkere og løp fra forsvaret og var skråsikker alene med keeper. Det andre målet kom etter et langt utspill fra Geir Ove som fikk tankene på Leif sin scoring på utspark på samme bane.
Så var det Jan Hagas krempasning som åpnet låvedøra. Og ut stormet en Ørjan som hadde tatt et kjempeløp. Alene med keeper gjorde heller ikke han noen feil. Og da Kjetil Løland kom alene like etter kunne ikke han være noe verre, så han putta også i første forsøk. 4-0 og en drømmereprise på treningskampen. Det stod seg til pause, avbrutt av noen få flere sjanser, og mye fine prestasjoner av forsvaret og BB Geir Ove i buret. Han kom veldig fint ut, og ordnet litt nølende opp i det meste. Etter hvert forsvant nølinga, og da var han en bauta.
I andre omgang gjorde vi litt omrokkeringer, som også fungerte bra. Det kribla for mye i beina til Richart Håland, så han gjorde et comeback uten å ha stått over en kamp. Mest takket være dårlig oppmøte, skader og sjukdom fikk Håland sjansen. Sjansen fikk han også da Hallgeir prakket på ham både den gule og den blå 22'ern heim til vasking. Richart kunne sagt nei. Det gjorde han ikke :-).
Christian kunne ordna hattrick da han ble kvesta inne i 16 meteren, men måtte slukøret innse at Torleif fikk sette det i vinkelen, etter at Hallgeir tviholdt på at den som ble lagt i bakken ikke selv skal ta straffene.
Så kom baklengsmålet da vi blir stående litt for mye å se på, før Morten krangler inn 6-1 etter bra samspill. I andre omgang turte vi trille litt mer ball, og det var godt å kjenne litt på den der blant sauer og kameler på jordet. Vi avsluttet også med 10 mot 11 etter at Kvås fikk sin beste spiller utvist etter to gule. Av Kvås spillerne var det likevel Arve Gysland som stod fram. Eller falt fram. Har ikke satt makan til skuespiller utenfor Italia eller Portugal. Og i tillegg stønnet han som Tanja hver gang vi var nær ham. Nei sorry Arve. Du er en hyggelig kar, men dette var bare pinlig.
Sesongen er i gang. Vi er nr 2 og vi har tenkt å bli i toppen. Hvis bare folk kjem på treningene....

 
Spillerbørs
3 poeng:
Geir Ove Bråtveit
2 poeng:
Morten Løland
1 poeng:
Christian Nepstad
 
Marnardal - Konsmo (2-0) 5-1  
Naglestad B A
 
Laget 4-4-2:
Bråtveit G-
Haga J, Håland R, Løland M, Lislevand F-
Andersen T, Øynda Ø, Fiddan H, Vrålstad M-
Nepstad C, Løland K
subs: Haga K, Ødegård J, Abrahamsen C, Naglestad B A, Åkseth F
Løland M, Løland K
Øydna Ø
 

En tett og jevn kamp på en tung og bløt, men jevn matte i Øyslebø ble ødelagt av et ubrukelig korps som øvde på å ødelegge 17.mai festen. Det gjorde de med å utføre et effektivt blå i fløyta si i det Marnardal kom på ei kontring det lukta offside av. Fløyta lurte hele Konsmos forsvar som stoppa opp, (Liverpool Kjetil satte seg nesten ned). Dermed kunne enkelt spissen trille ballen i målet, mens vi oppgitt måtte se på dommeren som ristet på hodet. Tusen takk korpset til Marnardal.
Når så er sagt, må vi innrømme at MIL var hakket vassere i det som var en fin og jevnspilt kamp, hvor dessverre Konsmo slet med den nest siste pasningen, og at det stokket seg når det nærmet seg mål. Det defensive arbeidet, med Morten og Richart i stoppen, fungerte veldig bra, og midtbanen det samme. Problemet i midtbaneleddet var baktunge rauer. Dermed bel avstandene til spissene for store.

Dette kom nok som følge av at den sentrale midtbanen bestod av Ørjan (17 sting), Hallgeir (17 cm lang lyske strekk) og Jon (17 cm lang). Vi kan vel si så mye som at vi ikke klarte å utfylle hverandre. Marnardal gikk opp til 2-0 til pause etter at Konsmo hadde brent en stor mulighet, men Richart også redda et mål på streken, da alle på Øyslebø trodde lobben var i mål. Men da glemte de lynkjappe Riccy-Rich, og han stod der på streken og lekte ballen unna. 2-0 til pause ble 3-0 i første angrep. En litt svak utboksning av Geir Ove, som ellers stod en ny svært solid kamp, gjorde at returen ble satt enkelt i mål. Målet vårt kom på en redusering til 3-1, etter et flott angrep, hvor fint samspill mellom Christian og Bjørn Arild gjorde at sistnevnte kunne trille inn sitt første for året, og da var vi virkelig i siget, og hadde troa på poeng. Dessverre ble armene til Morten litt for sterke, og MIL fikk straffe. 4-1, og det skapte to katastrofale minutter i hodet på Unge Øydna. Først pratet han på seg et gult, som følge av protester på straffesparket. Så klippet han ned en MIL spiller i kontringen deres like etter vårt avspark. Dommer Bernt Ødegård hadde ikke noe valg. Det andre gule på 2 min og rett i dusjen på Ørjan. De to raskeste gule kortene i Konsmos historie.
Nå skal det legges til at Ørjan viser med dette at det koker litt for mye i en topp som er så enormt full av vilje til at Konsmo skal vinne som bør fremheves. For akkurat den viljen ser ut til å mangle i dette laget. Ørjan står i spissen for dem som Konsmo laget virkelig betyr noe for, og det fortjener han mer skryt enn kjeft for. Det er nok også derfor han pådrar seg de gule kortene for kjeftbruk. For sant skal sies. MIL spilleren stod inne i feltet i det straffen ble tatt. Men slikt blåser man vel ikke på i 6.div. Og Ørjan møtte til kamp, med et stort kutt i hodet. Akkurat som Siggi er hjemme og spikrer når han er "sjuk", og ikke "kan" møte på kamp!!!!

Til slutt stanget også MIL inn 5-1 og fikk en fortjent, men dog noe stor seier. Verdt å nevne er også Freddys inntog de siste minuttene. Hans første kamp på 2 år, og kampen hans om kapteinsbåndet er i gang.
Nå venter Hægebostad på fredag. Og det BØR BLI KRIG! Selv uten Kriger nr 1:
Røde Fader Øynda!
les mer om kampen her.

SPILLERBØRS:
2 poeng: Richart og Kjetil L
1 poeng: Morten og Geir Ove

 Hægebostad 2 - Konsmo (3-1) 3-1  
Naglestad B A
 
Laget: 4-4-2
Bråtveit G-
Haga J, Vårdal K, Løland M, Egebø S-
Abrahamsen C, Fiddan H, Håland R, Vrålstad M-
Naglestad B, Løland K
Subs: Klepp F, Naglestad D, Haga K, Lislevand F
Løland K, Naglestad D, Naglestad B A, Vårdal K, Klepp F
 
 

Tap mot et livredd folkeferd!
Hele 7 mann fra a-laget i 4.div måtte Hægebostad mønstre i kveldens oppgjør på ei fantastisk gressmatte. Og ettersom Konsmos storspill har en tendens til å forsvinne etter ca 20 minutter som følge av katastrofalt dårlig kondisjon, holdt ikke Bjørn Arilds fantastiske dribleraid og påfølgende scoring kampen ut. Hallgeir var gjennom et par minutter etter å ha blitt spilt nydelig gjennom av David, men det ble et skudd fra en sliten Fiddan i stedet for den opplaget løsninga, et innlegg til Bjrøn Arild og Kjetil som sto umarkert. Svakt av kapteine, som sleit med å få sove etter den. Richart har også en kjempemulighet på en corner det nesten ser ut som om han står inni målet og header over og utenfor, men så ille var det i følge ham selv ikke. 3-1 endte det, etter 3 håpløst lettkjøpte baklengsmål. De gule kortene haglet også over Konsmo som følge av visse misytringer og misforståelser mellom spillerne og kamplederen. Hele 5 mann måtte i boka, som sånn umiddelbart lukter rekord av. Kveldens desidert dummeste var uten tvil Kjetil Løland. Etter at kamplederen akkurat hadde advart kapteinen om å holde munn, presterer altså lille Løland å si følgende idiotsetning: "Himla så kåt du æ på kortan i dag." Og vips, en konkurrent til Ørjans fadese fra i fjor. Hør den her.
Ellers var det storspill fra Richart og Geir Ove som tidvis holdt oss inne i kampen, og et etterlengtet comeback fra roligheten selv i midtforsvaret, Karl Kristian Vårdal. Han måtte til slutt også steppe inn i målet da Geir Ove måtte forlate banen, og presterte et par virkelig flotte redninger. En særdeles vellykket debut.
Hægebostad styrte kampen, men de stadige utskiftningene i Konsmos midtforsvar så ut til å forvirre såpass at de aldri kom til skikkelige farligheter, bortsett fra da Karl måtte ut i full spagat. Kollisjonen mellom Richart og Geir Ove fikk nemlig et offer. Vår keeper. Han måtte halte ut, og Karl tok hanskene.
Både Martin, og Bjørn Arild har fete muligheter til å pynte på, og faktisk også sikre oss en uavgjort, som nok hadde vært i overkant. Dog, en del fint å ta med seg, spesielt den gode stemninga i laget. De fleste var nemlig rimelig godt fornøyd med en bra gjennomført forsvarskamp i varmen.

