Kampreferat 2011 - oppsummering

Konsmo - Giv Akt 2 (0-3) 2-5  
Henriksen R, Naglestad B A
 
laget: 4-4-2
Bakken T E-
Haga J, Løland M, Hagen K, Meland K-
Ågedal A, Fiddan H, Øydna Ø, Andersen T-
Naglestad B A, Henriksen R

SUBS: Mangal R, Fiddan E, Vrålstad M, Sæveland R, Ougland H
 

ingen
ingen
 
 
 
Marnardal - Konsmo (3-0) 4-1  
Andersen T
 
laget: 4-4-2
Bakken T E-
Meland K, Løland M, Nygård O, Mangal R-
Ougland H, Fiddan H, Øydna Ø, Andersen T-
Henriksen R, Ågedal A

SUBS: Vrålstad M, Fiddan E, Naglestad B A

 

Ørjan Øydna
ingen
 
 
 
 
Holum - Konsmo (3-0) 6-2  
Løland M, Ågedal A
 
laget: 4-4-2
Løland E-
Haga J, Hagen K, Bakken E, Mangal R-
Ougland H, Vårdal T, Vrålstad M, Andersen T-
Ågedal A, Løland M

SUBS: Lauvdal T I, Fiddan E, Fiddan H
 

ingen
ingen
 
 
 
 
Konsmo - MK 2 (0-0) 1-1  
Vrålstad M
 
laget: 4-5-1
Løland E-
Haga J, Hagen K, Løland M, Mangal R-
Ougland H, Sæveland R, Øydna Ø, Vrålstad M, Andersen T-
Bakken T E

SUBS: Naglestad C, Håland R, Vårdal T
 

ingen
ingen
 
Det virker som det endelig begynner å løsne for Konsmo, og i går kunne de også glede seg over bare et eneste baklengsmål. En nygammel håndballcoach er den nye burvokteren, og i går fant han tilbake til gammel klasse. Han snakker og styrer og holder orden på skuta. Og med to strålende skippere like foran seg ble det veldig bra. Morten og Kristian utgjør nemlig et glimrende stopperpar, og det virker virkelig som vår siste import fra Finsland begynner å bli rykende varm i Konsmotrøya. En flott kamp, og det lover bra ettersom det forsvinner to midtstoppere til høsten.
Sleve kampen er jevnspilt, men Konsmo produserer mest, og er farligst. Spesilet da Øydna hadde vært alene gjennom og feilaktig blir vinket for offside. Øydna lukta også på stolpen i løpet av kampen. Målet derimot ble scoret på sedvanlig vis av oksen fra Bordalen. Hvordan spør du? Ja da har du ikke sett mange Konsmo kamper. Med venstreslegga nede i motsatt hjørne. Signatur Martin Vrålstad. Dermed står vi med 6 ulike målscorere så langt. Gledelig på et vis, men det setter også fokus på hva som mangler i år. Nemlig en målscorer. Vi får bare lete videre. På torsdag skal Lyngdal få grus i løvsteika.

BØRSEN
2p Morten Løland, Kristian Hagen og Espen Løland

 
 
Konsmo - Lyngdal 2 (2-3) 3-3  
Bakken T E, Henriksen R (2)
 
laget: 4-5-1
Løland E-
Haga J, Hagen K, Løland M, Meland K-
Ågedal A, Sæveland R, Øydna Ø, Vrålstad M, Andersen T-
Bakken T E

