En kveld for Kalas


PaalsavgjørelseHolum stadion. En fryktet arena. Med det jæsla gresset. Haug på Ås som helt i fjor da vi rev dem ned fra toppen av tabellen. I kveld stod det om tabelltopp igjen. Men denne gangen var vi med! Det lå i hele kortstokken at dette skulle bli en thriller. Mye kjemping, mange innkast, vanskelig matte. Men det alle var helt sikre på var at i alle fall ikke ble mange mål!!!

Så inderlig ytrefiletfeil vi tok!

Det var kun spilt 5 minutter da Danny drog fram en høy stikker mot oksen fra Bordalen. Det lukta svidd allerede i det han starta løpet sitt. Sekunder senere ble han MEID ned av en sliten matador av en Holumkeeper. Resulat: En fryktelig tannverk på Martin. Straffe og et oransj kort som kun blinka gult i solsteiken. Ufattelig at keeper ble værende på banen. Men men. Straffesituasjonen fikk oss til å glemme det. Pål ser ut til å skulle ta det, men i siste liten står kapteinen der med ballen i stedet. Vi lar kapteinen selv forteller hvorfor: "Æg va sugen på å ta det, men visste Pål hadde førsterett. Æg så han var usikker, og rett for han sko skyte ba æg han om å passe opp for hålå. Då svikta motet, og han gav den til meg. Jeg var nemlig helt sikker på scoring."

Sekunder senere ble publikum vitne til en av de svakeste straffene i klubbens historie, etterfulgt av det som igjen må være tidenes kjappeste panikkspurt. For keeper ga utrolig nok retur på skuddet fra Øynda med området mellom hælen og oglå. Og der var han på plass igjen. Som en straffekatt på jakt etter sitt første mål på ei stund. Kapteinen går foran i krigen, og gir oss 0-1. 
5 minutter senere er det klart for kveldens første virkelige godbit. Martin gjør et signaturløp nedover venstrekanten. Før det følger et perleinnlegg på Parwez som med nådeløst hodestøt sender oss foran med 2-0 etter 10 min!!! Kalaset var satt.

kapteinstråkkSå blir dessverre kapteinen første offer for ujevne spilleforhold da han tråkker stygt over like etter. Og så setter Holum sin første dødballscoring. Det ble ikke den siste. 1-2

Men Parwez fikk også klar beskjed av Torbjørn om at han ikke kunne være fornøyd med et mål. Han sa han alltid pleide å score minst to når han først scora. Og like etter er han der igjen. Utspillet er Seaman Ougland er vannvittig langt, og etter litt klabb og babb og tilbakedribling roper Cato febrilsk på ballen på den imaginære 17 metersstreken. Det ser keeper, og to forsvarspillere. Parwez derimot ser bare en ting. MÅL. Vakkert i bue med venstra, og 1-3.

Så var det tid for kveldens andre perle. Frisparksuseren Holum varter opp med fra venstrakanten var rett og slett enorm. 2-3.

Men Konsmo legger seg ikke ner og døyr. Bare minutter senere er det klart for et nytt straffespark. Denne gangen er det Pål som for en gang skyld ikke var for sterk, og blir i stedet kvesta. Korrekt blåst. Parwez er skråsikker og 2-4.

Like før pause får Holum nok et frisparkmål. Litt rarere denne gangen, og ikke noe mer å skrive om. PAUSE!

I pausen bruker vi de vanlige 2 minuttene på å forklare Pål at det er noe som heter FOR MYE KRAFT, men Hans Birgers stråpirking roer han ned, og vips så er vi klare for en ny omgang. Etter en omgang hvor det nykomponerte forsvaret med Danny og Filip i midten, og med Lukas og nykommeren Yohanns på bacekene har spilt meget godt, begynner Capello andreomgangen med 2 nye der bak. Debutant nr 2, Last-minute-signing Persson i Giggs trøye på venstreback, og Mr Skoda, Rick, i midtforsvaret. Spenstiig, og Capello får betalt for gamblingen med kveldens første innkastmål i mot. 4-4. Men nei da, det var ikke derfor. De nye satte umiddelbart sitt preg på kampen, og Danny var rolig i sin nye rolle på midten. 