Spillerbørs
3p Richart
2p Geir Ove
1p Karl Kristian

 
 
 
Konsmo - Gyland (3-3) 9-4  
Løland K (2), Naglestad B A (2), Andersen T, Fiddan H, Håland R, Nepstad C, Løland M
 
Laget: 4-4-2
Bråtveit G-
Øydna Ø, Rafoss T, Løland M, Haga J-
Andersen T, Fiddan H, Håland R, Vrålstad M-
Naglestad B, Løland K

Subs: Lislevand F, Ødegård J, Nepstad C, Naglestad D

Ødegård J
 
 

En omgang på hver sin side av loven

Det ble til slutt en festaften på Helle stadion, men det tok 45 minutter før vi fikk gang på kruttet. Jo visst scora vi 3 mål før pause, det første en riktig lekkerbisken til og med, med hodet fra Torbjørn på et flott innlegg fra Bjørn Arild. Hallgeir pirka inn 2-1 etter et langt innkast som nesten gikk inn fra Richart, og Richart selv skalla inn Torleifs presise frispark slik at vi i alle fall kunne gå til pause med 3-3. Men det var baklengs målan vi snakka om i pausen. Som redde guttepjokker ble vi stående.
En rasende sjef sa klar i fra i pausen, om at her måtte vi opp og SLOSS. Ikke stå å på lua i hånda. Og gode gamle Jon, Ørjan og Martin tok ansvar med ei gang omgangen starta. Så meldte også de andre seg på, og da var kampen punktert. Genistreken til Bjørn Arild med å la Kjetil Løland starte 2.omgangen mens han vraket seg selv betalte seg fort. 2 mål på kort kort tid, det første etter et nydelig forarbeid av Christian, det andre på noe som luktet mer offside enn Bjørnestøl lukter svette. Men det måtte også være en strålende dommers eneste glipp denne kvelden. 6-3 målet ordna Christian etter en forsvarsfeil og en sikker avslutning fra hjørnet av 16 meteren. Så var det Bjørn Arild sin tur. Selv om han nok aldri drømte om at Hallgeir faktisk skulle spille det korte frisparket til ham, gjorde han det likevel mens Gyland sov. Et par driblinger og et slags skudd senere stod det 7-4. Også 8-4 ble satt inn av toppscoreren så langt, før Morten stanget inn 9-4 i aller siste sekund på corner. Utrolige 4 dødballmål ble det i tilegg til Mortens knallheading i tverrligger. Vi er på gang på det offensive, og så nevner vi ikke hvordan de 4 Gyland målene kom. Uansett vår tredje mest scorende kamp gjennom alle tider, kun slått av 10-3 mot Håland og fjorårets Feda killings.
(mer kommer)

Spillerbørsen
2p Morten og Richart
1p Kjetil L og Martin

 
 
Konsmo - Holum (3-3) 5-3  
Nepstad C (4), Naglestad B A
 
Laget: 4-4-2
Bråtveit G-
Haga J, Bakken E, Løland M, Egebø S-
Andersen T, Øydna Ø, Håland R, Vrålstad M-
Nepstad C, Løland K

Subs: Naglestad B, Fiddan H, Haga K, Lislevand F, Ødegård J

Vrålstad M
 
 

På en dag da Morten endelig fikk sitt synlige bevis på at han var Konsmos beste spiller i fjor, var det utvilsomt Christian Nepstad som stjal showet. Han åpnet med å brenne et straffespark, og vi ante det verste. I stedet fikk vi det beste. 4 mål og tidenes mest uselviske målgivende pasning til Bjørn Arild (som han i ettertid innrømmet hadde et svært så egoistisk motiv) sørget han nesten alene for 5-3 seier og nye tre poeng. Men bare nesten alene, for på midtbanen var strikkmotor Richart Håland i aldeles strålende spillehumør og var absolutt overalt alltid, som en ambassadør for Heimevernet.
Nok en gang startet vi kampen rufsete, men taktikken var strålende. Kantspillet var bra, og det satte seg bedre og bedre utover i kampen. Og vi var hele tiden farlige på overganger, med våkne spisser, som nå alle 3 ser ut til å ha rista av seg egotrippene, og spiller glimrende sammen. Og med Espen tilbake i forsvaret ble det også tett etter hvert. Men igjen.. 2 unødvendige dødballmål.
Ellers er 2.omgangen kanskje noe av det aller beste vi har gjort, for det var tross alt et svært godt fotball lag som gjestet Helle stadion, og de vartet tidvis opp med flott fotball. At det endte med et rødt til forsvarsbautaen Øyvind Møll var noe tilfeldig, for

 

noen stygg kamp var dette aldri. Selv om den gode keeperen Muren nok kanskje burde vært vist ut da han plantet knyttneven i den enorme brystkassa til Hallgeir. Men Hallgeir rakk aldri å kaste seg så lang han var, rett og slett for at knyttneve slaget var av det slaget som jenter slår med, og dermed aldri ville klart å felle den feite rødtoppen. Dermed fikk han fullføre, og måtte dermed tvinges til å plukke sine 5 baller ut av nota.

Spillerbørsen
3p
Christian Nepstad
2p
Richart Håland
1p
David Naglestad

 
 
Fjotland/Kvinesdal 2 - Konsmo (7-0) 8-2  
Løland M, Naglestad B
 
Laget: 4-4-2
Bråtveit G-
Haga J, Håland R, Løland M, Lislevand F-
Øydna Ø, Fiddan H, Nagelstad D, Vrålstad M-
Løland K, Naglestad B

subs: Bakken E, Bakken T E, Åkseth F

 
 
 

En horribel start på kampen, og Fjotland kunne enkelt lage 5 mål på sine 5 første sjanser. Champions League finalen lå i bakhodet til litt for mange spillere, og oppvarming og forberedelser var latterlig dårlige. Så kom Espen, den eneste som fortjener poeng i dag. Etter det tapte vi bare 2-3, inkludert en straffebom og et rødt kort til Fjotland. I pausen hadde vi bare en ting å gjøre. Nullstille totalt!
Som sagt så gjort. Morten startet omgangen med å styre inn 1-7 på et smart hjørnespark fra Bjørn Arild, før Fjotland fikk nok et latterlig straffe. Så fikk Bjørn Arild kjempetreff etter et nydelig innlegg som ble dårlig klarert. Vakkert. Men det var det, i en kamp Trond Erik fikk sitt comeback, og Freddy pløyde banen og kneet i ekte kriger stil. Likevel ble det en pinlig kveld, heldigvis avløst av en fantastisk Champions League dramatikk, med en enda bedre utgang.
Men på mandag skal det trenes dødballer. Og ferdig med det!

Spillerbørsen

2p Espen Bakken
 

 
 
Konsmo - Farsund 2 (1-0) 4-2  
Nepstad C (2), Naglestad B, Andersen T
 
Laget: 4-4-2
Bråtveit G-
Klepp F, Løland M, Håland R, Lislevand F-
Naglestad D, Øydna Ø, Fiddan H, Vrålstad M-
Nepstad C, Løland K

Subs: Naglestad B, Bakken T, Andersen T

 
 
 
Tredje strake hjemmeseier

Vår tredje strake hjemmekamp endte som de to første. Med seier, og stadig færre baklengsmål. Og stadig mindre løping. For i dag skjønte unge Øydna ingenting, da han hadde spilt 20 min på sentral midtbane og ikke en gang kjente han var sliten. Plutselig har vi klart å sette midtbanen, og sluttet å "tømme" den. For plutselig klarte vi å sette ei linje, som gjorde at vi ikke lenger løp rundt og rundt motstanderen. I stedet slapp vi dem aldri gjennom midten, og avstandene mellom lagdelene var deilig behagelige. På backen var det tid for Fredrik, som skulle ta med seg litt ballkontroll og ro ned i Jans fravær. Håland måtte også ned i midtforsvaret ettersom det var heller lite forsvars spillere som møtte til kamp. Kjetil satt på badering og Jan på den vanlige ringen. Siggi hadde så mye strekk at han måtte jobbe, tydeligvis med Christer, ettersom han så ut som han var sivilpoliti med fartskontroll i inngangen til stadion. Og med Karl fremdeles ute med strekk, så det litt tynt ut. Men det var intet å si på innsatsen der i gården. Etter å ha overkjørt et latterlig offensivt satsende Farsund lag de første 20 min, kom plutselig Kjetil alene gjennom etter å ha lurt offside fella deres. Men like før han skulle avslutte ble han hektet av Farsund forsvareren, som dermed korrekt ble sendt av banen med direkte rødt kort. Og så var det tid for ei frispark perle fra Christian på det påfølgende frisparket. Og dermed full utbetaling. Resten av omgangen ble preget av et Farsund lag som gang på gang prøvde å sette offsidefelle, med varierende resultat. Martin burde scoret, og Christian burde hatt to til. Richart knea en corner like utenfor, så sjansene var der. I den andre enden av banen stod Geir Ove fram igjen. Ekstra treningen tidligere i uka hadde tydeligvis fått fokuset tilbake igjen i den talentfulle kroppen. Flere flotte redninger gjorde dagen svart for Farsund spissene.

