Konsmo - Gyland (2-2) 3-5

Forvirra-svenskesmor-GylandAvslutningen på årets sesong ble på ingen måte slik vi hadde tenkt oss, og vi gikk på et nytt forsmedelig nederlag mot Gyland i årest siste kamp. Vi møtte et lag proppfulle av ufordragelig selvtillitt, og tross en effektiv start, klarte vi aldri å holde oppe trøkket. Dermed må vi bittert innse at 5.plassen rauk.

Et barnslig Gyland starta kampen med et mislykket forsøk på denne corner varianten, før de senere i samme omgang forsøkte seg på den samme en gang til. Mislykket igjen selvfølgelig. Vi har nemlig VG.no i Konsmo også.
Gyland la inn et høyt gir og et bra press, og Konsmo havna på hælene. Men det var likevel ikke stort de skapte, og det lille som kom ordna keepervikar Reidar greit opp i. Han har fått det for vane og være med på 2 treninger og en kamp i året, og Helge jobber fortsatt febrilsk i kulissenen med å lokke ham sydover inn mot neste sesong. Nok om det.
For selvfølgelig svarer vi effektivt på de spede forsøkene, da en strålende utført kontring sender TK i favorittposisjon til å legge inn 1-0. Så be it, og i Rubens manglende oppmøte (i følge TK og Ørjan fordi han var livredd for å IKKE klare å ta rekorden til Christian), luktet nå plutselig TK på rekorden.
Dessverre var vi ikke så lenge i him.. for plutselig dansa en Gyland spiller seg latterlig enkelt gjennom og fikk skoffa inn 1-1 målet mot et passivt forsvar.
Selvfølgelig svarer vi like fort, etter en magisk gjennombruddspasning fra Rafiq til samme TK. Nok en gang sikker foran buret og hans 21 mål for sesongen.
Gyland fikk så et frispark fra 25 meter. Et reint vristspark senere lå ballen over hodet på Reidar, og vi mistenkte med en gang en Hægebostad 2 konspirasjonsteori. 
Den fikk en alvorlig knekk like før pause, da han drog opp en såkalt "topp 5" redning. En topp 5 redning utløses av en spontan reaksjon på sidelinja fra 200 kampers mannen, over en redning som er blant de beste han kan huske i Konsmohistorien. Enkelte vil påstå at hukommelsen i beste fall er fallende, men redningen var av typen reaksjon "på-vei-andre-veien-men-får-slent-ut-ei-hånd-helt-nede-ved-stolperota". Med andre ord en strålende redning. Dersom vinteren blir hard, vil nok forfatteren rote mer ned i historikken for å kunne presentere den endelige topp 5 lista. Kom gjerne med kandidater i kommentarfeltet under.

Ellers ble kvelden mørkere og mørere. Kanskje ingen overraskelse i seg selv, men dessverre dreide det seg om resulatet. 
I pausen drog nemlig MK aktuelle Tor Kristian til med en liten taktisk genistrek, da han foreslå en helt ny formasjon i Konsmohistorien. 4-1-3-2. Med Cato mellom midtbanen og forsvaret og uten skikkelige kantspillere. Dette gjorde utvilsomt at vi fikk bedre kontroll på midtbanen, og Gyland skapte mindre etter pause. Om vi skapte så mye mer er heller usikkert, men en nydelig gjennombruddspasning av Chritian, som fikk gang på scoringsfnerten til fjorårsets toppscorer Andrè, som avsluttet brutalt og godt, gjorde i allefall at vi hadde 3-4 ei stund. Et kjapt frispark fra Hallgeir i rommet fram til TK kunne gitt oss utlikningen. I stedet svarte Gyland umiddelbart og punkterte kampen med 3-5 scoringa.
Skuffende avslutning mot et godt lag. 
Kampen ble dessuten preget av to sitat som igjen skaper debatten om en "dagens sitat" boble er på sin plass å få tilbake.

Da Torbjørn kom til kamp med ei eske faktiske RIPS, ble jo vitsen av den aller enkleste, men akk så treffende slaget. "Det er ikke akkurat første gangen Torbjørn kommer med rips til kamp". Denne kommentaren ledet helt til det gjenstod 10 minutter av kampen. Da kommer Cato med en in-the-moment kommentar på banen som konkurrerer med Ørjans: "Fader, der er krampe for fader"
Etter å ha fått en skubb i hardeste laget, utbryter en forfjamset Cato nemlig den ærverdige, og alt for lite brukte frasen: "I svarte svingane". Herlig.

Kampen ble tapt, Ruben nådde ikke 26, Christian nådde ikke 100, og Arnt Reidar nådde ikke opp til ballen. Den eneste som opnådde noe var legenden Hallgeir Fiddan. Spør han gjerne hvordan det er å være en legende: Da vil han svare som Bolt. "Jo det føles godt å være en legende". Med 200 kamper er nå spørsmålet som kanskje kånå og i beste fall Ørjan spør seg: Var det hans siste Konsmokamp?

Svaret kom ikke på det etterøflgende spillermøtet, men det gjorde i alle fall bekreftelsen på at det ser ut som at alle blir med til neste år også. En kontrakt med MK vil nok stoppe Tor Kristians Konsmo eventyr, og Ruben sliter med disse svake kneene sine. Men siden Capello lover å komme i form, det faktum at det gror godt i ungdomskilden, og ikke minst.. Et mulig sensasjonelt comeback/debut i seniorsammenheng på et av de slappeste talentene i bygda, Preben "Slappen" Løland tyder bra for framtiden. 
Det skal også være nok en aktuell finslending på blokka, samt Espen Hemmelig fra Vigeland, og en av Aukland brødrene dersom Marnardal svikter på nytt.

Uansett er det viktigste at vi får et lag, og vi husker at vi har vært gjennom 1 poengs sesonger tidligere. Sånn sett har årets sesong vært god, med mye mål, og storseire. Mange målscorere, med 3 spydspisser. En midtbane som mater dem der framme, og et svært ungt forsvar som bare blir bedre og bedre.
Undertegnede sier: SPENNENDE!

Årets spiller blir kåret på avslutninga, og da kommer vi også tilbake med de endelige tall.

Treningene fortsetter på torsdager kl 19.00 til snøen kommer, og er åpen for ALLE over 15 år.

 

Konsmo - Gyland (2-2) 3-5

ball2012 15x15 Finsådal TK (2), Ågedal A

Laget: 4-4-2 
Lislevand A
Mangal R, Fåland D, Hagen K, Kårbø V-
Ougland H, Fiddan H, Haddeland G, Andersen T-
Finsådal TK, Nepstad C

SUBS: Ågedal A, Øydna Ø, Naglestad C, Løland K, Vrålstad M

hand yellow card 15x15 Ørjan Ø, Fåland D
hand red card 15x15

BØRSEN

3p Vidar
2p Kristian H
1p TK, Geir, Rafiq, Andrè

Powered by Bullraider.com