SUBS: Henriksen R, Fiddan H, Vårdal T, Nygård O, Ougland H, Naglestad B O

ingen
ingen
 
Rekordmoppmøte på mange måter i kveld, da hele 16 mann møtte til kamp mot det Øydna som vanlig hadde skremt oss med var et sinnsykt godt lag. Likevel viser Øydna at han uforløst klasse som lagleder da han myndig plukket ut en god start 11'er i Capellos fravær. Vi skulle gå ut på samme måte som mot MK 2. Lavt og med Øydna som ryddegutt. Det fungerer ganske bra bakover. Vi er tette og fine. Men vi skaper ingenting offensivt. 0-1 smeller likevel inn, men Ruben bestemmer seg for å gjøre noe med det på egenhånd. Han drar av 4-5 Lyngdal spillere, kommer seg til linja, og finner Trond Erik 45. Med litt hjelp av en fomlende keeper smeller Bakken ballen i nettaket bare sekunder etter baksmellen. 1-1. Dermed kjenner den gamle storskoreren igjen lukten av nylon som skrubbes mot lær. En deilig lukt for en måljeger. Så faller vi sammen en periode, og Lyngdal styrer alt. Uten at de kommer til særlige farligheter for Hebbe. Likevel smetter de inn i bakrommet nok en gang og legger på til 1-2. Konsmo legger om til 4-4-2, uten anker, men med et hurtigtog på topp som også liker lær i nota lukten. Likevel putter Lyngdal sin tredje for dagen. Likevel er moralen høy, og Andres gode hjørnespark finner til slutt en sulten Rolf som er ute etter å lage potetmos av heltane fra Løvsteikland. 2-3 til pause.
I pausen justerer vi noe småtteri, og forsvaret begynner å få stålkontroll. En ferieplaget Odd Vegard måtte steppe inn for Kristian Hagen da han fikk føling med en bever i låret. Det skulle likevel vise seg å være et sjakktrekk. En storkamp av unge Nygård som etterpå var mer opptatt av at han endelig fikk være med på lagbildet.
Så starta opphentinga. Først da Bowie Hargreaves entrer banen 12 min ut i 2.omg. Mottar en feilpasning. Avanserer 10 meter. Dytter ballen nydelig til Rolf som kunne vært alene gjennom. I stedet fyrer han løs et puddingskudd. Men hva med Bowie. Jo det ble med Hargreaves innhoppet. max 1 minutt på banen ble det før han kommer hoppende ut. Står med 100% på pasningssikkerhet, og det som burde vært en målgivende.
Konsmo fortsetter å produsere, og i andre enden storspiller forsvaret foran Hebbe, som likevel må ut i en sinnsyk strekk en gang. En herlig redning. Kim begynte virkelig å få gang på venstrebacken, og det samme med Jan på motsatt. Midtbanen tør kjøre på når det trengs, og så smeller det. Torbjørn gjør et supert løp langs linja. Kommser seg til dødlinja, og klarer å se opp 6-7 meter fra mål. Der er Rolf 45. Og nok en gang gjaller ropet fra Øydna. Og denne gangen sa det virkelig PANG. Et kremmerhus oppe i vinkelen fra Rolf, som dermed putter sitt tredje for året og er suveren toppscorer. Mot slutten bølger det litt begge veier. Ruben har en feit sjanse, og Martin det samme. Likevel er nok Lyngdal nærmest, og skuddet som Hebbe først redder fint setter likevel en skikkelig støkk i hele Helle stadion da Løland ligger med ryggen til ballen og er desillusjonert. Likevel er den kjappe tigeren på plass før Lyngdal lukter steika, og Konsmo kan være fornøyd med et poeng og en flott opphenting. Vi er på gang, og det blir bedre og bedre. Men det er fortsatt betenkelig at vi bruker første omgangen på å lære oss å trille ball. Kloke hoder vil mene det hadde blitt rettet opp med fler folk på treningen. Kloke hoder har rett. Nå venter Giv Akt på Vigeland på torsdag. I fjor var vi ubeseiret på 4 kamper der nede... Vi sier ikke mer!

BØRSEN
3p Odd Vegard
2p Rolf Henrik
1p Kim Åvar

 
 
Giv Akt 2 - Konsmo (3-0) 4-1  
Løland M
 

Så var det Vigeland med 12 mann. Konsmo spilte bra me dei folkan mi hadde å uten spisse. Men Giv Akt va dårlige men di bytta heile lage i pausen så mitbanen åkkå fekk det etterhvert ingen å bytte me. men mi konne kansje skårt noen mål men sån blei det ikkje. Morten fortsetter å score hver gang han spiller spiss, så fint å holde den statistikken i live. Sola i øyan i første omgang så gjekk ho ner i andre.  Mortens  mål var også av kremmerhussorten. I følge øyenvitner skal han ha stusset seg i bakrommet, løpt opp ballen sjøl, og skrudd den i mål fra 22,5 meter?? Morten har selv tatt ærligheten i sin egen hånd og rettet opp i målet. Slik skjedde det!

Laget: 4-4-2
Løland E -
Øydna Ø, Hagen K, Nygård O, Mangal R-
Ougland H, Vårdal T, Klepp F Andersen T -
Fiddan E, Løland M

SUBS: Haga J, Meland K, Birkeland A

BØRSEN:
2p Jan og Kristian
1p Helge og Ørjan
 

ingen
ingen
 
 
 
 
Konsmo - Marnardal (0-0) 5-9  
Løland M, Ågedal A (2), Fiddan H, Fiddan E
 

Spillere i tilfeldig rekkefølge:
Bråtveit G, Løland M, Ågedal A, Fiddan E, Fiddan H, Øydna Ø, Meland K, Andersen T, Vrålstad M, Hagen K, Nygård O V, Mangal R, Haga J, Ougland H

 