Med 1-0 til pause bestemte vi oss for å drepe kampen tidlig i 2.omg. Og igjen klarer vi det. Først ved Bjørn Arild, før Christian laget 3-0. Med sitt andre mål, sitt niende denne sesongen, tangerte han Tron Eriks klubbrekord med 48 mål. Noe som gjorde at det pirra vel mye i en ivrig Bakken kropp på sidelinja. Men 20 min på midtbanen var ikke nok for ham til å ta rekorden tilbake.
I stedet klarte vi igjen å slippe Farsund inn i kampen. Et fryktelig unødvendig straffespark og en litt billig kontring sendte sjokkbølger i publikumet. Lettelsen var derfor enorm da Bjørn Arild igjen slet seg rundt på kanten, og foran mål dukket Torbjørn opp. Iskaldt satte han spikeren i kista til stor lettelse og årets største jubel på sidelinja. En fin og kontrollert seier som førte oss opp på en foreløpig tredjeplass på tabellen. Det er jo alltid moro!
Ikke lett for juryen å sette poeng i dag, så de valgte en flat variant. Men både Morten, Ørjan og David kunne fort stjålet et poeng. Men de utvalgte skuelystne endte opp med disse 3. Egentlig fungerte det aller meste i aller beste grad, og vi er meget spent på hva vi kan prestere mot et Håland lag som er rystet av mange håpløse resultater så langt. Men takket være den rekordjevne serien så er de ikke hektet av i gullkampen riktig ennå. Den som lever på onsdag får se.

Spillerbørsen
2p Geir Ove
2p Kjetil Løland
2p Richart Håland

 
 
Håland - Konsmo (3-2) 7-2  
Håland R, Fiddan H
 
Laget: 4-4-2
Bråtveit G-
Haga J, Håland R, Bakken E, Lislevand F J -
Andersen T, Fiddan H, Øydna Ø, Vrålstad M-
Nepstad C, Løland K

Subs: Bakken T E, Naglestad D, Ødegård J

 
 
 

Konsmo tar tidlig ledelsen 1-0 ved Richart på en dødball, og passivt Håland forsvar ser ut som tullinger. Så klipper Hålands midtstopper Atle Tveit ned Torbjørn med en takling som undertegnede ALDRI har sett makan til i sine 8 år i 6.div. En grusom tofots takling bakfra uten mulighet for å nå noe ball på en 16 åring som gjorde narr av ham. Hvis ikke det er rødt så veit ikke jeg. Hallgeir blir så sinna, så sinna at han i reint raseri stiger himmelhøyt til værs på det påfølgende frisparket fra Jan, og stanger inn 2-0. Resten av kampen vil vi glemme, og det ble en del uheldige sitasjoner. Tapet ble stort. Ja til slutt hele 7-2 og bortekomplekset fortsetter.
Spillerbørsen
3p David Naglestad
1
p Morten Løland, Richart Håland, Martin Vrålstad

 
 
Konsmo - Feda (0-0) 3-0  
Nepstad C (2), selvmål (1)
 
Laget: 4-4-2
Bakken T E-
Klepp F, Håland R, Løland M, Lislevand F-
Naglestad D, Fiddan H, Øydna Ø, Andersen T-
Nepstad C, Løland K

subs: Vrålstad M, Ødegård J,
 

 
 
 

Kontrollert 3 mål seier mot Feda
Konsmo var aldri truet i kved, ja ja, hvis man ser bort fra da Morten redda på streken og Fredrik glimrende løp opp et annet angrep. Bortsett fra det så klarte aldri Feda å skape særlige farligheter for keeper Trond Erik Bakken, som altså dermed ble den første keeperen i Konsmos historie som holder nullen i 2 kamper. Leif og Mats har klart en kamp hver, men med dagens 3-0 kan Trond Erik glede seg over den rekorden etter at han også stod i 5-0 masakeren av Lyngdal 2 på kunstgresset i 2004.
For Trond Erik trengte en rekord han også, ettersom Christian overtok tittelen som ALL-TIME toppscorer med sine 2 mål. Dermed passerte han nettopp Trond Erik med totalt 51 mål. Og dermed ble han også førstemann over 50 mål.
Målene satte han inn etter en nydelig flikk fra Jon, og et herlig innlegg fra David. David var også nest sist på selvmålet fra Feda da Konsmo gikk opp i 2-0 ledelse og punkterte med det kampen.
Ellers var det verdt å merke seg flere ting i kveld. Både Torbjørn og David imponerte med stort kantspill. I midten fant Martin først tonen sammen med Hallgeir før Ørjan styrte ham videre. Bakerst ordnet Richart, Morten, Jan, Frank og Fredrik opp i alt ikke Trond Erik rakk ut på. Og for å lage litt ekstra spenning på slutten gjorde Richart et par helt sinnsyke tilbakeheadinger, og viste litt kommunikasjons trøbbel med vår nye keeper. Og i front våka også både Christian og Kjetil etter hvilen. Men det var først da Jon kom inn det løsna for Konsmo. En fin stikker og et overhopp som gjorde selvmålet rakk han før han igjen måtte ut med strekk på baksida av låret.
Nok en flott hjemmekamp, og vi ser ut til å være uslåelig på hjemmebane.

Spillerbørsen
2p Torbjørn Andersen og Kjetil Løland
1
p Morten Løland og Trond Erik Bakken

 
 
Giv Akt 2/Sp - Konsmo (2-2) 2-4  
Nepstad C (4)
 
Laget: 4-4-2
Bakken T E-
Klepp F, Løland M, Bakken E, Lislevand F J-
Naglestad D, Håland R, Vrålstad M, Andersen T-
Nepstad C, Løland K

subs: Fiddan H, Haga J, Fiddan E, Øydna

 
 
 
Serielederen satt på (Ny)plass

Bak årets mest tabloide overskrift skjuler det seg et meget sterkt borteresultat for Konsmo. Mot et lag og på en bane vi kun stod med 3 poeng før kampen torsdags kveld. Nyplass stadion har på mange måte vært vårt mareritt helt siden debuttapet med 8-0 i 2000. Men med et hederlig unntak, da Knut Strisland var med å snu kampen til 3-2 seier i 2002, har det stort sett blitt braknederlag.
Og det var faktisk serielederen for tiden som ble satt skikkelig på plass denne passelig fine sommerkvelden. Selv ikke to tidlige baklengsmål av ringreven Leif Vinsjevik kunne stoppe Konsmolaget som nok en gang viser fram sine stayer egenskaper og blir bedre og bedre utover i kampen. Christian starta opphentinga etter en nydelig gjennombruddspasning fra dirigenten Martin. Alene med keeper gjorde han ingen feil. Og Christians dag fortsetter med et vidunderlig frispark mål fra 19 meter. Via stolpen og i kassa. 2-2 til pause, og også Torbjørn kunne fort ha økt den ledelsen.
I andre omgang kommer den av flotteste Konsmo kontringen i historien. Torbjørn plukker den opp på egen 16.meter etter en Giv Akt corner. Setter fart mot midten fra sin venstrekant posisjon. Der skyver han den flott videre inn

 

mot midten til Kjetil Løland, som igjen lukter Christian komme stormende til høyre. Igjen kommer Christian alene mot keeper og er like sikker. Angrepet kunne virke som en omvendt kopi av Russlands scoring mot Sverige i EM, eller hentet med stor inspirasjon fra Nederlands fantastisk presise kontringsspill gjennom hele mesterskapet. Til slutt gjør samme mann også 4-2. Denne gangen etter at Kjetil Løland igjen er nest sist, med hodet!!! og flikker Christian gjennom. Igjen er han skråsikker. Konsmo dominerte stort og kunne vunnet mer. Richart Hålands utrettelige innsats på midtbanen gav ham en utrolig sjanse etter et kjemperaid. Da signaliserer han utmattet til sidelinja om å bytte. Mens Hallgeir varmer desperat opp, får Richart ballen igjen. Og tar et nytt, nesten identisk løp med tilhørende avslutning. Heller ikke denne gangen med tellende resultat. Men en klassisk Håland kan vi vel med god samvittighet si. Så byttet han! Espen Bakken var tilbake i forsvaret og sammen med Morten fikk de til slutt orden på Vinsjevik. Espen kom rett fra en 9 timers motorsykkeltur, og virka ganske så hjulbeint i starten. Det kostet oss et baklengsmål. Likevel ble han stor når han bare endelig fikk taket på beina.Også Fredrik imponerte fra sin høyreback posisjon. På midten løp Richart enormt og Martin begynner å finne sentral plassen sin med en ny god kamp. Og på topp var tospanet Kjetil-Christian en suksess. Kampens snakkis ble likevel Christians "krampe" da han igjen var alene gjennom, men denne gangen med både Ørjan og Erlend i mye bedre posisjon foran mål. Likevel ble trangen etter (utmerkelse for å ha scoret 5 mål i samme kamp) for stor for Christian som valgte å avslutte. Da han skjønte at det kanskje ikke var det lureste i kveld skyldte han på ei John Pelu krampe. Dette ble ikke helt lett å godta for alle, og han må nok regne med å få høre det ei stund framover. Likevel må vi også huske på at uten dette instinktet hans for mål hadde nok målprotokollen sett en del mørkere ut for Konsmo. Så vi får vel tilgi den også ;-)
Nå venter Lyngdal 2 til nok et dramatisk sommeroppgjør. Alle husker "skandalen" fra i fjor da vi ledet 3-0 og rota det vekk til 5-5. Det skal IKKE skje i år.
Spillerbørsen
3p Christian Nepstad
2p Martin Vrålstad
1p Espen Bakken