For dette var dødballenens kamp. Denne gangen var det Konsmo. Davids frispark nede til venstre fant Geirs hæl. Via en Holumspiller riktignok, men den rullet greit over streken, og vi var tilbake i ledelsen. 4-5!!!! Like etter banker Martin et frispark i tverrliggeren, og ting ser bra ut!

Så bølget det fram og tilbake ei stund, før to kjempeglipper førte til to gedigne Holum sjanser. Den første ordner Lukas glimrende opp i, men da ballen igjen kommer inn i feltet er det Seamans tur. På rett plass til årets viktigste tid. Glimrende redning, og Simen takker med sin egen særegne stil. Med å bøye seg i sin egen hatt. HERLIG!

Likevel kommer 5-5 med 5 minutter igjen på klokka. Det ble mange slitne bein som ikke klarte å klarere nok en Holum dødball, og de kunne enkelt rulle inn det som alle trodde ville bli den siste scoringen i kampen. Alle utenom radarparet som har tjutrent på egenhånd i sommer. Innlegg på innlegg er pumpa inn på Helle stadion. Og Pål skal liksom avslutte dem. Cato skal servere.
Tida er vel egentlig ute da vi får et frispark ute til høyre. Vi har diskutert heftig på sidelinja om beste måten å gjøre det på. Venstrebeint innleggsfot på mål. Cato tok ansvaret. Pål venta på sin gamle rom-, pool- og hårkamerat. Og frisparket var perfekt slått. Hardt og godt mot saksa til Pål. Liggende i lufta på mest akrobatisk vis moser Pål den opp i vinkelen med et saksespark som Andreas skal ha fått på film, og som skal sendes inn til TV2 breddefotballsending. Det er nesten ikke til å tro at en slik kamp hadde plass til et liknende klimaks. Men sånn blir det ofte når treningene er av så skyhøy kvalitet som i sommer.

KONSMO VINNER 5-6 i en kamp så ellevill at Odd Nordstrøm ikke kunne malt det villere. En kamp hvor defensiv trygghet ble kasta på alt som kunne flyte av båter. En kamp hvor ønsket om å vinne var større enn bagasjerommet til Ricks Skoda Superb. En kamp hvor det egentlig bare handlet om å score mer enn motstanderen.

 

 

 

For som Nils Arne Eggen kunne sagt det: "Dæm kan itj skår når ballen allerde ligg i nota dæmrs."

En kamp for historiebøkene. UTVILSOMT. Av 11 mål kom 9 av dem fra dødball. Kun Parwez to scoringer som var i spill. Nei vent... Ørjans mål var jo ikke PÅ dødball, men FRA dødball. Likevel...
Nå venter Hægebostad. Oi oi oi.

Hvem stod så fram i kveld foruten målscorerne? Vel... Helt umulig å si. De 2 debutantene og de 2 comebackkidsa gjorde sine saker glimrende. Joachim viste at han har turbo, venstrebein og steinkondis. Yohans er kald som is, og plasserte seg veldig bra i dag.
Martin og Torbjørn fosset opp og ned hver sin kant, og gav oss tilbake kantspillet på gamlemåten. Det funka bra i kveld.
Så med så mye nytt og gammelt herlig forent ser det lyst ut for en høst som kan bli knallgull.

Holum - Konsmo (3-4) 5-6

Parwez (3), Ørjan, Geir, Pål


laget: 4-4-2

Simen-

Yohanns - Danny - Filip - Lukas

Peter - Ørjan - Cato - Martin

Parwez - Pål

subs: Rick, Joachim, Geir, David, Torbjørn

 

Powered by Bullraider.com