Det ble en underholdene kamp. For publikum kanskje.. For Konsmo ble det itdenes frustarasjonskveld. For med et spillemessig overtak, og 5 mål... Ja da skal det i teorien ikke gå ann å tape. I alle fall ikke 5-9....
Det var egentlig veldig mye bra. Utrolige opphentinger, flotte mål, og frekke annulleringer. Morten sloss inn det første etter et flott angrep på pasning fra Martin. Så var Andrès tur. Ei virkelig perle fra 25 meter. Duppet ned i krysset. Det tredje kom etter pause og ble scoret av Andre. Så var det Andres tur igjen trodde alle. Og spesielt Øydna som ikke så at sin egen corner nok skrudde ut. Nei da, det gjorde den ikke, men dommeren trodde visst det. Og da hjalp d lite med ei kjempeheading. 4-7 scora Hallgeir da han ble nydelig flikka gjennom av medspiss Kim Åvar!!! Alene med keeper gikk Hallgeir for kraft. Det var lurt. 5-8 ble satt inn på et billig idømt straffe. Erlend tok selv ansvar, noe han fortjener etter en utrolig innsats som lagsamler de siste dagene... Stakkar mann. For en elendig søppelgjeng han må dra på... Tl slutt rulla det inn nok en baklengs bak en heltmodig Geir Ove som stilte opp på kort varsel. Veldig sporty gjort.

BØRSEN:
3p Andrè
2p Kim Åvar
1p Torbjørn

 

ingen
ingen
 
 
Lyngdal 2 - Konsmo (1-0) 3-0  
 

Den mye annonserte kampen i Lyngdal ble en 70-30 possesion kamp, som vi tapte fortjent. Vi fikk en ny debutant, da Pål Nepstad viste seg fram på topp, og Tellef tilbake mellom stengene. Ellers er det vanskelig å huske hvem som faktisk var til stede. Men tap, det ble det.

Spillere som i alle fall var der:
Nepstad P, Granås T, Bakken E, Fiddan H, Øydna Ø, Henriksen R, Andersen T, Vrålstad M, Mangal R, Fiddan E, Ågedal A,  Meland K, Hagen K, Ougland H


 
ingen
ingen
 
 
Konsmo - Holum (1-1) 4-1  
Fiddan H (2), Henriksen R, Ougland H
 
laget: 4-4-2
Lislevand A R-
Haga J, Hagen K, Bakken E, Mangal R-
Ougland H, Meland K, Klepp F, Andersen T-
Bakken T E, Ågedal A

SUBS: Fiddan H, Nepstad C, Løland K, Sæveland R, Henriksen R, Vårdal T
 

Fiddan H
ingen
 
Det tar tid å male grus av gråstein. Likevel ikke mer en ca 70 minutter. For de siste 20 var det bare Konsmo i flomlyset på Helle, og gule Holeboere måtte tusle slukøret hjem med nakkepes av klatrekongene fra Konsmo.
Etter en litt tam åpning av kampen, med svært få muligheter begge veier, tok det seg etter hvert opp, og Konsmo tok et lite grep om begivenhetene. Godt oppildnet av et flott publikum kunne Trond Erik nyte suset av tverrliggerdirr etter ca en halvtime. Dessverre for Bakken var det en strålende redning som gjorde at den ikke limte seg på riktig side av tverrstolpen. Like før pause fikk Espen nesten kaffen i halsen da han så sin høyreback rote seg bort på venstre side inni 16 meteren. Tronds lange kast ble stusset videre av comeback Løland, og havnet på lissa til Hallgeir. Venstrelissa var godt knytta og ballen fauk inn via den samme dirrende tverrliggeren. 1-0 og pustepause til pause. En omgang som ble preget av et strålende bursdagsbarn. Rafiq Mangal heter det nye stjerneskuddet, som virkelig herja på venstrebacken og gjør nok sin beste kamp.
I andre omgang rota Capello det virkelig til. Først klarte han ikke å få ut mer enn 8 mann på banen. Da 2 mann rusla inn, nektet han å godta at dommeren fortsatt mente det var for få. Den bestemte herremannen med raua nekta og gi seg, og Andrê tok skjeen i egen hånd og entret matta. Dermed fulltallig. Det skulle vise seg å være et lite klokt trekk, og spesielt Hallgeir burde heller blitt igjen i Øydnas fluktstol. For ca 10 min inn i omgangen stanger han vakkert inn 1-1. Riktignok under hardt press av fyrtårnet Jørgen, men keeperdebutanten Lislevand var ikke fornøyd med å få ødelagt sitt reine bur. Men Konsmokverna malte videre. Og mannen som tidligere ble mobbet dersom han utførte et "Konsmospark" spilte seg opp til å være kampens gigant. Ruben Sæveland var vi redd hadde spilt sin siste Konsmokamp, men etter en ferietur i Italia virket det som om lysten var tilbake. Og det takker vi for. Men 2-1 var det nok en utlending som fiksa. Rolf befester posisjonen som målkonge med sitt 4 mål for året da han vipper inn ledermålet. Etter dette var det tid for litt redning på strek show. Først var det Espen som kaster seg fram. Så ikke så lenge etterpå er det Fredrik som hadde brukt opp forlengningsmaskinen på tåa si. Den var akkurat lang nok til å unngå utligning etter en strålende Arnt redning, som likevel gled under ham og tuslet mot streken.  Ikke fort nok. Så er det endelig tid for litt ekte jubel. Helge Ougland er en av årets menn på Konsmo, med flest treninger. Og i dag løsnet det endelig. Og det på toppen av det hele med venstre... Kald og rolig legger han innlegget i mål nede ved stolperota, og Konsmo punkterer kampen med 3-1. Veldig gledelig. På tampen av kampen får også Christian Nepstad tvilsomt annullert en scoring for hands. Men i det 88 minutt setter Hallgeir den siste spikeren i Holum kista, og den setter han like godt knallhardt i nærmeste kryss da han står helt aleine på hjørnet av 5 meteren etter en perfekt corner fra Ruben. 4-1 og Hallgeir kom ut i pluss.
Det samme gjorde Konsmo som virkelig boblet etter kampen, og forhåpentligvis kan fortsette klatringa på tabellen.