 
Konsmo - Lyngdal 2 (4-1) 11-2  
Nepstad C (3), Løland K (2), Løland M (2), Vrålstad M, Haga J, Fiddan H, Andersen T
 
Laget: 4-4-2
Bakken T E -
Klepp F, Håland R, Lislevand F, Haga J-
Øydna Ø, Fiddan H, Vrålstad M, Naglestad D
Løland K, Nagelstad B A

SUBS: Nepstad C, Bråtveit G, Løland M, Andersen T

 
 
 

Denne kampen dreide seg bare om Konsmo, Konsmo og atter Konsmo. Vår nest største seier noensinne, kun toppet av fjorårets 13-2 mot Feda. Etter en skandaleombrust innledning til kampen, hvor Bjørn Arilds nye regel om å møte 45 min før kampstart fikk seg en alvorlig test. For verken storscorer Christian, midtstopperkjempen Morten eller keeper Geir Ove var tidsnok klare. Det førte til at samtlige måtte starte på benken. En dramatisk avgjørelse av lederduoen Bjørn Arild og Hallgeir. Men bekymringen skulle vise seg å være grunnløs da målene begynte å renne inn. Undertegnede må bare beklage at her kommer ikke målene i riktig rekkefølge, for det kan bare den som kan telle til tolv, og som ikke er et rocketroll. Kjetil Løland åpnet ballet, og Martin fulgte på med et flott langskudd fra 20 meter. Så var det Jans tur!!!!! Fra 40 meter løftet han frisparket i en vindunderlig merkelig bue mot Hallgeir inne i feltet. Den gikk likegodt over absolutt alle, og en noe feilplassert keeper måtte slukøret innse at han hjalp Jan i kampen om å ikke være minst effektiv. Moro for Jan, surt for Frank Joar. 4-0 var også en perle. Denne gangen igjen fra Kjetil Løland. En langt oppspill fra Richart i bakre rekker fant Martin, som leverte videre til Lille Løland. En herlig dragning med ballen limt til foten senere, var Kjetil alene med keeper og nettet sikkert. Et nydelig mål. Et klønete straffespark fremskaffet av Frank gjorde at Lyngdal fikk et snev av håp, og gikk til pause med "bare" 4-1.
I andre omgang la vi om til 4-3-3 og da ble det moms på skattekortet. For målene begynte å renne inn. Christian satte den første etter at Hallgeir på noe underlig vis kom seg til linja og fant ham foran mål. Så spiller Hallgeir gjennom Christian igjen. Han blir felt og straffen plukker Hallgeir opp og setter sikkert til 6-1. Så mista jeg tellinga, men resten av målene ble scoret av Christian (2), Morten (2), og et av Torbjørn. Torbjørns skudd fra 25 meter var midt på mål, men så hardt at keeper likevel ikke klarte å stå riktig plassert. Torbjørn fant altså et hull under keeper fra 25 meter. Det må være helt alright. Mot slutten eksperimenterte vi rimelig heftig, og Bjørn Arild (som gikk av banen uten mål, men med 8 målgivende (i følge ham selv)) endret så mye på laget de siste 25 min at nesten ingen visste hvor de spilte. David ble kjørt ned som midtstopper og gjorde en strålende jobb der, de siste 20 sammen med Hallgeir, og sammen ble de enige om å nekte Lyngdal å score. Noe de også greide. Ellers må Fredrik få en stor porsjon skryt for sitt arbeid på venstrebacken. Gang på gang var han med og skapte åpninger med flotte pasninger og flott overblikk. Det lille han ble testet i bakover gikk også som smurt. Og så var det et kapittel til Morten da. I kveld gjorst han på å komme for seint så han skulle slippe å spille i forsvar. I stedet fikk han sjansen en omgang som spiss, hvor han likegodt markerte seg med god innsats og to flotte mål. Sterkt.

Spillerbørsen
3p Fredrik Klepp
2p David Naglestad
1p Morten Løland

 
 
Konsmo - Kvås (3-2) 7-5  
Naglestad B A (4), Nepstad C (2), Øynda Ø
 
Laget: 4-4-2
Bakken T E-
Haga J, Håland R, Løland M, Lislevand F-
Andersen T, Øydna Ø, Vrålstad M, Løland K-
Naglestad B A, Nepstad C

Subs: INGEN!!!!

Bakken T E
 
 

11 slitne menn knuste Kvås
En ferierende skribent har altså ikke klart å spore opp gullfine opplysninger om denne kampen helt ennå. Men her kommer en oppsummering i svært korte trekk:
Konsmo var aldri truet i denne kampen, til tross for at flere spillere ga høylydt beskjed om at ingen innbyttere var ALT for lite, og at de aldri orka å spille hele kampen. Dette ser vi også på hvordan  scoringene veltet inn.
Med en 3-0 ledelse tidlig i omgangen så det bra ut, selv om Kvås fikk straffe. Vår kjære venn Peder Emil skulle avslutte sin Kvås karriere med mål, men i stedet ble det et av de svakeste straffene på Helle stadion noensinne. Keeperen sa han blei litt sinna, for det var så kjedelig å vente på at ballen skulle komme fram til ham på streken i regnværet. De 3 Konsmo målene ble ifølge Bjørn Arild alle scoret som følge av utspill fra Trond Erik, og da trekker vi konklusjonen at Kvås ikke hadde lært av vårkampen om hvor de burde sette linja. Like før pause surret Konsmo det til for seg med å slippe inn to veldig lettkjøpte mål.
I 2.omgang styrte Konsmoskuta mot 3 lette poeng da 3-2 ble 7-2, men igjen glapp det mot slutten og Kvås putta 3 ganger, slik at det endte med enorme 7-5 i målprotokollen.
Målene ble scoret av: Bjørn Arild (4), Christian (2) og Ørjan med en sikker straffe.

BØRSEN

11 mann som alle kunne fått poeng i dag, eller for å si det på en annen måte, ingen utmerket seg veldig spes uten Bjørn A med sine 4 mål (men etter at han ble trukket ned på midtbanen, ødela han 3 poengeren) . Likevel et par som utmerka seg ekstra.
2p: Bjørn Arild
1p: Ørjan, Martin, Frank J og Morten

 
 
Konsmo - Marnardal (1-2) 2-2  
Nepstad C (2)
 
Laget: 4-4-2
Bakken T E-
Haga J, Løland M, Bakken E, Lislevand F J-
Andersen T, Håland R, Vrålstad M, Løland K-
Øydna Ø, Nepstad C

SUBS
: Rafoss T, Fiddan H, Naglestad D
Rafoss T
 
 

Tett og jevnt og uavgjort
Det ble en feiende flott fotballkamp mellom Konsmo og Marnardal i kveldens oppgjør på Helle stadion. Tett, jevnt, tøft men fair og svært spennende er alle gode ord som kan brukes om en god fotballkamp. Nå er jo 6.div såpass lavt nivå at vi neppe kan bruke disse ordene her, men nå gjør vi det likevel.
Unge Øydna hadde klart å spille seg til en spissplass etter en imponerende trening på tirsdag, og så ut til å fungere godt i spann med Christian i Bjørn Arilds tå/barnevakt/bokkejakt fravær. Og etter ca 15 minutter ble det mål av det. Ørjan kom seg flott gjennom og avsluttet med et skudd keeperen måtte finne fram slow-motion knappen for å ha sjans til å nå. På returen derimot stod Christian klar, og dermed var det 1-0. Kampen forsatte å bølge fram og tilbake, men så skjer det igjen. En glipp på en corner, som til slutt Marnardal får krangla i mål. Nok en gang for passivt. Og så smeller det igjen. Et brukbart skudd som Tron Erik får slått ut via stolpen. Dessverre havna returen midt foran mål, og spissen til MIL kunne enkelt ordne 1-2 like før pause.
I pausen justerte vi presset litt og det ble litt bedre. Marnardal kom ikke til sjanser i det hele tatt, men dessverre gjorde ikke vi heller det. En duell mellom Christian og den gode MIL stopperen Sveinung endte i dramatikk, da sistnevnte besvimte og ble liggende sprellende i målgården etter at Christian kom inn litt for sent. Heldigvis klarte han å reise seg igjen, men dommer Tom Kenneth nektet ham å spille mer. Selv om han nok selv ønsket det. Også Christian måtte ut med en pen liten kul.
Ut over i omgangen så Fiddan seg nødt til å endre på noe. Da drog han fram Xpert11 tankegangen sin, og valgte å forandre til 3-4-3 og satte kryss på "lange baller". I alle fall litt kryss. Selv om vi fortsatte å spille ganske pen fotball, hvor spesielt David herjet på kanten i starten av omgangen. Dessverre førte omleggingen til at hans oppgaver ble mer defensive, noe han også utførte strålende. Så etter 78 min finner Ørjan igjen Christian. En flott vendig og et skikkelig rykk senere er han alene med keeper og knaller in kula med venstreslegga. Flott mål, og 2-2. Resten av kampen ble enda mer åpen og begge lag kom til store sjanser. Nærmest var Marnardal da det smalt i tverrligger og ballen smalt ned på streken før Espen fikk heada til corner. Morten hadde også en strålende "i-siste-liten-takling" som utvilsomt forhindret scoring. Men mer dramatikk var i vente. Minuttet før slutt er Christian alene med keeper. En flott lopp, som dessverre sniker seg på utsiden av stolpen. Før han har rukket å snu seg, får han plutselig ballen igjen, og han kan nok en gang storme alene mot mål. Men heller ikke denne gangen er han kald nok, og setter den like utenfor. Utrolige muligheter som han nok hadde satt uten en kul i hodet.

