Konsmo - Lyngdal 3 (2-0) 6-0

OydnaLyngdal3Lyngdal ble spist opp levende i første omgang, og et omtrent fulltallig Konsmolag var aldri truet i denne kampen. En kamp hvor Trond Erik ble historisk og Cato fikk sitt endelig gjennombrudd. Men fortsatt tar vi ikke sjansen på å trille ball.

Lekestue eller kattens lek med musa? Det var hva Erlend hadde lovet i lang tid. En kamp mot et lag som i vår var en kasteball, men som etter hvert har vist seg å bli bedre og bedre. På Helle troppet de mannsterke opp, med flere spillere fra 2.laget. Skulle Erlends håpløse forsøk på leke Karsten Johansen gå ball i hatt?
NEI!
Dette var en bunnsolid kamp. Med hele 18 spillere ble vi nødt til å innstille oss på 25 minutters bolker, og jobbe steinhardt i dem. Det var nøyaktig det vi gjorde.

Kampen startet likevel med en helt utrolig situasjon etter 3 minutter. Christian fikk et frispark fra 20 meter. Stod klar for å lade kanonen. Men til alles store forbauselse valgte mr. "Må-skyte-mer" og spille ballen på tvers til en totalt umarkert kaptein. Hvem som ble mest overraska, Christian, Lyngdalspillerne eller Hallgeir sjøl skal være usagt. Hallgeir valgte likevel et såkalt skliskudd, som fra 11 meter strøk like utenfor. Svakt av den gamle mannen.

Hevnen skulle likevel bli søt bare minutter etterpå. En corner ble aldri klarert og havne ned på samme manns lisse, vendt med ryggen mot mål kontrollerte han denne gangen avslutningen på rett side av stolpen. 1-0 etter 5 min. En sjelden god Konsmoåpning. Så fortsatte makrellen og sprelle, og Konsmo rullet opp angrep etter angrep, etter at en god midtbane vant alle dueller og leverte mye bra i bakrommet på spissene. Problemet var bare at det var ikke det som var oppskriften før start. Som vanlig. Nok om det.
Spesielt Helge vant ball etter ball på høyresida og slo meget gode baller i retning Christian og Andrè. Med Geir luskende på venstrekanten ble det stadige farligheter. Etter ca 20 minutter klarte vi endelig å tre ballen skikkelig gjennom til Christian som løp fra en forsvarspiller før han rundet keeper, og sikkert satte inn 2-0.

Temperaturen var høy hos Lyngdalspillerne som vanlig, og det fikk Geir merke. Med en indre høyre knyttneve i ansiktet var kampen i gang. Utvisningen var soleklar (som Christians straffeoverfall), men dommer fikk det ikke det heller med seg. Dermed endte det opp med en liten hevn fra Geir like etter, og vi fryktet at blodbadet ville flyte. Heldigvis klarte dommer og kapteiner og roe det hele ned, og det kokte vekk i syltetøyet.

Etter dette fikk Geir omgangens største mulighet, da en god Christian legger igjen til ham på 16 meter. Men med for mye bacon i sekken gikk den over. Så var det tid for Øydnas skuddfot å få fritt leide (se bildet) Dessverre strøk også denne over. Dermed måtte lagene gå til pause med en grei 2-0 ledelse. En meget god inngrepen fra Trond Erik gjorde at rekorden på 1 kamp på rad uten baklengs, skulle bli slått. Selv om ikke idrettshistorikerne har gravd dypt nok i statistikken, er det mye som tyder på at rekorden hadde røket allerde ved pause. Med Trond Erik hadde altså planer om å forlenge den til 180 spilte minutter. Resten av laget ble i pausen enige om å IKKE hjelpe til med akkurat det.

Og etter 5 minutter av 2.omgang kunne det ha blitt stopp. Et meget godt Lyngdal skudd fra 25 meter fikk en fin dupp, og Trond Erik måtte velge. Skulle han strekke seg etter den og bli historisk, eller skulle han spare hanskene så de kanskje holdt en kamp til? Han valgte det første, og faren var over. Det var nemlig det siste de kom med uten et par Rainbowfinter fra Lyngdals teknikker.

For nå var det bare Konsmo. Og når TK ble spilt gjennom på en 100% sjanse allene med keeper og ville ta tilbake toppscorertronen fikk hele stadion sjokk. I følge TK sjøl stod Ruben med en 110% sjanse, og med gode mattekunnskaper spilte TK den MEGET uegoistisk til fetteren, som sjokkert, men rolig kunne trille ballen i mål. 
Men TK får sin scoring ikke så lenge etterpå. Et godt Konsmo angrep med en nydelig pasning fra Kjetil, sender han alene med keeper igjen. Iskald som vanlig ordner han 4-0.

Så til dagens situasjon. Et innlegg på bakerste fra Kim duelleres i kassa. TK får til slutt hodet på den, men på bakerste dukker Andrè opp og tar med seg ballen i nettet og resten av Andrè i stolpen. Ballen hadde nok gått inn uansett, men INGEN trekker seg i en slik situasjon. Assist på Finsådal. Men nok en gang får han sin revansj. Nok et godt gjennomspill fra Ruben denne gangen sender ham alene nok en gang, og fastsetter sluttresultatet til 6-0. Andrè og Ørjan utfører en merkelig frisparkvariant på slutten, som ikke blir hurraheioghopp. TK sutrer lett for at ikke han fikk fullført sitt hattrick.

Uansett en fantastisk solid kamp, hvor spesielt midtbanen dominerte. Cato gjorde en kjempekamp, med utrolig fighting spirit, og fine innvolveringer med ball. Tommy "twentyminutes" Vårdal er en UTROLIG ballvinner så lenge han orker. Øydna begynner å få den nødvendige rutinen og er med og samler midten sammen med kapteinen. På kanten var Helge enorm i første omgang, og Kjetil svært god i andre. På backene durte både Kim og Rafiq ivrig framover. Når en litt utilpass Danny skulle gjøre det samme, gikk det et OFF gjennom kapteinen. Han hadde akkurat mast ham framover og så kommer bruddet med et kjemperom på vår høyreside. Espen og Kristian ordner likevel greit opp.

Og angrepet kunne vi selvfølgelgi også ha skrevet ei bok om. 1.omgang regjerer Christian. 2.omgang Tor Kristian. Med seg har de Andrè og Ruben på skift i en god blanding. Ikke for å si noe vondt om forsvaret, for de ordna lett opp når de måtte det, men de fikk så lite å gjøre at de rett og slett ikke fikk markert seg.

En fin kamp før en spillefri uke. Nå er det to gode treninger som gjelder, med forhåpenligvis et par nye spillere kjøpt før deadlinen om få timer. Følg med!

Konsmo - Lyngdal 3 (2-0) 6-0

ball2012 15x15 Fiddan H, Nepstad C, Finsådal R, Finsådal TK (2), Ågedal A

Laget: 4-4-2 

Bakken TE-
Mangal R, Bakken E, Hagen K, Kårbø V-
Ougland H, Fiddan H, Øydna Ø, Haddeland G-
Ågedal A, Nepstad C

SUBS: Løland K, Fåland D, Vårdal T, Naglestad C, Finsådal R, Finsådal TK, Meland K, 

hand yellow card 15x15
hand red card 15x15 

BØRSEN

3p Tor Kristian
2p Christian, Helge og Cato
1p Kjetil og Trond Erik

 

 

 

Powered by Bullraider.com