BØRSEN
3p
Ruben S
1p Rafiq, Fredrik og Espen
 
 
 
 
MK 2 - Konsmo (1-0) 1-0  
 
 
Laget: 4-5-1
Radek-
Klepp F, Meland K, Hagen K, Mangal R-
Ågedal A, Sæveland R, Øydna Ø, Ougland H, Løland K,
Bakken T E

SUBS: Fiddan H, Andersen T, Henriksen R
 

ingen
ingen
 
Konsmo holdt godt følge med et sterkt MK 2 lag i Mandal, men måtte likevel til slutt se seg snytt for poengene, etter to feilaktige4 dommeravgjørelser. Bortsett fra det klarte han seg veldig bra.
Likevel måten han dømmer på Radek i det han plukker opp ballen som et tilbakespill, og lar MK laget ta frisparket INNI 5 meteren. (regelen er klokkeklar at indirekte frispark skal trekkes ut av 5 meteren.) Etter klabb og babb trillet ballen til slutt over streken til 0-1. At det til slutt også ble sluttresultatet er nesten utrolig, for Konsmo spiller en meget god kamp, og en strålende Trond Erik i spissen herjer med MK forsvaret. Dessverre lyktes verken han eller Rolf i den første omgangen. I andre omgang måtte Hallgeir prøve å gjøre Trond Eriks jobb på topp. Det endte med en heading i tverra, og egentlig ikke mye mer. Rolf og Ruben har også gode muligheter, men en god og heldig keeper holder buret reint. Mest gledelig i dag var likevel utvilsomt forsvarsrekka. Kim og Kristian utgjorde midtstopperne og gjorde en nærmest prikkfri kamp sammen. På backene var og Fredrik og Rafiq strålende. Og helt bakerst... Dagens store spiller. Hjemvendte Radek, som skulle spille sin aller siste Konsmo kamp. Det gjorde han til 3 poeng på børsen. Utvilsomt. Med utrolige utrusinger, og gode inngripner i feltet, var rett og slett Radek kongen. Vi kan jo bare håpe at det ikke var hans siste kamp, men faren er ganske stor for at akkurat det blir fakta. Ellers imponerte Ørjan etter skadeavbrekket med mange tunge løp mot slutten av kampen, og Ruben er bortimot umulig å ta ballen fra. Imponerende også av kantene våre, Helge og Kjetil som bare blir bedre og bedre, og Torbjørn, som for en gangs skyld var trukket inn sentralt hvor han også gjorde jobben. En ok kamp, men surt resultat.

BØRSEN
3p Radek
1p Fredrik, Kim Åvar, Kristian H og Rafiq.

Og ekstra gledelig til slutt. Ungdomsakademiet laget hakkemat av MK og tok en strålende 6-0 seier. Filip og Eirik putta to hver, mens retur-Peter og frispark Erik laget de to andre. Spesielt huskes nok kvelden for perla til Erik Andersen fra 20 meter. Endelig er de i gang.

 
 
Lyngdal - Konsmo (3-0) 7-0  
 
 
Laget: 4-4-2
Bakken T E-
Haga J, Hagen K, Nygård O V, Mangal R-
Meland K, Fiddan H, Øydna Ø, Løland K,
Fiddan E, Ågedal A

SUBS: Sæveland R, Henriksen R
 

Løland K, Øydna Ø
ingen
 
Etter en strålende kamp hjemme, og en middels kamp borte, fikk vi så hatten passet i kveldens kamp mot topplaget fra Lyngdal. Selv om vi faktisk kommer oss, og gjør en ok andre omgang var det aldri tvil om hvor seieren skulle havne i kveld. Litt skuffende innsats må vi bare innrømme, og spillerantallet var heller litt kleint.... Satser på bedre tider de siste 4 kampene. 12 poeng er målet! Det starter på torsdag mot Giv Akt.