MIL's lagleder Geir Vatne var en skuffet mann etter kampen:
"Vi ble snytt for seieren. Ballen var jo en halvmeter inne. He he. Er egentlig fornøyd med poengdeling, tror det var et rettferdig resultat i en tett kamp som åpnet seg mot slutten." sier Vatne i en sms.
Spillerbørsen
3p David Naglestad
1p Trond Erik Bakken,  Christian Nepstad, Ørjan Øydna

 
 
Konsmo - Hægebostad (0-3) 1-5  
Nepstad C
 
Laget 4-4-2:
Bakken T E-
Fiddan H, Bakken E, Løland M, Lislevand F-
Naglestad D, Øydna Ø, Håland R, Vrålstad M-
Nepstad C, Løland K

SUBS: 
Klepp F, Haga K, Vårdal K, Naglestad B,
Hallgeir og Bjørn Arild
 
 

Dessverre klarte aldri Konsmo og omsette det gode banespillet og sterke innstilling til skikkelige sjanser i første omgang, og Hægebostad fikk i stedet et kjempetreff, litt hjelp av en langt ute Trond Erik og en pirke over streken scoring. Uheldig.
I andre omgang styrte et sterkt Hægebostad lag mer og mer, og selv om Christian reduserte etter å ha stupt inn den flotte crossen fra Fredrik, så klarte vi ikke å forhindre at Hægebostad til slutt vant med de småstygge sifrene 1-5 og årets første hjemmetap.
Spillerbørsen
3p Richart Håland
1p Torbjørn Andersen, Hallgeir Fiddan og Espen Bakken

 
 
 
Holum - Konsmo (0-2) 3-3  
Løland K (2), Naglestad B
 
Laget 4-4-2:
Bakken T E-
Klepp F, Håland R, Løland M, Haga K-
Haga J, Naglestad D, Fiddan H, Andersen T-
Løland K, Naglestad B

SUBS: Frank J Lislevand

Hallgeir og Torbjørn
 
 

11 mann møtte opp. Frank kom i rakettfart fra Hægebostad. Då burde det hjelpe litt på at Holums Erik Voll (bildet) trakk på seg Konsmo trøya, som følge av veddemålet med Hallgeir under EM konkurransen i sommer. Dessverre gjorde Volley sine saker ok på høyrekanten selv om han tidvis slet en del med en aktiv og spillekåt Torbjørn.
For før kampen var det alt anna enn den overseriøse mentaliteten som tok knekken på oss mot Hægebostad som preget laget. Vi var veldig positivt innstilt, og byttet så godt som alt taktikkeri mot støveltyveri og godord. Det fungerte til 20,5 i stil.

For førsteomgang er rett og slett årsbeste, hvor Konsmo spilte klikk-klakk-fantasi fotball den oppskrytte Holum Hooligensen bare ble sittende måpende til.

Faktisk ble det mest lyd i dem når Fiddan brassesparket ei klarering. Så dermed erklærer vi Holum Hooligans for død og begravet, og det så egentlig ut som om Holum spillerne ikke hadde så mye i mot det de heller....
Mens Holum spillerne stod og beundret ungdommen som lekte fotball, bestemte til slutt også Kjetil Løland seg for å viste fram iskalde avslutningsegenskaper. Angrepet var herlig, og Bowie fant Løland som banket den i kassa. Så... Ikke mange minuttene gjør spissduoen det igjen. Fra Bowie til Løland... 0-2 og Holum satte kaffen i halsen. Møllen ble kasta inn som supersub, men bak der hadde Håland, Løland, Haga K og Klepp full kontroll. Spesielt Klepp viste seg mangfoldige ganger på offensive gode raid som skapte farligheter. Og midtbane løp. Og løp. David og Torbjørn løp riktig, Hallgeir løp akkurat det han trengte og Jan... Løp som om han aldri hadde gjort anna enn å spille kant. Snuste på krittlinja og kom flere ganger i god posisjon.
2-0 til pause, og etter hvilen trodde vi nok på 3 poeng da Bjørn Arild sørget for årets, kanskje tidenes, frekkeste Konsmo scoring. Etter først å ha blitt lagt ned. Reiste han seg. Stotkoste seg med Muren opptatt med navnet sitt. Nemlig å stille den opp. Da setter Bowie den frekt inn via stolpen mens Holum spillere står måpende tilbake.
Dessverre virket det lammende på Konsmo også som begynte å ane en 3 poenger. Hadde det ikke vært for fenomentet kondis/dårlig oppmøte. Sakte men sikkert malte Holum i stykker det unge og friske Konsmo maskineriet og overtok. Først på en flott Møll scoring. Før Richart glemte at han spilte fotball med en lekker hands på streken. Straffen satte de sikkert. Så var det Kjetil Hagas tur. Litt smårusten gjennomførte han minst 50 min mer enn han hadde håp om. Likevel ble han for sein da han klippa Holum spissen helt nede ved linja. Unødvendig?? Ja litt. Det syntes Trond Erik au, som enkelt tok seg av straffen. Dessverre kom utligningen likevel. 3-3 og slutt. En vel utført kamp nesten helt inn, og vi må si oss fornøyd etter en morsom og finspilt kamp.
Voll selv avslutter med følgende kommentar: "2 ganske identiske kamper.. Bortelaget klart best i 1.omg, og hjemmelaget styrer i andre. Og fy flate for ei herlig drakt. Gir minst 60% av æren for opphentinga til den drakta."

Spillerbørsen
(midtbanen for at de måtte løpe, Trond Eriks viktige redninger mot slutten og Kjetils to flotte mål)

1p Torbjørn, David, Hallgeir, Jan, Kjetil L og Trond Erik

 
 
Gyland - Konsmo (1-2) 2-5  
Fiddan H (2), Øydna, Naglestad B, Naglestad D
 
Laget: 4-4-2
Bakken T-
Haga J, Håland R, Løland M, Lislevand F-
Naglestad D, Øydna Ø, Fiddan H, Andersen T-
Naglestad B, Løland K

SUBS: Fiddan E, Vrålstad M

Løland K
 
 

Nok en gang måtte Sjefen fram med kuleramma for å se om de som hadde møtt fram var nok til et helt fotballag. Når vi faktisk fant ut at vi hadde 2 reserver, ja så det bare å ta fatt på den laaaange turen til Gyland.
På spillermøtet før kampen ble vi enige om å prøve ut to av fotball-Norges største myter:
1. Er det egentlig dumt å undervurdere et lag
2. Er det egentlig dumt å ikke ta mer enn en kamp av ganga.
Så vi bestemte oss for å undervurdere Gyland, og i tillegg bare tenke på kampen mot Fjotland. Laget som ble tatt ut var laget mot Fjotland, men de fleste fant likevel sin plass i dag.
Konsmo åpna friskt på en nyklipt flott og myk mosebane. Etter et par hallsjanser, fikk Hallgeir skikkelig treff fra 20 meter. Pang opp i vinkelen og tonen var satt. Konsmo fortsatte å dominere, men slet med presisjonen. Likevel øker Ørjan til 0-2 da han setter Naglestads 45 grader i nettet. ENDELIG for Øydna, som har venta på denne 45 graderen helt siden treningskampen mot Holum i fjor. Og Øydna slår fast at den var verdt å vente på. Like før pause slipper vi Gyland unødvendig inn igjen i kampen og det står 1-2 til pause.
I pausen er alle enige om at myte nr 1 var korrekt. Det var veldig dumt å undervurdere dem. Derfor bretter laget opp ermene og starter andre omgang mye høyere i presset. Det gir uttelling på en corner. Først prøver Richart seg, men han bommer på ballen. Så skal Martin styre den over streken, men den blir blokkert, før den detter ned på foten til Hallgeir igjen. Sikkert med undersida av skoen og i kassa. 1-3. Så er det Bjørn Arilds tur. Flott blir han spilt alene med keeper av Kjetil L, og er skråsikker. 1-4 og kamper er avgjort.
Men Richart har tydeligvis starta håndball sesongen litt tidlig, for for andre gang på 2 kamper handser han inne i feltet. Og straffen ekspederes i mål av Gyland. Men Konsmo var aldri truet.
15 min før slutt før Konsmo straffen, og Hallgeir motstår fristelsen av et hattrick til fordel for at David endelig skulle få hull på Konsmo byllen. Da han sleiva som verste i første omgang lova Sjefen at fikk vi straffe i dag, måtte David ta den og bli kvitt 0 måls marerittet. David setter straffen hårfint til side for keeper, og dermed vinner Konsmo greit 2-5 på bortebane.
Dommer Bernt Ødegård stjal likevel showet mot slutten og etter kampen, da han innrømmer at han lot Gyland få komme gjennom to ganger på klare offsider. Hvorfor? Jo han hadde så lyst å teste hvor god Hallgeir, som tok hanskene de siste 10, var i mål.
Men all denne frustrasjonen var glemt da Ødegård avslutter kampen med følgende herlige kommentar:
"Gratulerer med en solid seier. Dere var aldri truet. Ingen tvil om at når dere spiller som i dag så spiller dere den klart flotteste fotballen i divisjonen..."
Stikk den Fjotland og Hægebostad!