BØRSEN
2p Hallgeir og Kristian
1p Ruben og André

 
 
 
Konsmo - Giv Akt 2 (0-0) 1-0  
Ågedal A
 
Laget: 4-4-2
Bakken T E-
Haga J, Nygård O, Bakken E, Mangal R-
Ougland H, Øydna Ø, Ågedal A, Løland K-
Fiddan E, Nepstad C

SUBS: Fiddan H, Hagen K, Andersen T

 
Oppgjørene mot Spangjei/Giv Akt er ALLTID thrillere. Vi har opplevd det aller meste i disse kampene, fra og rote vekk en 4-0 ledelse, til å snu en kamp med 10 mann. Men torsdagens kamp blir likevel skrevet i historieboka med gullskrift på ryggen.
Hvorfor? Ikke fordi det er den mest velspilte kampen på ærverdige Helle stadion, men rett og slett fordi vi gjør noe vi omtrent aldri før har gjort. Avgjør en kamp, kanskje til og med litt ufortjent, på overtid.
Men før det har det vært 90 knallharde minutter med beinhard innsats. Med bare 13 mann fryktet mann vel en stund at det ikke ble på kondisen denne kampen ville bli vunnet. Og det startet også litt seigt for Konsmo. De første minuttene var innholdsløse og det var en litt tam stemning. Som vanlig bruker vi ALT for lang tid på å  komme i gang, og snart trenger vi ei skikkelig oppvarming. Men bakerst tar Espen som vanlig tak, og får med seg rutinerte Jan på backen. De to sammen med Kjetil, bærer første fjerdedel av kampen. Kjetil med det som var av innsats og vilje til å vinne ballen klarte han etter hvert å dra med seg resten av laget i en langsommelig pinsom, men utløsende krig. Målsjansene derimot lot vente på seg. Christian får et par ok innlegg, men vi klarer liksom ikke helt å få testa Giv Akt keeperen. De blå får etter hvert litt vel mye rom og vri, velte og boltre seg i, og nr 13 kunne styre spillet som han ville. Bortsett fra i siste innstans. Der ble det nemlig full stans. Enten ryddet midtforsvaret strålende opp, ellers var eksplosiviteten til Trond Erik i kassa avgjørende. Farligst ble det faktisk etter ca 30 min da Trond gjør sin eneste virkelige feil i kampen. Han klagde etterpå at det var ei gresstuste som gjorde at tilbakespillet endte som corner. 0-0 til pause, i en omgang der fansen til Helge Ougland var det mest gledelige å se på. Herlig å se raidet til en utrent Espen Bakken etter 10-15 min. Han tok turen på 80 meter, men dessverre tok kreftene slutt før han nådde målstreken. Sjelden har jeg sett den spretne kroppen så sliten. Det tar visst på å bli pappa.
I tillegg fikk Erlend vist at diett funker. Lettere enn på lenge, utgjorde han et hardt kjempende spisspar med Christian. Faktisk så lenge at Hallgeir fikk lov å gjøre et bytte igjen... Nostalgisk!
Konsmoskuta fikk satt seilet bedre i starten av andre omgang, og Ørjan og Hallgeir følte begge to at de fulgte nr 13 så tett at han ikke fikk gjort noenting. Litt merkelig egentlig at de ikke brukte han andre midtbanespilleren, for med begge våre sentrale som slips på nr 13, burde det vel strengt tatt ha åpnet seg plass... Torbjørn får seg dessverre en skikkelig luftettur ikke lenge etter at han ankom stadion, og virker preget av den, dermed ble ikke vingspillet vårt som det pleide. Ikke at det gjorde noe, for Rafiq og Kjetil fant tonen og utførte venstrekanten på en annen måte. Helge derimot var stadig på farten på andre siden, men igjen... Rutinerte og plasseringssterke stoppere tok seg som regel av innleggene. For dessverre var vi svært så upresise på det våte underlaget i det vakre Champions League lyset. Mot slutten åpner det seg mer opp, og målsjansene kommer til begge lag. Først har Giv Akt en gigasjanse, hvor to mann er alene med Odd Vegard og Trond Erik. En fantastisk blokk fra unge Nygård stopper det knallharde skuddet som Trond Erik nok faktisk måtte å strukket seg litt for å nå... Kanskje til og med slengt seg. Men det slapp han. Lifeguard NewFarm. Nice.
Så var det Konsmos tur. Et flott oppbygd angrep ender til slutt som en retur i fanget på nevnte Løland. Men presisjon med breisida var ikke nok til å kjenne nettsusen etter 85 min. Da tikket klokka mot 0-0.
Men så... Konsmo vinner ballen på midten, og Hallgeir forsøker å lempe en siste ball gjennom. Men kreftene etter å ha fulgt nr 13 i 3 omganger har tappet høyrebeinet for krutt. Forsøket blir blokkert, og fansen sukker tungt. Vår siste skikkelige mulighet. Men nei da. Øydna, som har fulgt nr 13 gjennom hele kampen, har fortsatt krefter igjen til å lirke ballen gjennom forsvarsleddet til en overrasket Christian som også har snudd for å drikke av vannflaska. Han reagerer likevel og spurter mot LINJA? Hva? Christian Nepstad mot linja? Det skal vise seg å være dagens smarteste valg, for derfra kan han nemlis slå dagens mest presise pasning. Til en alltid-villig Ågedal. Hele stadion på Helle stadion holder pusten. Alle er enige om at dette ser farlig ut, men ingen tør åpne munnen. Andrè mottar ballen på 8 meter. Nøler et lite ekstemt langt sekund, og legger ballen helt nede i høyre stolperot. Dommeren ser på klokka. Velger å blåse en truddelut og peker mot midtsirkelen. Ikke før han blåser et par ganger til tør vi tro på at vi faktisk har vunnet kampen. På det siste sparket. Kjempe-Andrè sørger for utløsningen, og 3 poeng. Men dette var utvilsomt årets beste sliteseier.

Så da blir det litt som Konsmopizzaen igjen. Selv om den var litt seig og kjedelig, så smaker det godt likevel.

BØRSEN
3p Trond Erik Bakken
2p Kjetil Løland
1p Espen Bakken

Kjetil Løland
ingen
 
 
 
Marnardal - Konsmo (2-2) 6-3  
Andersen T, Ågedal A, Sæveland R
 
4-4-2
Bakken T E-
Haga J, Meland K, Hagen K, Mangal R-
Ougland H, Sæveland R, Øydna Ø, Løland K-
Ågedal A, Andersen T

SUBS: Klepp F, Nygård O V, Henriksen R
UBENYTTA: Fiddan E, Ågedal J O
 

ingen
ingen
 
Med en webskribent liggene med beina skrevs i været denne torsdagskvelden kunne han på ingen måte klare å ødelegge for Konsmo som startet kveden med å valse over MIL og spille strålende fotball. Først ute var Torbjørn som ordna sitt andre for sesongen med et skudd fra 16 meter som nok Fernando Torres kunne tatt. Men Torres er Torres og MIL keeper er også det. 1-0. Så ti kveldens første av i alt 3 lekkerbiskner. Andrè lager sausekraft av 3 MIL spillere i det han maler dem stille i karusellen sin. En herlig plassert scoring senere leder vi plutselig 2-0. Dessverre går dette litt til hodene på spillerne våre, og de klarer ikke helt og holde dem kalde videre. I alle fall ikke etter at Årets mål ble klinket i kassa av Comceback Løland. Dessverre ser ikke dagens noe ustøe dommer at dommer smeller i tverra og ned på innsida av linja. Nok et vitkig mål forsvant mot MIL. Det er ikke bare å sloss mot Fotballkretsens sterke menn.
Ruben avslutter Konsmo dagen med sitt første mål etter at han tok samtlige motspillere i et jafs, og i samme slengen hengte biffen opp i nettet. Nok en strålende scoring, og Konsmo putta i alle fall 3. Dessverre blir etter hvert løpene for mange, og vi klarer ikke å tett midtbanen. Vips så er alt snudd, og MIL kan juble for en 6-3 seier. Likevel mer enn godkjent og Konsmo tar med seg en god følelse inn i bunnkampen i gjørmegropa i Holum. La oss håpe det tørker såpass at det går ann å spille ok fotball der, for å avgjøre kampen om 5te plassen en gang for alle.

BØRSEN
3p
Torbjørn
2p Andrè
1p Jan

 
Holum - Konsmo (1-1) 3-4  
Bakken T E, Ågedal A (2), Henriksen R
 
Laget: 4-3-3
Jakka-
Ougland H, Hagen K, Nygård O V, Mangal R-
Fiddan H, Lauvdal T, Øydna Ø-
Sæveland R, Bakken T E, Løland K