Spillerbørsen

(Ettersom ingen så hele denne kampen fra sidelinja er Børsen satt sammen av flere av spillernes meninger)

2p Torbjørn
1p Richart, Morten, Jan og Hallgeir

 
 
Konsmo - Kvinesdal2/Fjotland (2-2) 3-3  
Nagelstad B (2), Nepstad C
 
Laget: 4-4-2
Bakken T-
Klepp F, Bakken E, Løland M, Lislevand F-
Naglestad D, Håland R, Vrålstad M, Andersen T-
Naglestad B, Nepstad C

SUBS: Fiddan H, Løland K, Haga K, Øydna Ø

Løland K, Fiddan H, Øydna Ø
 
 

"Utvilsomt tidenes beste kamp på vått og sleipt føre" sier en bombastisk Hallgeir Fiddan like etter kampen. Og han bør vite hva han snakker om. Han nærmer seg nå nemlig styggfort 150 kamper, selv om en unødvendig kommentar slengte ham ut av torsdagens oppgjør mot Farsund og dermed blir 150 festen utsatt en kamp.
Men kveldens toppkamp mot Fjotland ble en fantastisk opplevelse for publikum (Stig Løland, Arnt Reidar og Toremann).

For Konsmo valset til tider vals med ball i hatt rundt fortvilte og sutrete Fjotlendinger som trodde de kom til Helle for å ta "tre poeng vi har kalkulert med" som de kalte det.
De burde reist hjem uten noen, for etter en morsom førsteomgang og 2-2, ble de neste 30 minuttene nesten magiske. Konsmo rundspilte Fjotland totalt, og burde satt inn 3-4 mål. I stedet ble det med Bjørn Arilds kalde avslutning etter et Fiddan gjennomspill. Og Bjørn Arild spitle en viktig rolle i kveldens kamp. En flott målgivende til Christian sendte oss foran. Så var det Kjetils H's innlegg som falt ned i beina på "Bowie" som dermed sendte oss opp i ledelsen for andre gang. 2-1. Dessverre ble det avløst av et utrolig solomål like etterpå som nok en gang frarøvet oss ledelsen. I andre omgang satte vi Espen ut på backen for å nøytralisere den farlige kantspilleren. Og Richart ned i midtforsvaret. Det snørte igjen forsvaret fullstendig de neste magiske 30 minuttene. Festlig. Og da det så ut som om vi var på vei mot 3 sterke poeng, klarte Richart et kunsttykke det skal bli svært vanskelig å kopiere. For 10 min før slutt kom han ørlite grann for seint inn i en takling inne i 16-meteren og dommer dømte straffe til Fjotland. Og vips... Richart tredje strake straffe forseelse i sin tredje kamp på rad. Det finnes ingen utmerkelse for dette. For i følge Arne Scheie skal det være umulig. Men den gang ei. Straffen satt sikkert i kassa, og det ble poengdeling og 3-3. Som egentlig var ok, ettersom det fort kunne endt med 0 poeng de siste minuttene, hadde det ikke vært for en strålende Trond Erik som stod helt bakerst. Sammen med Martin på midten dominerte de kveldens kamp. Selv om det igjen var et helt lag som stod sammen samla som en godt sammensamla flokk. En flokk av krigere og teknikere i mente. Voldsomt...

Spillerbørsen
2p
Martin
1p Trond Erik, Richart, Morten, Espen

 
 
 
Farsund 2 - Konsmo (2-2) 2-4  
Løland M (2), Andersen T, Håland R
 
Laget: 4-4-2:
Bråtveit G-
Haga J, Bakken E, Rafoss T, Lislevand F-
Fiddan E, Håland R, Vrålstad M, Andersen T-
Løland M, Øydna Ø

SUBS: Ågedal A, Vårdal K

Rafoss T
 
 

Forfall, Forfall og atter forfall. Det var historien før denne kampen. Selv om det virka som om ingen ville spille denne kampen, klarte vi likevel å skrape sammen 13 mann ville blø for drakta. Og for en kamp det ble. Med en mildt sagt redusert dommer, som feiga en smule ut, en Øydna som koste seg i offside, en Geir Ove som gjorde comeback med et smell, en Morten som løp mer enn noen spiss i Konsmos historie og en Torleif som lot de kristne apekattene få gjennomgå, litt slossing og litt trussel om juling, og til slutt. En herlig avslutning.

Men la oss starte med starten. Andrè ble henta inn for sesongdebut i mangelen på spillere, og gjorde unna en feiende flott comebackkamp, med en utrolig uselvisk pasning til Morten på overtid.
Konsmo starta best i vindkastene på forblåste Farsund stadion, og tok en ultra tidlig ledelse da vi satte nr 5 på toppscorerlista opp som spiss. Morten Midtstopper viste seg tillitten verdig da han iskaldt satte inn kampens første sjanse etter å ha brutt en tverrsoverpasning fra Farsund. 1-0 etter 1,39 på klokka.

Konsmo styrte kampen og spilte småfikst, men Farsund utlignet likevel etter et kvarter. Så bølget spillet litt fram og tilbake før Richart ENDELIG får hull på byllen fra skrå vinkel. Kontant til 2-1. Ca 10 min før pause handser Torleif og vi får vår 4 straffe imot på 4 forsøk. og dermed litt urfotjent 2-2 til pause.
I 2 omgang måtte Konsmo spille i motvind og med trette bein starta også dramatikken. Geir Ove og en idiot av en Farsund spiss blir liggende igjen etter en duell, men plutselig begynner spissen og ta kvelertak på vår unge keeper. Så begynner han å skrike å herje, og lover Geir Ove at han skal banke skiten ut av ham neste gang. Bjørnestøl begynner å forberede seg på å reagere, og etter en liten passiar presterer han å komme med et gult forsiktig kort til spissen. Hallgeir reagerte sporenstreks og løp bort til Farsund benken for å be dem om å ta kontroll og bytte ham ut. Der borte er samtlige enige med Hallgeir om at det er en katastrofe at han ikke ble utvist, men responsen er likevel følgende: "Vi er enige, men det er ingen som tør bytte ham ut!"
Så våre bønner gikk dermed om at det ikke ville bli noen styggere episoder resten av kampen. Og heldigvis var tonen blant resten av spillerne svært gemyttlig. Likevel en lite hyggelig opplevelse. Burde vel strengt tatt vært luka bort fra 6.div slike ting.
Men tilbake til kampen var det Mortens løping som imponerte mest. På hver eneste dødball imot, og dem ble det mange av takket være Bjørniss, var han nede for å vinne dueller. Etter eget utsagn fordi han ble så tent da han redda den første på streken, når Farsund spillerne var sikre på mål. Og  angrepet løp han enda mer. Sammen med Ørjan og Erlend, og til slutt Karl, skapte han stadig farligheter som burde gitt uttelling. Og i andre enden storspilte Geir Ove. De få gangene Espen ikke rydda opp var Geir Ove ute og mesterlig redda flere opplagte mål. Den største av dem alle da Espen fikk tuppa et innlegg over egen keeper. Men et tigersprang henta fram fra årelang trening i å hoppe over kyr og piggtrådgjerder på Havreseland forhindret scoring. Utrolig stort comeback av Geir Ove som ble kalt inn igjen kvelden før da kneet til Trond Erik blei som en ballong igjen,
Så... Øyeblikket hele Konsmo snakker om rundt snekkerbordet i morgen. Espen finner Torbjlrn på egen halvdel. Brødrene Fiddan har funent fram hver sin Xbox kontroll på sidelinja, og trykker som besatt på det de tror er en animert utgave av Mr. Andersen. For etter en del direksjoner hvor Torbjørn gradvis kom nærmere den ultimate løsning på det å utfordre utover og ikke innover i banen, skjedde det endelig. Med 8 minutter igjen kløv han i ville kliv oppover præriesletta med vinden som sin verste fiende midt i mot. Farsund spillerne stod stille. Torbjørn kommer seg til linja, alene med keeper. Brødrene Fiddan holder inne "lobbe-knappen" og med en iskald lobb over en liggende keeper avgjør Torbjørn på legendarisk vis kampen. Vidunderlig deilig. Etter dette øker Morten til 4-2 like før slutt på en fin stikker fra makker Øydna. Med sitt andre mål for dagen blir Morten kampens store spiller, og juryen mumler om en 4 poenger på børsen. Etter en litt sjekk viser det seg at det strider mot reglementet og at han dermed kun får 3'ern. Bakerst tar Espen og superkeeper Geir Ove med seg de andre poengene i en nydelig fotballkamp uten våre største "stjerner"... Det var utrolig sterkt gjort, og Farsund mente at dette laget nok var det beste de hadde møtt i år. Det er enda sterkere. Nå venter Håland.....