SUBS: Klepp F, Henriksen H, Ågedal A, Andersen T, Meland K
Ubenytta: Erlend og John Olaf
 

iØrjan, Tom Inge og Andre
ingen
 
Vi ble møtt av ei matte som laug på seg et ufortjent ok førsteinntrykk. Med ei matte som definitivt innbød til kantspill, satte vi ut i gode gamle 4-3-3. Et svært godt trekk av Capello Fiddan. For spesielt på høyresiden holdt Ruben tidvis lekestue med backene, uten at det ble mål av det. En god redning på Rubens skudd alene med keeper stoppet, og ellers ble innleggene akkurat for upresise til at det ble fest. Bakerst fikk en debutant bortimot en drømmedebut. Jakka Birkeland. I 2 år nå regnet som andrekeeper uten å få et minutt på banen for Konsmo. 30 kilo lettere var han endelig moden for å bokstavelig talt hoppe i det. Og refleksredningen hans i første omgang går kjapt inn i historien på topp 10 lista over gode prestasjoner fra en Konsmo keeper. Herlig å se. Gode utspill, og gode utrusninger stod han en så godt som prikkfri første omgang. Etter halvtimen var det endelig tid for å juble andre veien også. En ny godt slått corner fra Ruben fant Trond Eriks som hadde funnet himmelstigen. I den reiste han til værs som en middels vill gasselle på LSD. På absolutt ypperste vis skallet han inn kula i krysset fra 10 meter. Og 1-0. 5 min før pause ble Odd Vegard offerlammet for at dødssynd nr 3. Dovenskap. Det vil si. Odd Vegard ble straffet for Holums dovenskap. De hadde nemlig ikke strødd, og vips så lå en av årets bestemenn som ei dårlig steikt vaskefille og tørka gjørme med ørene. Alene med Jakka var selv ikke keeperjakka stor nok. Og 1-1. Det buirde vært 1-2, men igjen får matta ta litt av skylda for at Trond Eriks herlige vending inne i feltet, ikke fikk det riktige utfallet. Avslutninga endte nemlig som innkast.
I andre omgang fikk Konsmo drømmestarten vi ikke har fått på en kamp siden Jens Arve Nygård sendte oss i ledelsen på Helle mot Farsund i marerittåret 2005. Nok en corner goal, som Andrè priker inn på bakerste stolpe med keiva. Nok en gang kommer Holum tilbake igjen, men stramt Konsmospill sender Rolf alene gjennom bare minutter etterpå etter en strålende assist fra Torbjørn på egen 16 meter. Skråsikker alene med keeper er vi tilbake i ledelsen. Dessverre bare for å måtte måke ballen av egne nettmasker minutter etterpå. Litt Hawaifotball, og 3-3. Men... Etter 78 minutter peker dommeren på straffemerket etter at midtstopperen til Holum regelrett har slått ned Rolf på vei gjennom. Om den er inne i feltet vet jeg rett og slett ikke, men straffen så grei ut. Det som oppstår etterpå er en liten legendehistorie. Ørjan går først mot ballen, legger den til rette. Før det visstnok oppstår konflikt om hvem som skal ta det. Andre viser vilje, før Ruben kommer tuslende opp fra sin midtstopperposisjon. Da forvirringen på sidelinja er total, og det ser ut som ingen vil ta det, bestemmer plutselig Andrè for å smelle den inn. Ørjan vil helt sikkert kreve en assist etter at han la ballen til rette på 11 meteren. Men det er Andrè som overtar heltestatus og toppskorerkongelista, og setter Rolf under hardt press for å vinne den tilbake i siste kamp. Mot slutten ble vi pressa hardt, og vi fikk hele kompa til Helge i halsen da dommeren blåste etter at Jakka var feid inn i målet sammen med ballen. Han pekte mot midten, men mente altså et soleklart frispark. Og dermed kunne vi puste ut, både letta og litt mindre sinna. Årets første borteseier kom seint men godt. Og sisteplassen kan for andre år på rad utnevnes til Holum. Dumt det!
En kamp igjen. Hjemme mot MK 2. I dag møtte hele 16 stolte soldater fra Bondehæren opp, og i gjørmehavet trengte vi hver en hestekreft. Vi håper på det samme også på mandag og i avslutningskampen mot MK på torsdag.

BØRSEN
2p
Ørjan og Jakka
1p Kim Åvar og Ruben

 
Konsmo - MK 2 (0-0) 2-0  
Hagen K, Ågedal A
 
LAGET: 4-4-2
Fiddan H-
Meland K, Bakken E, Hagen K, Mangal R-
Ougland H, Øydna Ø, Sæveland R ,Løland K -
Henriksen R, Ågedal A

SUBS: Nepstad C, Løland K, Klepp F, Andersen T, Nygård O V

 
Da var endelig redaktøren tørrlagt etter festen, og er klar for å oppsummere årets siste storkamp. Dette var nemlig kampen mot sølvvinneren.
Keeperplassen var Capellos store hodebry etter kampen, etter at alle lagets 4 gode keepere var ute av spill. Dermed måtte man ty til femtemann, oldingen med nerveproblemer og snart 200 kamper. Lovet jo godt...
Men et pottetett forsvar med årets spiller kandidat Kristian Hagen i spissen, akkompagnert  av den evigunge nybakte pappaen Espen Bakken og ungdommens solide backer i Rafiq og Kim Åvar, fikk vraket bak der kun et par muligheter til å strekke på armene. Kampens redning utførte han heldigvis med det nærmeste en så gammel mann kommer spagat. Nemlig beinet. Svake og upresise utspill skapte likevel ikke verre problemer enn at Rolf enkelt kunne komme alene med keeper og forkorte avstanden til Andrè på toppscorerlista. De fleste hadde allerede snudd seg mot midtsirkelen for å ta avspark, da plutselig Raske-Rolf ble Skilpadde-Rolf. For hvordan MK spilleren klarte å komme tilbake og blokkere skuddet var det ingen i flomlyset på Helle som kunne forstå.
Gode muligheter også for Andrè, Christian og en god Torbjørn rant ut i sanden, og vi måtte til pause med 0-0. I andre omgang begynte Konsmo å få i gang litt mer spill, og MK spillerne slet mer og mer med vårt utrolig raske angrep. Men det var på en corner at de gode sterke midtstopperne måtte kaste inn håndkledet for monsteret fra Finsland. Med sitt første scoring for Konsmo stanget Kristian Hagen inn ledermålet på vakkert vis, etter en god corner fra Andrè. Etter dette begynte Konsmo å se ut som de hadde kontroll. Ørjan hadde virkelig fått gang på midtbanemotoren og løp og slåss i stykker MK spillerne. Sammen med Sørloth/C.Ronaldo kloningen Ruben, klarte aldri MK og få i gang spillet. Da også en bedre og bedre trent Fredrik begynte å herje på midten så det svært så lyst ut. Et par herlige driblinger, og eksplosjoner ut med ballen i beina skapte Konsmo mye nesten muligheter. Comeback Løland, som nok kommer til å ta mesteparten av æren for den fantastiske høsten vi har hatt, (med rette) fortsetter storspillet på venstrekanten. Og på motsatt hadde Helge en av sine beste Konsmo kamper. Tar vi så med at Odd Vegard kom inn i en uvant rolle på midtbanen og regjerte med gode sikre løsninger, tror jeg vi har fått skrytt av alle mann. For dette var en LAGSEIER med store engelske bokstaver. Dersom vi klarer å beholde disse spillerne til neste år, og sper på med et par lovende unggutter som trener hardt for å nå laget, så ER Konsmo et topplag til neste år. Men nok om neste år. Det er nok av tid å holde skuta varm på gjennom vinteren. Spikeren i kista satte Andrè da 5 minutter gjenstod. Spikeren i MK kista, spikeren i toppscorerkista og spikeren i kunstgressmatta. Spørsmålet var om det også var spikeren i Årets spiller kista.
Vi gleder oss over en råsterk høst, og gremmer oss litt over den skuffende våren.

BØRSEN
1p Kristian, Andrè, Ørjan, Hallgeir, Fredrik og Helge. (men egentlig burde hele laget fått 3 poeng i dag. Synd reglene for BØRSEN er knallharde og kun kan dele ut 6 poeng hver kamp.)
 

ingen
ingen
 

Lagleder: Erlend Fiddan

5.plass 

Se tabellen her

Navn

K

M

G

R

Utmerkelser

Ørjan Øydna 14   5   Årets råtass for 3.gang
Torbjørn Andersen 14 2      
Rafiq Mangal 14        
Kristian Hagen 14 1 1    
Helge Ougland 14 1     Årets comeback
Andrè Ågedal 13 8 2    
Hallgeir Fiddan 12 3 1    
Kim Åvar Meland 11   1    
Jan Haga 10        
Trond Erik Bakken 10 2      
Rolf Henriksen 10 5      
Odd Vegard Nygård 9        
Ruben Sæveland 8 1     Årets Drillo
Erlend Fiddan 7 1      
Morten Løland 7 3      
Martin Vrålstad 7 1      
Kjetil Løland 7   2    
Fredrik Klepp 6        
Tommy Vårdal 5        
Espen Bakken 5        
Espen Løland 4        
Christian Nepstad 3        
Bjørn Arild Naglestad 3 1      
Tom Inge Lauvdal 2   1    
Geir Ove Bråtveit 1        
Arnt Reidar Lislevand 1        
Cato Naglestad 1        
Radek Chmielewski 1        
Richart Håland 1        
Pål Nepstad 1        
Tellef Andrè Granås 1        
           
selvmål          

TOTALT

15 29 13 0 31 spillere på 15 kamper
             

Add a comment (0)