Spillerbørsen
3p
Morten
2p
Espen
1p
Geir Ove

 
Håland venta litt for lenge. Konsmo vant enkelt 6-0. Se Live referatet her
 
Feda - Konsmo (0-1) 2-3  
Løland M, Naglestad B, Håland R
 
Laget 4-4-2:
Bråtveit G-
Haga J, Bakken E, Håland R, Lislevand F-
Naglestad D, Øydna Ø, Fiddan H, Andersen T-
Løland M, Løland K

SUBS: Vårdal K, Naglestad B, Fiddan E, Vrålstad M

Bråtveit G
 
- "Hæ? Blei det ikkje 3-3?"
 

Etter en svært unødvendig spennende avslutning på en kamp Konsmo kontrollerte de første 25 og hele 2.omgang, virket vår eminente midtstopper og nykrona 29 åring Espen Bakken utrøstelig. Han hadde selv "forårsaket" straffesparket like før slutt som altså gav det Espen trodde var en svært ufortjent utligning, og 3-3 i sluttpotten. Man så tydelig at den rødlugga sinnataggen med det enorme vinnerinstinktet og de bortfalte enorme kotelettene var mektig irritert på sine lagkamerater som så fornøyd ut med uavgjort i denne kampen.

Men Espens skuffelse snudde etter hvert til glede, etter å ha vært innom alle stadiene, fra fornektelese via sinne til det altså endte godt. For lagkameratene kunne berolige ham med at vi faktisk vant kampen 2-3 og tok 3 uhyrlige viktige poeng i medaljekampen.

Og med all mulig respekt for et hardt kjempende Fedalag, det var kun en eneste mann utpå den banen som syntes det var på sin plass med noen Feda mål. Nemlig dommeren. For etter en drømmestart på kampen da Morten, kjempet inn sitt 8 mål for sesongen, helt utrolig for en spiller som kun har 3 kamper borte fra midtstopperplassen, tok Feda gradvis over og Konsmo spillerne virket daffe og litt puslete i duellspillet med Feda krigere.

Brødrene Løland fikk for aller første gang spille sammen på topp, og Kjetil blei sur han når han måtte ned på venstrekanten. (Hei Kjetil. Moro å lese at du blei sur sånn på morgonen??? Håper du veit at æ sitte å skrive dette referatet til langt på natt fordi jeg veit at du sitter og koser deg med det og morgen kaffen...) Og det skjønner vi, for brødrene Løland var absolutt en trussel der framme, noe det tidlige målet skulle fortelle det meste om. Espen og Richart utgjorde et utlra raskt forsvar, som vi måtte ha for å demme opp for Fedas "kick-very-long-and-run-very-fast" fotball. Og Selv om Feda tok noe over, midtbanen vår ble liggende litt feil, Bjrøn Arilds mottak bare hadde imponert Bambi på glattisen, ble det likevel aldri skikkelig fare på fære. Før Hallgeir hoppet opp med litt høye albuer, og det ble blåst straffe. For å dytte en spiller med strake armer. Så ikke helt rart Frank Joar også trodde det var hans skyld. Han hadde jo heller ikke gjort noe som helst. Utrolig nok det 5te staffe mot Konsmo på like mange kamper. Straffen fant rettferdigheten i stolpen og Geir Ove, som igjen steppet inn, kan føre en straffe redning opp på sine meritter. 0-1 til pause og en aldri så liten oppvask med litt rusk og negativt rask og Konsmo var et nytt lag i 2.omgang. Og den starta like bra. Karl fant Bjørn Arild som banka den på hallsprett fra 16 meter, via keeper og til 2-0. Og da Richart la på til 3-0 på et herlig David frispark med hodet, så det ganske så avgjort ut. Målet ble merkelig feiret av Hallgeir Konsmo fortsatte å styre fullstendig, men et 10 talls håpløse offside avgjørelser gikk i Konsmos disfavør. For her var det bestemt at det ikke skulle komme flere Konsmo mål.
Mot slutten pressa Feda på og Konsmo la seg litt mer bakpå. Det førte først til en redusering, som var helt grei og som Bråtveit var sjanseløs på, før kampens verste avgjørelser kom 2 min før slutt. For det første var det en SOLEKLAR offside på Feda spilleren. Geir Ove redder den flott, før dommeren plutselig peker på straffemerket igjen. Denne gangen er det altså Espen som visstnok skal ha voldtatt en Feda spiller, og dermed litt panikkavslutning ettersom Geir Ove var sjanseløs på straffen. Likevel ble det ikke flere muligheter og Konsmo burde nok heller ha lagt på på overtid.
En skuffet, og veldig glad kommunal leder fra Feda, Svein Hansen hadde tydeligvis svært blandede følelser der han så sitt nye favorittlag valse over sin fordums stolthet.
En veldig grei og viktig seier som, uavhengig av Giv Akts kamp på fredag, gir en ren bronsekamp på Helle stadion om 6 dager. Da håper vi dere kommer og støtter oss for siste gang i år.
I vår viktigste kamp.

Spillerbørsen  
2p
Ørjan og Espen
1p
Jan og Richart

 
Konsmo - Giv Akt 2/Spang (1-0) 3-1  
Løland M, Nepstad C, Naglestad B A
 
Laget: 4-4-2
Bakken T E-
Lislevand F, Bakken E, Løland M, Haga K-
Naglestad D, Håland R, Fiddan H, Andersen T-
Løland K, Nepstad C

SUBS: Naglestad B, Øydna Ø, Vrålstad M, Ågedal A

 
 
 
Torsdag 2.oktobber 2008. Dagen vil for alltid bli stående som en milepæl i Nye Konsmos 8 år lange historie. Det var dagen da vi endelig var BEST NÅR DET GJALDT!

Etter en svært jevn og tett kamp, kunne Konsmo jublende strekke en hånd i været da dommeren blåste i si søte fløyte for siste gang på Helle stadion i år. Et blås som for slitne Konsmo spillere var som den søteste musikk. Konsmo var sikret en bronsemedalje.
Det begynte som det slutta. Konsmo stilte med nesten toppa mannskap, og i motsetning til de andre lagene blir visst vi bare flere desto nærmere sesongslutt vi kommer. 16 mann er bortimot rekord, og vi skulle løpe gamle Giv Akt gutter med Leif Vinsjevig i spisen i senk. Slik gikk det riktignok ikke helt, for som Erlends så korrekt har observert, så klarer Konsmo nesten aldri å styre tempoet i en kamp. Går det seint med motstanderen, ja så går det også litt i sirup for Konsmo. Likevel hadde vi god kontroll, men de første 20 minuttene ble det faktisk ikke skapt en eneste målsjanse på Helle. Det var synd ettersom et rekordstort publikum hadde funnet veien. Etter 25 minutter oppstår likevel situasjonen som får champagnekorkene til så sprette. Kanskje Årets mål. Ørjan tar et frispark nesten nede ved dødlinja like utenfor 16. Innlegget slåes perfekt på første stolpe, og der "henger" Morten, og virkelig STANGER ballen knallhardt i nota, forbi en god men sjanseløs keeper. 1-0 og vi var i gang.
Resten av omgangen bølget litt fram og tilbake. Med Forsvaret har STÅL kontroll på rutinerte motstandere. Frank, Espen, Morten og Kjetil H gjør sammen med en god Trond Erik i målet kanskje en prikkfri kamp, og er fundamentet denne seieren ble lagt på. Framover hadde vi et par muligheter, inkludert en svært stor en ved Bjørn Arild, men gikk til pause med en fortjent 1-0 ledelse.
Enigheten var stor om at vi måtte et par knepp opp, men det var ikke lett å heve seg nevneverdig på en tung bane. I stedet valgte vi etter hvert og slå litt mer i bakrom. Det gav uttelling. Dessverre for Giv Akt og dommeren på en veldig uheldig episode etter ca 15 min av 2.omg. En ball ble klarert av giv Akt forsvaret, men traff en intet anende Torbjørn i hodet og spratt inn i farlig sone igjen. Der hadde som vanlig verken Christian eller Bjørn Arild kommet seg ut, og ballen havnet rett i beina på Christian. Litt overrumplet våknet goalgetteren selvfølgelig i ham. Plukket opp ballen, rundet keeper og setter den kaldt i målet. Fremdeles venter vel de fleste på offside fløyta, men den kommer overraskende nok ikke, og dermed kan vi juble for 2-0 mens Giv Akt spillerne raser. Dommer innrømmer etterpå at det var en STOR feil,  og av erfaring vet jeg hvor ille det kan være for resten av kampen. Likevel er dette den ENESTE feilen han gjør for resten av kampen er prikkfri. Selvfølgelig litt surt for Giv Akt, men etter kampen stilnet også protestene fra deres side selv om det nok kokte en smule for mye under kampen. Det resulterte i 4 gule for kjeftbruk og til slutt et rødt for å sparke Hallgeir som lå nede etter straffebommen og en påfølgende tøff duell med keeper om returen. Selv om det var 2-0 målet ble det aldri helt avgjørende for kampen, ettersom Konsmo styrte skuta veldig solid og det aldri ble farlig bakover. En gang glapp det bakover på en corner, men da hadde heldigvis en slapp Hallgeir inntatt den ene stolpen og kunne rense vekk på streken. Så var det tid for litt Bjørn Arild show. han mottar en flott ball fra David, herjer i kjent stil nede ved sidelinja med frustrerte forsvarer, før han banker ballen i lengste med venstreslegga. et flott mål og en verdig avslutning på sesongen for Bowie, som pådrog seg gult og må stå over mot Lyngdal. På 3-0 var kampen avgjort og selv om Giv Akt reduserte en gang 8 min før slutt, var seieren aldri truet. Da Bjørn Arild så ble lagt i bakken av keeper 5 min før slutt og Konsmo fikk straffe, var det likevel tid for mer dramatikk. Hallgeir som spilte sin kamp nr 150, gikk fram og skøyv Bjørn Arild til side, ettersom vi har regelen om at den som blir tatt ikke skal ta den. Og det kokte såpass hos Bowie at han utvilsomt ville satt den over. Dermed skulle altså Fiddan sette inn spikeren. Slik gikk det ikke. Et hardt og ok plassert straffe ble mesterlig redda av keeperen og slått i tverrligger. Hallgeir kaster seg desperat fram på returen, men også det forsøket blir redda av keeper og slått til corner. Men så oppstod tumultene. Giv Akt spillerne raser mot Fiddan som de mente kaster seg inn med knottene først. En latterlig påstand selvfølgelig ettersom Fiddan faktisk til og med får løsna skudd før keeper er rukket ut. Men hete i toppen får straffeskytter et spark i ryggen, som han faktisk ikke kjenner selv, og selv er overraskende når det røde kortet kommer. Men i følge de som så på var det soleklart. Følelsene til Fiddan fungerte nok rett og slett bare ikke etter å ha bommet på nok en straffe i en bronsekamp.
Men det roet seg igjen og dommer kan blåse av til stor glede for de mange frammøtte og selvfølgeig for Konsmo spillerne selv.
Fremdeles er det et håp om å passere Hægebostad og havne på opprykksplass, men etter at Marnardal har feid gulvet med Håland i idrettsparken er det vel bare Jon Herwig Carlsen som kan tro på at ikke Hægebostad får walk-over mot årets store skuffelse: Håland Ballklubb!

Spillerbørsen  

2p
Frank
1p
Espen, Kjetil H, Morten Trond Erik
 
 
Lyngdal 2 - Konsmo (2-0) 5-0  
 
 
Laget: 4-4-2
Bakken T-
Klepp F, Håland R, Løland M, Lislevand F-
Haga J, Fiddan H, Vrålstad M, Naglestad D-
Løland K, Øydna Ø

SUBS: Fiddan E

Øydna Ø
 
 
Som vanlig ble siste kamp i flomlys og regn på Lyngdal kunstgresset et mareritt for angriperne våre. Ballen nektet som vanlig å finne veien i nettamskene og Konsmo traff stolpen 3 - 4 ganger. I en jevnspilt kamp endte det svakt for et umotivert Konsmo lag som tydeligvis ikke hadde noe å spille for etter nok en skandale fra Håland BK i mandal. 0-7 mot Hægebostad er pinlig.
Så selv om kampen så ut til å ende surt stod Jan Haga for århundrets selvmål, som sendte spikeren i kista for Konsmo med  noe som konkurrerer i Jørn Rødland klassen. Fredrik gjorde en ok redning men ballen spratt ut igjen til Jan på 14 meter. I full fart mot målet delja han til, traff dessverre for en gangs skyld klokkereint, og banka ballen inn inne med stolpen. Richart sa han hadde lyst å slenge seg å bokse den den vekk, bare liksom for å gjøre skandalen komplett, men heldigvis sparte han det. Jan Haga redda med dette målet hele den begredelige kampen for de 11 spillerne som var igjen etter at David allerede hadde frosset nok og kjørt hjem igjen. En fryktelig avslutning på en FANTASTISK SESONG. Så det påvirket ikke humøret nevneverdig. Vi gratulerer ennå en gang med bronsemedaljene 2008

SPILLERBØRSEN:
3p Jan Haga som redda hele stemninga med sitt fantastiske selvmål, og gjorde tapet svært lett og svelge. Fortjente Myggen bestemannspremien mot Sandes, så fortjener Jan denne.
2p Erlend Fiddan for at han spilte ca 65 minutter, noe som var en STOR prestasjon.
1p Knut Inge "Villmannen" Egebø som oppdaterte materialforvalter Steinar så bra at ingen av dem fikk se det legendariske selvmålet.

Oversikt over antall kamper, mål og kort
(oppdatert vårsesongen)
Trykk på spillerens navn for å få opp enda mer unyttig informasjon om ham

3.plass

Navn

K

M

G

R

Utmerkelser

Morten Løland 21 9 1    
Frank Joar Lislevand 21        
Richard Håland 21 4     Årets kaptein - Årets spiller
Kjetil Løland 20 7 4    
Ørjan Øydna 20 3 3 1 Årets Råtass
Martin Vrålstad 19 1 1    
Hallgeir Fiddan 19 5 3
Torbjørn Andersen 17 4 1    
David Naglestad 16 1 1    
Jan Haga 15 1      
Bjørn Arild Naglestad 14 17 3    
Christian Nepstad 14 25      
Trond Erik Bakken 14   1   2.keeper
Geir Ove Bråtveit 11   1   1.keeper
Fredrik Klepp 10   1    
Espen Bakken 9        
Kjetil Haga 6        
Erlend Fiddan 5        
Jon Ødegård 5   1    
Karl Kristian Vårdal 4   1    
Torleif Rafoss 3 1 2    
Christer Abrahamsen 3        
Siggi Egebø 2        
Freddy Åkseth 2        
Andre Ågedal 2        
           
selvmål   7      

TOTALT

21

85

 

 

 25 spillere benyttet

Treningskamper før sesongen:
    pause slutt målscorere
8. april Marnardal - Konsmo   6-6 Naglestad B A (2), Nepstad C (2), Løland M, Andersen T,
11.april Konsmo - Kvås   6-3 Naglestad B A (3), Øynda Ø (2), Løland K
         
6 divisjon avd 3 2008
tors 24.april
Kvås  -  Konsmo
(0-4) 1-6 Nepstad C (2), Øydna Ø, Løland K, Rafoss T, Løland M
ons 30.april
Marnardal  -  Konsmo
(2-0) 5-1 Naglestad B A
fre 9.mai
Hægebostad 2  -   Konsmo
(3-1) 3-1 Naglestad B A
tors 15.mai
Konsmo    -  Gyland
(3-3) 9-4 Løland K (2), Naglestad B A (2), Andersen T, Fiddan H, Håland R, Nepstad C, Løland M
man 19.mai
Konsmo   -  Holum
(3-3) 5-3 Nepstad C (4), Naglestad B A
tors 22.mai
Fjotland/Kv.dal  - Konsmo
(7-0) 8-2 Løland M, Naglestad B A
tors 29.mai
Konsmo   -  Farsund 2
(1-0) 4-2 Nepstad C (2), Naglestad B, Andersen T
tors 5.juni
Håland   -  Konsmo
(3-2) 7-2 Håland R, Fiddan H
tors 12.juni
Konsmo   -  Feda
(0-0) 3-0 Nepstad C (2), selvmål
tors 19.juni
Giv Akt 2/Spangereid -  Konsmo
(2-2) 4-2 Nepstad C (4)
tors 26.juni
Konsmo   -  Lyngdal 2
(4-1) 11-2 Nepstad C (3), Løland K (2), Løland M (2), Vrålstad M, Haga J, Fiddan H, Andersen T
 
SOMMERFERIE
 
tors 7.aug
Konsmo   -    Kvås
(3-2) 7-5 Naglestad B A (4), Nepstad C (2), Øynda Ø
tors 14.aug
Konsmo   -  Marnardal
(1-2) 2-2 Nepstad C (2)
tors 21.aug
Konsmo   -  Hægebostad 2
(0-3) 1-5 Nepstad C
man 25.aug
Holum   -  Konsmo
(0-2) 3-3 Løland K (2), Naglestad B
tors 28.aug
Gyland   -  Konsmo
(1-2) 2-5 Fiddan H (2), Øydna, Naglestad B, Naglestad D
man 8.sept
Konsmo     - Fjotland/Kv.dal
(2-2) 3-3 Nagelstad B (2), Nepstad C
tors 11.sept
Farsund 2   -  Konsmo
(2-2) 2-4 Løland M (2), Andersen T, Håland R
tors 18.sept
Konsmo   -  Håland
(3-0) 6-0  
tors 25.sept
Feda   -  Konsmo
(0-1) 2-3 Løland M, Naglestad B, Håland R
tors 2.okt
Konsmo   - Giv Akt  2/Spangereid
(1-0) 3-1 Løland M, Nepstad C, Naglestad B A
fre 10.okt
Lyngdal 2   -   Konsmo
(2-0) 5-0            

Add a comment (0)